Cuma, Ekim 11, 2024

Su Üretim Fabrikası Kurmak

Büyük ölçekli üretim işiyle mi ilgileniyorsunuz? Su üretim fabrikası mı açmak istiyorsunuz? Su işiyle ilgili iş planı şablonuna mı ihtiyacınız var? O zaman su üretim fabrikasının nasıl açılacağını anlatan makalemizi okumaya devam edin.

İçme suyunun cam veya plastik şişelerle paketlenmiş haline şişe su denir ve bu su saf su, kaynak suyu veya mineral su olabilir.

Şişe suların boyutları küçük olanlardan büyük olanlara kadar çeşitlilik gösterir. Nüfusun kalabalık olduğu bir yerde iş yapma niyetindeyseniz şişe su fabrikası açmak yapabileceğiniz en doğru harekettir.


Şişe su fabrikası kurmak için 5 neden:

  1. Suyun pazar talebi oldukça sağlamdır
  2. Su her zaman talep edilir çünkü su zaruridir ve herkesin yaşamak için suya ihtiyacı vardır. İşte bu nedenle su işi oldukça karlıdır.
  3. Sağlıklı yaşamla ilgili artan bilinç
  4. Sağlıklı yaşamla ilgili artan bilinç yüzünden insanlar kanser, tifo ve obezite gibi hastalıklardan korunmak ve aynı zamanda uzun yaşamak için ne yediklerine ve ne içtiklerine daha da dikkat eder oldular. Bu nedenle de şişe suya özelliklede kaynak suyuna olan ihtiyaç daha da artmıştır.
  5. Doğayı korumakla ilgili artan bilinç


Su üretim fabrikası kurmak karlı mı?

Su, şişe su üretiminin en önemli hammaddesidir ve kolayca bulunabilir.  Kuyu delindikten ve düzen kurulduktan sonra suya istikrarlı bir şekilde ulaşabilirsiniz. Şişeler ve etiketler gibi diğer üretim malzemeleri piyasadan alınabilir veya dışarıdan temin edilebilir. Su sektörüne girmek son yılların en karlı işlerindendir.


İnsanlar için istihdam yaratırsınız

Şişe suların üretim süreci tek kişinin yapabileceği bir iş değildir. Konteynırların temizlenmesi, makinelerin çalıştırılması, şişe suların dağıtılması, dağıtım araçlarının yüklenmesi vb. görevlerin yerine getirilmesi için çalışanlara ihtiyacınız olacaktır.


Su üretim fabrikası nasıl kurulur?

1 – Fizibilite çalışması ve pazar araştırması yapın

Şişe su işine başlamadan önce bu işin neleri kapsadığını ve bu tür bir işi yürütmek için neler yapmak gerektiğini tam olarak öğrenmeniz gerekir. Bunu öğrenmek içinde pazar araştırması yapmanız gerekir. Şişe su işinin karışık bir yapısı olduğundan bu araştırmayı bir danışman veya alanında uzman biriyle birlikte yürütmenizi tavsiye ederiz. Araştırma sonucunuz ne tür bir şişe su üreteceğinizi, yerinizi ve fiyatlandırma stratejinizi belirleyecektir.


2 – İş planı yazın

Yürüttüğünüz pazar araştırmasının sonuçlarına göre şişe su işinizi nasıl yöneteceğinizi gösteren sağlam bir iş planı yazmalısınız. Girişiminiz için yatırımcılardan veya bankalardan para isteyecekseniz iş planı hazırlamanız şarttır. Tahmin edebileceğiniz gibi iş planınız idari özet, finansal tahminler, pazarlama stratejileri, faaliyet stratejileri, yönetim ekibi, yasal detaylar ve lokasyon analizlerini kapsamalıdır.


3 – Gerekli izin ve ruhsatların alınması

Şişe su üretimi için almanız gereken ruhsat ve izinleri Sağlık Bakanlığından veya Sağlık Bakanlığının resmi internet sayfasından öğrenebilirsiniz. İlgili yönetmeliklere uyduğunuzdan, gerekli ruhsat ve izinleri aldığınızdan emin olmalısınız.


4 – Şişe tedarikçisi bulun

İhtiyacınız olan cam veya plastik şişeleri tedarik edebileceğiniz uygun ve güvenilir bir şişe üreticisi bulmanız oldukça önemlidir. Bulduğunuz şişe üreticisinin yasalara uyduğundan, gerekli ruhsat ve izinlere sahip olduğundan emin olun.


5 – Uygun bir yer bulun

Bir sonraki adım şişe su firmanız için hijyenik ve stratejik bir yer bulmaktır. Ofislerin ve üretim alanının birbirinden ayrı olması gerekir. Şişe su fabrikanız için yer seçerken pazara yakınlık, su elverişliliği, ulaşılabilirlik ve istikrarlı güç kaynağı gibi faktörleri göz önünde bulundurun.


6 – Gerekli ekipmanları alın

Şişe su ekipmanlarınızı satın alın veya yeterli sermayeniz yoksa kiralayın. İhtiyacınız olacak ekipmanlardan bazıları:

Alternatif güç kaynağı ( jeneratör )

Depolama tankları

Dolum makineleri

Su işleme makineleri ve filtreleri

Sevk araçları

Mühürleyici

Su sterilize ediciler

Su sebilleri

Dağıtım için kamyonlar


7 – Personel alın ve faaliyete geçin

Şişe su işi tek başına yürütülemeyecek kadar karışık bir iştir. Verimli çıkış almak ve işletmenizin başarısını garanti altına almak için personel almalısınız ve personeli eğitmelisiniz.


8 – Şişe su üretim firması için pazarlama fikirleri

Sadece ürünü piyasaya sürmek yetmez ayrıca ürün lansmanı da yapmanız gerekir. Bu ihtiyacınız olan marka farkındalığını oluşturmanıza yardımcı olacaktır.

Ürün tasarım seçimlerini ve şişe ambalajlarını seçerken dikkatli olun

Şişe sularınız için akılda kalıcı bir isim bulun

Satıcılarla görüşün ve ürünlerinizi satmaları için onları teşvik edin

Kitle iletişim araçlarında ürün reklamınızı yapın

Olası müşterilerinizle sosyal medya üzerinden temas kurun

Billboard veya açık hava reklamcılığını kullanın. Ancak billboardlarınızın ana yollar ve ticari alanlar gibi stratejik yerlerde olması gerektiğini unutmayın.

Kartvizitlerinizi mümkün olduğunca çok insana verin.


Su üretim firması kurmanın zorlukları

Şişe su fabrikaları sermaye yoğun işletmelerdir çünkü üretim için büyük bir yer kiralamanız veya satın almanız ve ağır iş makineleri almanız gerekir.

Kullanacağınız makinelerin bakım ve onarım maliyetleri oldukça yüksektir

Üretim sorumlusu, üretim müdürü, tesis bakım personeli, makine operatörleri vb. gibi teknik personeller almak ve iş rollerine göre bu kişileri eğitmek oldukça pahalıdır.

Bu işi gelişmemiş veya gelişmekte olan bir ülkede yapacaksanız zayıf güç kaynaklarıyla uğraşmanız gerekir. Bu sorunu ortadan kaldırmak için kullanacağınız elektrik üretim setlerinin masrafları da faaliyet giderlerinizi arttıracaktır.

Katı kurallar ve yönetmelikler yüzünden gerekli ruhsat ve izinleri almak oldukça zordur. Hijyen standartlarına en üst düzeyde uymalısınız çünkü her an denetime gelebilirler.

Şişe su işi bazen mevsim değişikliklerinden etkilenir. Bu nedenle özellikle yağmurlu veya karlı havalardaki sert satış düşüşlerine karşı hazırlıklı olun. İnsanların bu mevsimdeki su tüketimi düşüktür.


Su üretim tesisi kurma maliyeti 2024

Şişe su işinin başlangıç maliyetleri lokasyon, tesisin arsa maliyeti ve üretim ölçeğine bağlı olarak değişecektir. Başlangıç sermayesini artırmak için banka kredisine başvurabilir, kendiniz finanse edebilir veya finansal kiralamalar için başvurular yapabilirsiniz.

Mutlaka Okunması Gerekenler

1 Yorum

  1. Hayırlı akşamlar Su işletmesi açmak için su akarının en az ne kadar olması gerekiyor bilgi verebilir misiniz benim arazimden su çıkıyor işletmek istiyorum fakat yeterli midir değil midir bimiyırum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

En Çok Okunanlar