Perşembe, Ekim 10, 2024
Ana SayfaGirişimcilikYalnız Çalışan Her Girişimcinin Kullanması Gereken 14 Uygulama

Yalnız Çalışan Her Girişimcinin Kullanması Gereken 14 Uygulama

Yalnız çalışan girişimciler (solopreneur), bir ekiple birlikte çalışan girişimcilerden daha az yoğun değildir. Onlar da pek çok gündelik işle meşgul olmak durumundadırlar, ancak onlara yardım edecek birileri olmadığı için mutlak surette vakitten tasarruf etme yöntemlerini bilmeleri gerekir.

Aşağıda bahsedeceğimiz uygulama, program ve web siteleri sayesinde tek başına çalışan girişimcilerin günlük işlere ayırdığı vakit ciddi oranda azalabilir, böylece girişimciler “girişim”lerine daha çok vakit ayırabilir.

 

1. WiseStamp

WiseStamp, profesyonel e-mail imzası hazırlamak için son derece kullanışlı bir site. Kişinin fotoğrafını ve tüm iletişim bilgilerini karşı tarafa göndermeye yardım eden WiseStamp’taki imzalar kişiselleşme özelliğine de sahip. Ekstra özellikler içinse yıllık üyelikler satın alınabiliyor.

 

2. Workflow Max

Workflow Max, yalnız çalışan bir girişimcinin ihtiyaç duyacağı her şeyi tek bir platformda topluyor. Hem akıllı telefon hem de bilgisayarda kullanılan bu araç sayesinde müşteri yönetimi, sipariş, faturalandırma gibi pek çok şeyi tek çatı altında yapabilirsiniz. İş akışınızı daha da kontrol edebilmeniz için 30’dan fazla eklenti ve özellik bulunduğunu da belirtelim.

 

3. Zapier

girisimcilerin-bilmesi-gereken-uygulamalar-2

Zapier’in otomasyon sistemi sayesinde 750’den fazla uygulamaya dilediğiniz görevleri tanımlayarak işlerinizi kolayca halledebilirsiniz. Örneğin Slack üzerinden isterseniz Dropbox dosyası geldiğinde uyarı alabilirsiniz, isterseniz Yandex dosyası geldiğinde uyarı alabilirsiniz. Tamamen sizin ihtiyaçlarınıza göre kişiselleştirilebilen Zapier şahane bir uygulama.

 

4. Shake

Shake aracılığı ile birkaç saniyede sözleşme metni hazırlayıp muhataplarınıza gönderebilirsiniz. Plan ve sözleşme hazırlama hizmeti sunan Shake, sunduğu ücretsiz şablonlar sayesinde sizi epey zahmetten kurtarabilecek bir site. Dilerseniz premium hesap da satın alabilirsiniz.

 

5. Square

Square ödemelerinizi güvenli bir şekilde almanızı sağlayan bir site. Şirket iş yaptığınız kişilere pos cihazı gönderiyor. İş yaptığınız kişilerle aranızdaki işlemin sadece %2.75’ini keserek dilediğiniz yerden kredi ve banka kartıyla ödeme almanızı sağlıyor.

 

6. Adobe Spark

Adobe Spark, sosyal medyada kaliteli görseller kullanarak işinizi tanıtmanızı sağlıyor. Yani Adobe Photoshop’un basit bir versiyonu olarak adlandırabileceğimiz Spark sayesinde işinizle ilgili son derece kaliteli videolar, posterler, afişler, spotlar hazırlayabilirsiniz. Üstelik bunun için hiçbir ödeme yapmanız gerekmiyor.

 

7. HootSuite

girisimcilerin-bilmesi-gereken-uygulamalar-12

Hootsuite bir sanal asistan işlevi üstlenerek tüm sosyal medya hesaplarınızı tek bir çatı altından yönetebilmenizi sağlıyor. Ücretsiz versiyonda sadece üç sosyal medya hesabını kullanmanıza izin veren HootSuite ayrıca temel istatistiki verilere ulaşmanızı da sağlıyor. Sosyal medya pazarlamasıyla ilgilenen kişilerin muhakkak gözatması gereken bir platform.

 

8. GetResponse

E-mail pazarlamacılığı ve potansiyel müşterilerle irtibata geçmek işinizi büyütmek için son derece önemlidir. GetResponse ayda 15 dolar karşılığında bunu sizin için yapıyor. Her şirket özel olarak hazırlanmış e-mail pazarlamacılığından faydalanabilir. Ayrıca premium hesap satın alarak ayrıntılı özelliklere de erişim sağlayabilirsiniz.

 

9. Grammarly

Yalnız çalışan girişimciler her işleri kendileri yaparlar. Buna metin yazımı da dahildir. İşte Grammarly bu metinleri yazım ve imla kontrolünden geçirerek daha profesyonel metinler yazmanızı sağlıyor. Ücretsiz sürümde intihal kontrolü opsiyonu da bulunuyor.

 

10. WiseIntro

WiseIntro, startup maliyetlerine katlanmanıza gerek kalmadan internetteki varlığınızı oluşturmanıza yardım ediyor. Yani yalnız bir girişimci olarak kişisel ve kurumsal internet sitenizi oluşturmak için bir grafik tasarımcıya 2500 lira ödemeniz gerekmiyor. WiseIntro profesyonel görünümlü internet siteleri hazırlamanızı sağlıyor. Ekstra özellikler için ücretli versiyona geçiş yapabilme şansınız da bulunuyor ayrıca.

 

11. Sighted

Sighted, online olarak fatura kesmeye yarayan bir site. Ücretsiz versiyonda farklı para birimleriyle 20 fatura kesme hakkınız bulunuyor ki bu küçük şirketler için çok iyi bir özellik. Aylık 5 dolar karşılığında ücretli versiyona geçip sınırsız fatura kesme özelliğine de sahip olabilirsiniz. Ayrıca tüm ödeme planlarında kar-zarar raporu da hazır olarak geliyor.

 

12. Evernote

Evernote internette denk gelip daha sonra tekrar gözatmak istediğiniz her şeyi tek bir çatı altında toplamanızı sağlayan muhteşem bir site ve uygulama. Yani Evernote’a insan hafızasının uzantısı desek yeridir.

 

13. Portent Title Maker

girisimcilerin-bilmesi-gereken-uygulamalar-122

Yaratıcılığınızın kuruduğu anlarda Portent Title Maker’a anahtar kelimeler girerek yazınıza ilginç başlıklar koyabilirsiniz. Pazarlama e-maili, broşür, website yazılarına Portent Title Maker sayesinde ilgi çeken başlıklar koyabilirsiniz.

 

14. Assistant.to

Yalnız çalışan bir girişimci olmak, her işi kendi başınıza yapmak zorunda olduğunuz anlamına gelmez. Assistant.to, bu anlamda sanal bir sekreter görevi üstlenerek mail, hatırlatma, buluşma gibi hususlarda size yardım oluyor.

Gördüğünüz gibi verimliliği son derece artıran bu uygulamaların ve websitelerinin büyük çoğunluğu ücretsiz hizmet veriyor. Sadece ekstra özellikler için premium hesap sunuyorlar. Bu çok iyi bir iş taktiği aslında. Zira insanlar faydalandıkları sitelere ve kişilere ödeme yapmaya daha eğilimlidirler. Bu taktik hakkında düşünmeye değer…

 

İlginizi çekebilir

Her Girişimcinin Kullanması Gereken Mobil Uygulamalar
Her Girişimcinin İzlemesi Gereken Filmler
Her Girişimcinin Mutlaka Okuması Gereken Kitaplar
Durmuş BAYRAM
Durmuş BAYRAMhttps://www.linkedin.com/in/durmus-bayram/
Bilkent Üniversitesi "İletişim ve Tasarım" bölümünden mezun olduktan sonra DW Türkçe gibi birçok saygın kurumda online gazetecilik ve video üreticiliği yaptı. Sizler için iş fikirleri ve para kazanma yollarıyla ilgili araştırmalar yapıp rehber niteliğinde içerikler hazırlıyor.
Mutlaka Okunması Gerekenler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

En Çok Okunanlar