Yaratıcı Geri Dönüşüm Projesi: Lego Şişe Kapakları

Brezilya’nın Clever Caps şirketi, şişe kapaklarını bir kapak olarak yaşamlarını tamamladıktan sonra Lego tarzı oyuncaklar gibi ekstra bir kullanım sağlamak için yeniden tasarladı.

Şişe kapakları genellikle basit bir amaca hizmet eder ve şimdiye kadar gerçekten de en pratik buluş olarak düşünülmemiştir. Onun yerine, geri dönüşümlü olmaktan çok ABD çöplüklerine her yıl bir milyar ABD doları değerinde katkılarını da eksik etmezler. Geçmişte şişe kapaklarını ufak kapalı bahçelerde kullanmak adına birkaç girişimcilik örneği görmüştük. Şimdi ise Clever Caps adındaki geri dönüşüm projesi, şişe kapaklarını bir kapak olarak yaşamlarını tamamladıktan sonra Lego tarzı oyuncaklar gibi ekstra bir kullanım sağlıyor.

Brezilya merkezli yenilikçi ambalaj geliştiricisi Clever Pack tarafından tasarlanan kapaklar, standart şişe kapakları gibi içecekler için güvenli bir sızdırmazlık sağlıyor. Ancak bu özel kapaklar, bir şişe kapağı olarak kullanıldıktan sonra altlarındaki boşluklar ve üstlerindeki çıkıntılar yardımıyla birbirlerinin üzerine takılabilir. Bir kenara atılmalarına ve hatta geri dönüşümlü olmalarına gerek olmayan Clever Caps kapakları, yapı blokları koleksiyonu yaratmak, çocuklar oyuncağı olarak ya da tasarımcılar için bir araç olarak kullanmak için her şişe bittiğinde saklanabilir. Ayrıca bu özel kapaklar Lego gibi mevcut markaların ürünleriyle de uyumlu olduğu için farklı şekillerle birleştirilerek yeni tasarımlar için daha fazla imkan sunuyor. Tüm bunların şişe kapağı oluşturmak için kullanılan malzemeye bir şey eklemeden yapılması da projenin ayrı bir güzelliği. Proje hakkında daha fazla bilgi için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

Ayrıca tüketicilerin nesneleri yeniden kullanmalarını teşvik etmek için onlara değer katan Clever Caps, şişe kapakları üretimi için de çevre dostu bir çözüm sunuyor. İlk amacına hizmet ettikten sonra da kullanılmak üzere yeniden tasarlanabilir başka paketleme yolları var mıdır? Eğer bu tarzda bir girişimcilik fikriniz varsa lütfen bunu bizimle paylaşın.

Çevre dostu girişimcilere özel yaratıcı geri dönüşüm projlerini ve fikirlerini araştırmaya devam edeceğiz.

Merve Tulum

Yazar : Merve Tulum

ODTÜ " Endüstri Mühendisliği " bölümünden mezun olduktan sonra Boğaziçi Üniversitesinde yüksek lisans yaptı. İş hayatına hızlı bir giriş yapıp inovasyon sorumlusu, sistem ve iş analisti gibi birçok pozisyonda görev aldı. Fibabanka, Yemeksepeti ve Yapı Kredi çalışmış olduğu şirketlerden sadece birkaçı. Sizler için iş hayatında edindiği tecrübeleri sizlere aktarıyor.

Bir yanıt yazın

Avatar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir