Dua etmek isteyen meşgul insanlar için dua-matik

İlginç iş fikirleri şaşırtmaya ve kazandırmaya devam ediyor. O kadar meşgul bir dünyada yaşıyoruz ki bazı insanların ibadet etmeye gidecek zamanı bile yok. Neyse ki eski fotoğraf kabinlerinden dönüştürülmüş önceden kaydedilmiş 65 farklı dildeki yüzlerce duayı yayınlayan Pray-O-Mat var.

Bir ibadethaneye gidip dua etmek zaman alır. Ancak Alman sanatçı ve girişimc Oliver Sturm’a göre en yüce varlığa yakın olmak artık daha kolay. Almanya’da “Gebetomat” olarak tanınan bu ilginç alet İngilizceye çevrilerek “Pray-O-Mat” olarak markalaşmıştır.

Peki, bu ilginç otomat Pray-O-Mat nasıl çalışıyor? Çalışma düzeni oldukça basit. Fotoğraf kabinine giriyorsunuz ve pasaport fotoğrafı çektirmek yerine 50 eurocent atıyorsunuz ve dokunmatik ekran aracılığıyla önceden kaydedilmiş dualar arasından seçim yapıyorsunuz. Neye inandığınızın bir önemi yok. İster müslüman olun ister hristiyan, isterseniz de Solomon Adalarındaki bir din mensubu olan bir Methodist. Dünyadaki yüzlerce farklı dinden herhangi bir duayı beş dakika boyunca dinleyebiliyorsunuz. Dini Aborijin müziklerini ve hatta dünyanın dört bir yanındaki yağmur dualarını bile dinleyebiliyorsunuz. Aşağıdaki video otomatın ilk versiyonunu bize tanıtıyor.

Sizce ülkemizde özellikle turistik bölgelere böyle bir otomat ile iş yapılabilir mi? Bu ilginç otomat hakkında detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Dünyanın dört bir yanından en ilginç iş fikirlerini ve girişimcilik örneklerini siz değerli ziyaretçilerimiz araştırmaya devam edeceğiz.

Avatar

Yazar : iş kurmak

Bir yanıt yazın

Avatar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir