Başarılı Bir İş Geliştirmenin 9 Kuralı

Bugün bir işte başarılı olmak için iyi bir plana, esnekliğe ve organizasyon yeteneğine ihticayınız vardır. Yeni bir iş kurmak isteyenlerin çoğu bir mekan açarak ya da internet üzerinden hemen para kazanacaklarını sanmaktadır. Ancak iş dünyasında para kazanmak onların zannettiğinden daha zordur. Tehlikeden uzak durmak için kendinize zaman tanıyın, gerekli olan tüm aşamalara dikkat edin.

 

1. Organize olun

Bir işte başarılı olmanın yolu, organize olmaktan geçer. Düzenli olmak, görevlerinizi tamamlamanıza ve yapılacak işleri es geçmemenize yardım eder. Bunu yapmanın en iyi yollarından biri her gün bir “yapılacaklar listesi” hazırlamaktır. Tamamladığınız her görev için listeye bir tik atabilirsiniz. Bu yapmanız gerekenleri unutmamanızı sağlar ve işiniz için yapılması gereken önemli işlerin halledilmesine yardım eder.

 

2. Detaylı Kayıt Tutun

Tüm başarılı işletmeler her şeyi en ince ayrıntısına kadar kayıt altında tutar. Bu sayede maddi anlamda nasıl bir konumda olduğunuzu ve muhtemel zorlukları önceden görebilirsiniz. Bu da engelleri aşmak için strateji geliştirmeniz için size yardım eder ki işiniz gelişsin ve başarılı olsun.

 

3. Rakiplerinizi Tanıyın

Rekabet başarı getirir. Başarılı olmak için rakiplerinizi tanımaktan ve analiz etmekten çekinmeyin. Belki sizin yapmadığınız karlı bir yöntem izliyorlardır. Bu sayede siz de bu yöntemi izler ve daha çok kazanç elde edersiniz.

 

4. Riskleri ve Avantajları Düşünün

Başarılı olmanın anahtarlarından biri de riskleri hesaba katmaktır. “İşletmeme zarar verebilecek şeyler neledir?” güzel bir sorudur. Şayet bu soruyu yanıtlayabiliyorsanız felaket senaryoları da biliyorsunuz demektir. Bu riskleri bilmek de olası zararlardan korunup daha karlı iş yapmanızı sağlayabilir.

 

5. Yaratıcı olun

Her zaman işinizi ilerletmenin ve rekabet ortamında ayakta durmanın yollarını arayın. Bilmediğiniz şeyler olduğunu kabul edin; yeni fikir ve yaklaşımlara açık olun.

 

6. Odaklanın

Eski bir atasözü “Roma bir günde inşa edilmedi.” der. İş kurmanız hemen para kazanmaya başlayacağınız anlamına gelmez. İnsanların sizin kim olduğunuzu bilmeleri zaman alabilir. Bu nedenle kısa vadeli hedeflerinizi gerçekleştirmeye odaklanın.

 

7. Feragat etmeye hazır olun

İş kurmak zor şeydir. Ancak dükkanın kapılarını müşterilere açtığınız zaman işe başlamışsınız demektir. İşinize çoğu kez başkalarının yanında çalıştığınızdan daha çok zaman harcamanız gerekir. Bazı şeylerden feragat edebilmeniz şarttır bu nedenle. Başarılı olabilmek için ailenizle ve arkadaşlarınızla daha az zaman geçirirsiniz.

 

8. Hizmetiniz Şahane Olsun

Müşteri hizmeti zayıf olan pek çok başarılı işletme vardır Daha iyi müşteri hizmeti verirseniz, insanlar bir dahaki sefere müşteri hizmeti zayıf olan yeri değil, sizi tercih ederler.

 

9. Tutarlı Olun

İş hayatında tutarlı olmak, para kazanmanın en önemli etmenlerinden biridir. Her gün gerekli şeyleri yerine getirmelisiniz. Bu da para kazanmanıza yardım edecek uzun vadeli olumlu alışkanlıkların doğmasına neden olur.

 

Sonuç

İş kurmak ve yönetmek, büyük mükafatı olan bir uğraştır. Ancak başarı bir günde elde edilmez. Bunun için uzun vadeli odaklanmak ve zor koşullarda bile kararlı olmak gerekir.

 

İlginizi çekebilir

Her girişimcinin iş kurmadan önce yapması gereken 5 iş
Başarılı bir girişimci olmak için atılacak 10 adım
Durmuş BAYRAM

Yazar : Durmuş BAYRAM

Bilkent Üniversitesi "İletişim ve Tasarım" bölümünden mezun olduktan sonra DW Türkçe gibi birçok saygın kurumda online gazetecilik ve video üreticiliği yaptı. Sizler için iş fikirleri ve para kazanma yollarıyla ilgili araştırmalar yapıp rehber niteliğinde içerikler hazırlıyor.

Bir yanıt yazın

Avatar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir