İş hayatında başarılı olmak mı istiyorsunuz?

Zengin bir ailede doğmadığınız sürece veya devrim yaratacak bir fikriniz olmadığı sürece başarıya giden yol zorlu olacaktır.

Hedefiniz müdür yardımcılığı, ortaklık, genel müdürlük veya üst yönetimle alakalı başka bir rolse kimse bunu başarabileceğinizi garantileyemez. Ancak çok çalışmak başarının anahtarıysa gelecek vaat eden kariyeriniz için yapabileceğiniz şeyler vardır.

İşte başarılı olmanıza yardımcı olacak ve zaman harcamanıza değecek 5 aktivite:

 

1 – Yaptığınız işin büyük resmini görün

Nerede çalışıyor olursanız olunu sadece belirli bir rolü iyi öğrenmeye çalışmayın, aynı zamanda işi daha geniş kapsamlı bir biçimde anlamaya çalışın: rekabetçi ortam, oyundaki piyasa güçleri, şirketin değer önerisi, satış modeli, fiyatlandırma modeli, vb. Hiç kimse bütün alanlarda uzman olmanızı beklemez ancak en azından makro seviyedeki sorunları anlamanız her zaman avantaj sağlar. Üst yönetimin daha büyük sorunlarına aşina olmanız kendi rolünüzle alakalı karar verme yeteneklerinizi geliştirmenize yardımcı olur.

 

2 – Vazgeçilmez olun

Müdürünüzün ihtiyaçlarını anlamaya çalışın. Sadece pozisyonunuzla alakalı sizden ne beklediğini değil, aynı zamanda geceleri onu rahatsız eden problemleri de anlamaya çalışın. Sorun muhalif dinleyicilere sunum yapmak mı, hassas personel problemleri mi veya düzenlemelerle uğraşmak mı? Bir sürü olasılık olabilir. Bir şeyleri diğerlerinin gözüyle görmeye çalışın. Sunduğunuz yardım ne kadar sağlam olursa o kadar çok boşluk doldurur ve kurum için o kadar değerli olursunuz.

 

3 – Problem değil, çözümler sunun

Üst yönetim normalde kısa sürede çok iş yapar. Zorlu sorunlarla mücadele ederken doğal olarak her zaman bütün problemleri kendi başınıza çözemezsiniz. Müdürünüze dikkatlice düşünülmüş uygulanabilir seçenekler sunun. Bu yaklaşım eleştirel düşünce yeteneklerini göstermenize yardımcı olur ve yeterli zamanı olmayan insanlara zaman kazandırdığınızdan takdir edilir.

 

4 – İyi bir işbirlikçi olun

İyi takım oyuncuları değerlidir. Büyük karmaşık projeler her zaman çeşitli beceriler gerektirir. Tavır önemlidir; etkili işbirlikçiler her zaman rağbet görür. Temel uzmanlık alanınızın dışında olsa bile yeterli personeli olmayan büyük projelerde gönüllü olarak çalışmayı hesaba katın. Bu becerilerinizi ve bilgi birikiminizi genişletmenin ve ayrıca motivasyonunuzu göstermenin en iyi yollarından biridir. Yönetim diğerleriyle iyi oynayanların değerini bilir.

 

5 – Erken gelin, geç çıkın

Size kendi hikayemden bahsedeyim.  Ben iş-yaşam dengesinin tutturulması gerektiğine inananlardanım. Ancak gerçek şu ki ilerlemek istiyorsanız, kariyerinizin belli dönemlerinde uzun saatler çalışmanız gerekir. Kariyerimin bir döneminde kendimi yükselme varsayımıyla motive ettim. Kuruluşa ve yaptığım işe saygın gösterdim. Bundan dolayı, çalıştığım 20 kişilik departmanda sadece ben erken geldim ve geç çıktım. Bunu her zaman başarabildim mi? Hayır. Ancak gösterdiğim bu özen sayesinde üst yönetimin dikkatini çektim. Size uzun saatler oturup video oyunları oynamaktan veya arkadaşlarınızla konuşmaktan bahsetmiyorum… Gerçekten çalışın ve değer katın.

Sonuç olarak, mesleki başarı kimse için önceden belirlenmiş bir yol değildir. Yetenekli insanların çok azı gıpta ile bakılan pozisyonlar için mücadele eder. Ancak siz şansınızı arttırmak için doğru adımlar atabilirsiniz. Ve bunu yaparsanız, en azından becerilerinizi geliştirir ve elinizden gelenin en iyisini yapmanın tatminini yaşarsınız.

Avatar

Yazar : iş kurmak

Bir yanıt yazın

Avatar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir