Çarşamba, Aralık 11, 2024
Ana SayfaGenelİş Kurmanın Faydaları

İş Kurmanın Faydaları

Bazı insanlar gençlik yıllarından itibaren kendiişlerini kurmanın hayalini kurarlar. Ve bir gün aile kurdukları, emekli oldukları veya işlerinin kaybettikleri için kendiişlerini kurarlar. Diğerleri de başkalarının altında çalışabilir ancak bir gün girişimci veya işletme sahibi olmayı umut ederler. Kendi işinizi kurmanın bir sürü faydası vardır ancak değerlendirilmesi gereken riskler de vardır. 

 

Avantajlar

Kendi işinizi kurmanın avantajları:

Ödüller. Herkes ödülü aynı şekilde tanımlamaz. Ödül bazıları için yeni girişimlerinin büyümesi ve başarılı olmasıdır. Bazıları içinse bilinmeyeni keşfetmek ve kendi başına hareket etmektir. Bununla birlikte sizde yeni bir iş kurmayı ödül olarak görebilirsiniz ki bu da sizin için yeterli olur.

Kendi işinin patronu olmak. Bir iş kurduğunuzda ve kendi hesabınıza çalıştığınızda patron olursunuz ve kaderinizi kendiniz tayin edersiniz.

Gelir. İster ekonomik nedenlerle iş kurun isterseniz de ek gelir elde etmek için bir iş kurun. Sonuçta yeni bir gelir kaynağı elde edeceksiniz.

Esnek çalışma saatleri. Kendi işinizin sahibi olduğunuzda çok ve uzun süre çalışmanız gerekecektir. Bazı durumlarda da kendi işinizin sahibi olmanız esnek çalışma saatlerine sahip olmanız anlamına gelir. Örneğin evde oturan bir sürü insan girişimci olmayı seçmiştir.

Var olan bir işletmeyi almak. Yeni bir iş kurmak demek illa ki sıfırdan başlayacaksınız anlamına gelmez. Birçok insan var olan işletmeleri alır ancak hiç şüphesiz bu hem finansal yatırım hem de zaman yatırımı gerektirir.

 

Dezavantajlar

Kendi işini kurmanın birçok faydası olsa da kurulan yeni işletmelerin çoğu başarılı olamaz. Ama siz yine de kendi işinizi kurmak istiyorsanız aşağıdakileri dikkate almalısınız:

Güçlü yönlerinizi ve zayıf yönlerinizi değerlendirin. Kendi işinin patronu olmak sizin için doğru bir karar mı?

Başlangıç masraflarını hesaplayın. Bu masrafları kendiniz karşılayabilecek misiniz yoksa başlangıç masrafları için kredi veya finansman sağlamanız mı gerekiyor?

Pazarı araştırın. Rekabeti değerlendirdiniz mi? İşletmenizin nasıl başarılı olacağını düşündünüz mü?

Amaçlarınızın genel çerçevesini oluşturun. Neler başarmak istiyorsunuz ve bunları nasıl başaracaksınız?

Mutlaka Okunması Gerekenler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

En Çok Okunanlar