Perşembe, Eylül 19, 2024
Ana SayfaGirişimcilikİstifa Etmek İçin En İyi 11 Sebep

İstifa Etmek İçin En İyi 11 Sebep

Eğer girişimci olma hayali kuran biriyseniz – ya da daha iyi bir işe girmek niyetindeyseniz- hemen harekete geçmelisiniz.

Bazı insanlar daha fazla para kazanmak için işinden istifa eder, bazı insanlar daha iyi bir fırsat bulduğunda istifa eder.

Bazı kişiler ise kendi işini kurmak için istifa eder ki bana göre bu en mantıklı sebep. (Şunu da unutmamak gerekir; kendi işinizi kurma sürecindeyken, halihazırda çalışmakta olduğunuz işte mümkün olduğu kadar devam etmenizi gerektiren güçlü sebepler vardır.)

Bunun yanında işten ayrılmak için, tek bir başlık altında toplayabileceğimiz çok sayıda sebep var:

Hayat çok kısa. Hayat, her gün eve beklentileriniz karşılanmamış bir halde dönmek için fazla kısa. Hayat, patronundan nefret ederek çalışmak için çok kısa. Hayat, her gün işten azımsandığını, yeteri kadar ciddiye alınmadığını veya suistimal edilğini hissederek çıkmak için çok kısa.

Farzedelim ki kızınız sizi aradı ve dedi ki ”İşimden nefret ediyorum. Çok sıkıldım, bıktım usandım, ve burada çalıştığım sürece hiçbir yere gelemeyeceğimi düşünüyorum.” Ona başka bir iş aramasını söylemez miydiniz?

Peki siz neden bu tavsiyeye kulak vermeyesiniz?

İşte size bu sefalete son vermek ve daha iyisini aramaya başlamak için sebepler:

 

1. Patronunuz sizi değil, kendi patronunu idare ediyor.

Patron, bir lider olarak kendi mesaisine ve doğrudan altında çalışanlara odaklanmalıdır ama bu kişi bütün vaktini kendi patronunu ”takip ederek” geçirir. Sanki sizin tek işiniz patronun şanına – ve yükselmesine- katkıda bulunmakmış gibi görünür.

Büyük bir patron bilir ki eğer ekibi başarılı olursa – ve o ekipte bulunan her birey iyi şeyler başarırsa- işte o zaman kendisi de başarıya ulaşacaktır.

Hayat, vaktinizi kendi kariyeriniz yerine patronun kariyerini geliştirmeye harcamak için çok kısa.

 

2. Fikirleriniz dikkate alınmıyor, hatta yok sayılıyor.

Herkesin fikirleri olur. Ve fikirlerinin ciddiye alınması ya da uygulanması herkesin hoşuna gider. Herhangi iyi bir şeye katkıda bulunmuş olmak akıl almaz derecede sevindiricidir.

Fakat patronunuz ya da şirketiniz sizin fikirlerinizi hiçe sayıyor hatta fikirlerinizle dalga geçiyorsa işte bu aşağılayıcı bir durumdur. İnsanın şevkini kırar. Ve bir süre sonra siz hiçbir şeyi umursamaz hale gelirsiniz.

Hayat, yaptığınız şeyi umursamamak için çok kısa.

 

3. Herkesin önünde eleştiriliyorsunuz.

Hepimiz yapıcı yorumlara ihtiyaç duyarız. Hepimizin birazcık iteklenmeye ihtiyacı vardır. Hepimizin, bundan daha iyisini başarabileceğimizi ve bunu nasıl yapacağımızı duymaya ihtiyacı vardır.

Fakat bunların bize başbaşayken söylenmesi gerekir.

Hayat, bir daha ne zaman herkesin önünde eleştirileceğim ve küçük düşürüleceğim diye kormak için çok kısa.

 

4. Asla teşekkür etmiyorlar.

Herkesin takdir edilmeye ihtiyacı olur. Bir şeyde iyi olduğumuzun söylenmesini bekleriz (üstelik herkes, hatta performansı çok düşük olan birinin bile iyi olduğu bir konu vardır.)

Hayat, yaptığınız katkıların farkedilmemesi ve onaylanmaması için çok kısa.

 

5. Hiçbir amacınız yokmuş gibi hissediyorsunuz.

Daha büyük bir amaca hizmet etmekten herkes hoşlanır. Yalnızca ürünler üzerinde değil başka insanların hayatları üzerinde de etkisi olduğunu hissetmeyi herkes sever.

Hayat her gün işten eve dönerken o gün çok çalıştığını ama yaptığı hiçbir şeyin bir anlam ifade etmediğini düşünmek için çok kısa.

 

6. Yalnızca bir sayıdan ibaret olmak

Herkesin yeri doldurulabilir. Herkes belli bir maaş için çalışır. Fakat insanların tatmin arayışı yalnızca para için değildir. İnsanlar saygı duyduğu ve gıpta ettiği kişilerle beraber çalışmak ister ve karşılığında yine saygı görmeyi ve gıpta edilmeyi beklerler.

Eğer patronunuz ara sıra ailenizle ilgili veya gayri resmi olarak başka sohbetler etmek için, her şeyin yolunda olup olmadığını öğrenmek için size biraz olsun vaktini ayırmıyorsa kendinizi kocaman bir çarkın dişlilerden biri gibi hissedersiniz.

Hayat yalnızca bir çarkın dişlilerinden ibaret olmak için çok kısa.

 

7. İçinizde işe gitmek için en ufak bir heyecan bile yok.

Her işin kendine göre olumsuz tarafları vardır. (Bahse varım dünyanın en zenginleri bile hoşuna gitmeyen birkaç iş yapmak zorunda kalıyordur.) Ancak olumsuz yönleri olduğu gibi her işin eğlenceli tarafları da olmalıdır. Veya heyecan verici anları olmalıdır. Ya da kamçılayıcı yanları… En azından ”Bunu yapmak için sabırsızlanıyorum” diyeceğiniz bir şeyler olmalıdır.

Hayat, mesai bitimini iple çekmek için çok kısa.

 

8. O iş sizin için gelecek vadetmiyor

Her işte ilerleme fırsatları olmalıdır; belki bir terfi, terfi olmasa bile sorumluluk alabilme, belli aşamadalardan geçme, yeni şeyler öğrenebilme fırsatı sunmalıdır işiniz. Ertesi günün bugünden daha iyi olma potansiyeli taşımalıdır.

İyi bir patron şirketin geleceği için çalışır. İyi bir patron kendi çalışanlarının da geleceği için çalışır, bu çalışanlardan bazıları daha fazla ilerleyecek ve yükselecek olsa bile.

Hayat, umut etmeden yaşamak için çok kısa.

 

9.Kimse sizin hayallerinizi paylaşmıyor.

Sayısız şirket bir zamanlar beraber çalışmış ve birbirini tamamlayan özelliklere sahip olduğunu farketmiş iki veya daha fazla insanın beraber bir gelecek inşa etme isteğiyle doğmuştur.

Eğer girişimci olmak istiyorsanız ilk başta büyük bir şirkette çalışmaktan daha iyisi olmaz: gelecekteki melekteşlarınız ve kurucu ortaklarınızla tanışma fırsatı bulabileceğiniz risksiz bir ortamdır. Bir düzine şirketi araştırırsanız göreceksiniz ki bunlardan en az birkaçı aynı yerde çalışırken tanışan ve birlikte muhteşem bir şirket kurmak için can atan girişimciler tarafından kurulmuştur.

Hayat, sizinle aynı hayallleri, ümitleri, tutkuları paylaşmayan insanlarla çalışmak için çok kısa.

 

10.Başka hiçbir şey yapamayacağınıza sizi inandırmaya çalışıyorlar.

İstifa etmek için en iyi sebep bu. İçinizden ne geçtiğini biliyorum: ”Bu işteki maaşım çok iyi, daha çok maaş veren bir yer asla bulamam.” Ya da ”Benim yaşadığım bölgede işsizlik çok.” Ya da ” Bu şirkete (sektöre veya kariyere) çok fazla zamanımı yatırdım.”

Veya ”Ben girişimci olmak için gereken niteliklere sahip değilim.”

Eğer siz izin verirseniz bunların hepsi gerçek olur.

Başka bir şey de yapabilirsiniz. Yapabileceğiniz bir sürü ”başka” şey var. Yaratıcılığınıza, azminize, çabalarınızın sizi daha mutlu ve tatminkar çalışacağınız yerlere getireceğine inanmak ve güvenmek zorundasınız.

Her yıl binlerce insan kendi işini kuruyor. Onlarla sizin aranızda tek bir fark var. Onlar şanslarını denemeye karar verdi. Onlar risk aldılar.

Onlar, hayatın yerinde saymak için çok kısa olduğunu düşündüler ve daha iyi yaşamak adına ne gerekiyorsa yaptılar.

 

11.Geleceğinizin başkalarının elinde olmasından sıkıldınız.

Eğer maaşlı bir çalışansanız ne kadar iyi performans gösterirseniz gösterin maaşınızdan daha fazla kazanamazsınız. Başkası için çalışırsanız ancak işvereninizin size biçtiği ”değer” kadar para kazanabilirsiniz.

Kendiniz için çalışırsanız kazanacağınız paranın miktarı ancak yaratıcılığınızla, isteğinizle, azminizle ve yeteneğinizle sınırlıdır.

Hayatta her şey para değil, -ama çalışmak zorundaysanız mümkün olan en yüksek miktarda para kazanmak istemez misiniz? Hayat, finansal geleceğinizin başkaları tarafından belirlenmesi için çok kısa.

Harekete geçin ve hem finansal olarak hem de insanların hayatında bir fark yaratmak adına değerinizi keşfedin.

 

İlginizi çekebilir

İstifa Edip Kendi İşini Kurmak İsteyenlere
Sıfırdan Başlayıp 1 Milyon TL Kazanmak
Irmak Sueri CORA
Irmak Sueri CORAhttps://www.linkedin.com/in/irmak-sueri-cora-3a750369/
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sinema&TV bölümünden mezun olduktan sonra yönetmenlik koltuğunu oturdu ve birçok kısa metrajlı fime imza attı. Katıldığı festivallerden sayısız ödül topladı ve toplamaya devam ediyor. Başarı ve girimcilk konularında kendi hayatında edindiği tecrübeleri sizler için paylaşıyor.
Mutlaka Okunması Gerekenler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

En Çok Okunanlar