Salı, Eylül 17, 2024

Kasap Dükkanı Açmak

Et bütün dünyada talep gören bir gıda türüdür ve insanlar her gün daha fazla et tüketmek istedikleri için kasap dükkanlarının sayısı da her geçen gün artmaktadır. Et işi karlı ve verimli bir yatırımdır. Kendi işini kurmak istyenler her zaman talep gören bu işi kolaylıkla kurabilirler. Bugün sadece gelişmiş ülkelerde değil gelişmekte olan ülkelerde de kasap dükkanları yüksek oranda talep görmektedir. Ancak kasap dükkânı açabilmek için iyi bir gözlemci ve özenli bir insan olmanız gerekir.

Para kazanmak için kaynaklar arıyorsanız en kısa zamanda bir kasap dükkanı açabilirsiniz. Kasap dükkanı açmak için bazı adımları takip etmeniz gerekir. Bu uygun adımları takip ettiğiniz takdirde işletmenizi rahatlıkla açabilirsiniz. En üst seviyeye ulaşmak istiyorsanız veya bir sürü para kazanmak istiyorsanız sizin için aşağıda hazırladığımız belli kurallar şöyle:

 

Kasap dükkanı nasıl açılır?

İş planı hazırlayın: Kısa vadeli ve uzun vadeli planlarınızı kâğıda dökün. Kasap dükkanınızın pazar durumuna bağlı olarak maliyetleri tahmin etmeye çalışın. Gelecekteki resmi görebilmek için pazarın şu an ki durumunu inceleyin ve bölgenizde faaliyet gösteren rakiplerinizi gözden geçirin. Rakiplerinizin dükkanlarını inceleyin ve işletmelerini nasıl yönettiklerini gözlemleyin. Fiyatları ve faaliyetleriyle ilgili notlar alın. Sonrasında kendi kasap dükkânınızla ilgili ortalama bir görüntü elde edebilirsiniz.

Kasap dükkanı açmak için ihtiyacınız olanlar: Öncelikle açacağınız kasap dükkanı bir yer seçmeniz gerekir. Etlere kolaylıkla ulaşabileceğiniz bir yer tercih etmelisiniz. Et kesim yerlerine yakın bir yer bulmaya çalışın. Kasap dükkanınızı donatın ve alanlar ayarlayın. Etleri keseceğiniz ve işlemden geçireceğiniz alanların geniş olması gerekir ve ekipmanların eksiksiz olması gerekir. Etleri hazırlamak için kesim tezgahlarına, bıçaklara ve satırlara ihtiyacınız olacaktır. Bu nedenle en iyi kasap malzemelerinin nerede satıldığını bilmeniz oldukça önemlidir. İşlenmiş et veya organik et satan tedarikçilere bakmayı unutmayın. Kasap dükkanınızda işlenmiş veya paketlenmiş et satmak istiyorsanız etleri paketleyen veya işleyen firmaları araştırmalısınız. Bulunduğunuz bölgede hangi et ürünlerinin daha fazla talep gördüğünü bilmeniz gerekir.

Başlangıç sermayesini bulun: Kasap dükkâanınızı açarken üzerinde durmanız gereken en önemli konulardan biri de gerekli olan sermayeyi bulmaktır. Küçük veya büyük ölçekli bütün işletmeleri açabilmek için yeterli sermayenin olması gerekir. Bu durum kasap dükkanları için de geçerlidir.  Bankalardan kredi alabilir veya ailenizden borç para isteyebilirsiniz.

Gerekli olan ruhsat ve izinleri alın: Sağlık Bakanlığına başvurarak veya kurumun internet sayfasını ziyaret ederek konuyla ilgili detaylı bilgi alın. Et ürünleri sağlığımız için oldukça önemlidir ve bozulmuş veya çürümüş etler sağlığımızı tehlikeye atar. Bu nedenle etlerin sertifikalı olması gerekir. Aksi takdirde işleriniz tehlikeye girer ve yatırımınız boşa gitmiş olur.

Hangi et ürünlerini satacağınıza karar verin: Hedef kitlenize uygun olan ürünleri belirleyin. Eğer bütçeniz kısıtlıysa ve araştırma yapamıyorsanız en çok talep edilenleri satmakla başlayın. Örneğin koyun eti, tavuk eti, dana eti veya hindi eti gibi. Yeterli sermayeniz varsa çeşit sayınızı artırabilirsiniz.

En önemli konular: Etlerinizin bozulmasını engellemek için buzdolapları almalısınız. Etleri nasıl paketleyeceğinizi ve işlemden geçireceğinizi bilmeniz gerekir. Kasap dükkanınıza her zaman özen göstermeli ve dükkanınızı sürekli temiz tutmalısınız.

 

Kasap dükkanı açma şartları

  1. Kapalı alanı 30 m2 olacak.
  2. Et işleme reyonu tavana kadar fayans olacak.
  3. Yerler kolay yıkanabilir,taban seramik kaplı olacak
  4. Çalışma tezgahları mermer olacak.
  5. Aydınlatma yeterli ve korumalı olacak.
  6. Zemin su giderlerin temizlenebilir ve açık olacak.
  7. Dışarı açılan kapı,pencere telli olacak.
  8. Klima tertibatı mevcut olacak.
  9. Kat maliklerinin muafakatı olacak

 

Ekipman ve donanım

  1. Kapasiteye göre soğuk hava, derin dondurucu soğutucu olacak.
  2. Depoda havalandırma olacak
  3. Depo yerleşimi düzenli ve temiz olacak
  4. Sıcak su sağlayan su tertibatı (Şofben,güneş enerjisi) olacak
  5. Şehir şebekesine bağlı suyu bulunacak

 

Temizlik ve hijyen

  1. İşletme personellerinde beyaz önlük olacak
  2. Personellerin periyodik sağlık muayenesi yapılmış olacak.
  3. Çöpler ve atıklar stoklardan uzakta kapalı ve poşetlenmiş olarak muhafaza edilecek.
  4. Personelin saç sakal ve tırnak temizliği uygun olacak.
  5. Plastik kesme tahtaları,büyük karpas parçalamalarında ağaç kütük gün sonunda da temizlenip zımparalanacak.
  6. Doğrama işlerinde plastik kesme tahtaları,
  7. Hazır kıyma makinesı temizliği sıcak su ile günlük yapılacak.

 

Güvenlik ve ilk yardım

  • Yangın ve can güvenliği önlemleri alınmış mı?
  • Acil müdahaleler için ilk yardım dolabı mevcut mu?
  • Elektrik prizleri sudan korumalı mı?

 

Diğer kriterler

  1. Dükkanda hazır kıyma bulundurulmayacak.
  2. Dükkanda mühürsüz et bulundurulmayacak.
  3. Dışarıdan getirilen et ve et ürünleri mühürlü ve raporlu olacak.
  4. Dışarıdan getirilen et ve et ürünleri Belediye veteriner hekimliğinden onaylı satılacak.
  5. Tavuklar şoklu satılıyorsa soğuk zincir kırılmayacak.
  6. Tavuklar günlük satılıyorsa dondurulmayacak.
  7. Tavuklarda firma etiketi bulunacak.
  8. Et satışı yapılırken eldiven giyilecek, ete elle temas engellenecek.

 

Kasap dükkanı açma maliyeti

Kasap dükkanınızı açmanın maliyeti ortalama 15 bin TL’den başlamakta olup dükkanın büyüklüğüne, konumuna ve dükkanda satışı yapılacak et çeşitliliğine göre maliyet değişkenlik göstermektedir. Gerçekçi bir maliyet için kurmak istediğiniz işle ilgili bize detaylı bilgi vermeniz gerekmektedir. Böylece sizin için doğru bir maliyet çıkarabiliriz.

Kendi küçük işini kurmak isteyenler için küçük iş kurma fikirlerini paylaşmaya devam edeceğiz. Sevgi ve para ile kalın.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
Mutlaka Okunması Gerekenler

2 YORUMLAR

  1. ARM DİZAYN OLARAK ENDÜSTRİEL SOĞUTUCU DOLAPLAR VE DÜKKANLAR İÇİN İHTİYAÇ OLAN TÜM EKİPMANLARI ÜRETMEKTEYİZ.

    ADRESİMİZ: İKİTELLİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ DEMİRCİLER SİTESİ D/3 BLOK NO:325
    0212 659 37 25
    armdizayn.com
    armdizaynn@gmail.com

    • merhabalar,
      ben et market açmayı düşünüyorum.kırmızı et beyaz et ve belki lerde balıkta olabilir. ama şimdilik kırmızı ve beyaz et. ben sizden tüm ekipmanlarımı aldığım taktirde bana nasıl bir ödeme planı yaparsınız ve birde yapmış olduunuz çalışmaları bana mail atabilirmisiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

En Çok Okunanlar