Kozmetik Sektörüne Yatırım Yapmak

Cilt bakımı konusunda deneyim sahibi olan güzellik meraklıları kozmetik firması açarak karlı bir kariyer yolculuğuna çıkabilir. Kozmetik sektörü her yıl milyar liralık gelir elde eder ve geniş bir tüketici kitlesine sahiptir. Ayrıca devamlı şekilde yeni ve uzman formüller ve ürünler geliştirilir. İyi bir araştırma ve eksiksiz planlamayla kendi kozmetik işinize başlayabilirsiniz.

 

Kozmetik sektörüne nasıl girilir?

1 – Piyasayı araştırın. Piyasa hakkında ne kadar çok bilgi sahibi olursanız pazarda da o kadar başarılı olursunuz. Tüketici trendleri ve raporları, fiyatlandırma bilgisi, kozmetik üreticileri, toptancılar ve ürünler hakkında araştırma yapın. Müşterilere neler sunabileceğinize karar vermek için rakiplerinizi ve rakiplerinizin ürünlerini değerlendirin.

2 – İlgili resmi kurumların yönetmelikleri hakkında bilgi sahibi olun. Resmi kurumların kozmetik ürünleri ve cilt bakım ürünlerinin üretim, dağıtım, etiketleme ve satışıyla ilgili katı kuralları vardır. Üreticiler, ürünler ve prosedürlerle ilgili problem yaşamamak için ilgili resmi kurumların internet sitelerini ziyaret ederek bütün yönetmelikleri inceleyin.

3 – Ürün hattınız için bir niş yaratın. Bireysel gruplara veya amaçlara göre uyarlanacak çeşitli kozmetik ürünleri vardır. İşletmenizin daha üretken olmasını sağlayacak beli bir kategoriye odaklanmak için ürün hattınızı sınırlandırın. Örneğin ürün hattınızla gençlere, yaşlanma karşıtı veya kırışıklık giderici ürünlere, UV ışınlarına karşı koruma ürünlerine veya sizi rakiplerinizden farklılaştıracak diğer ürünlere odaklanabilirsiniz.

4 – Ürünleri kimden alacağınıza ve kime satacağınıza karar verin. Hangi üreticilerle ve distribütörlerle çalışacaksınız?  Ne kadar ürüne ihtiyacınız olacak? Bu soruların cevapları iş modelinizi şekillendirecektir.  Kendinize şu soruları sorun: bir dükkan mı açmalıyım?  Satışları kapı kapı dolaşarak mı yapmalıyım? Perakendecilere ürünleri toptan mı vermeliyim? Vereceğiniz cevaplar ne kadar stok yapmanız gerektiğini ve ne tür üreticiler ve distribütörlere ihtiyacınızın olduğunu belirler.

5 – İş ve pazarlama planları hazırlayın. İş planı iki amaca hizmet eder: başlangıçtan büyük açılışa kadar iyi tanımlanış bir yol haritası görevi görür ve aynı zamanda kredi yetkilileri ve potansiyel yatırımcılar için sunum işlevi görür. Pazarlama planını moda veya güzellik dergilerinde yer alacak basılı reklamları, sosyal medya, ağ pazarlama ve katılmayı düşündüğünüz televizyon veya radyo reklamları gibi çeşitli reklam faaliyetlerini kapsamalıdır. Prosedürleri organize etmek ve ilgili tarafları bilgilendirmek için kapsamlı bir iş ve pazarlama planları hazırlayın.

6 – Başlangıç sermayesini garanti altına alın. İşinizi kurmadan önce işletmenizi verimli bir şekilde yönetmenizi sağlayacak yeterli sermayeyi sağlama almanız gerekir. Kredi fırsatlarından yararlanabilir, potansiyel yatırımcılara yanaşabilir veya kendi paranızı kullanabilirsiniz. Kapsamlı bir araştırma yaptığınız takdirde ihtiyacınız olan sermaye miktarını belirleyebilirsiniz. Yol almak için yeterli sermayeyi garantilemelisiniz.

7 – Gerekli ruhsat ve izinleri alın. Bağlı bulunduğunuz belediyenin internet sayfasına girerek başvuru formlarına ulaşın. Gerekli belgeleri ilgili kurumlardan aldıktan sonra belediyeye başvuru formunuzla müracaat edin. İşletmenizi başarılı bir şekilde yönetmek istiyorsanız gerekli olan ruhsat ve izinleri almanız gerekir. Ayrıca vergi dairesine başvurarak vergi işlemlerinizi halledin. Mali sorumluluk sigortası ürün kullanımı sonucunda oluşan herhangi bir alerjik reaksiyona veya hastalıklara karşı korunmanızı sağlayacaktır.

8 – Planınızı devreye sokun. Siparişleri vermek için üreticilerle ve distribütörlerle temas kurun. Mağaza açacaksanız stok yapın ve açılışı planlayın. Online mağaza açacaksanız internet sitenizi açın. Kapı kapı dolaşarak kataloglarınızı ve numunelerinizi dağıtın. Belgelendirdiğiniz iş ve pazarlama planlarını uygulamaya koyun.

Hangi sektöre yatırım yapmalı diyenlere özel yatırım yapılacak sektörleri ve en karlı işleri araştırmaya devam edeceğiz.

Avatar

Yazar : iş kurmak

Bir yanıt yazın

Avatar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir