Mutlu Girişimcilerin 6 Sırrı

İnsanların birçoğu girişimci olmak ister çünkü daha tatmin edici işler yapmak isterler. Günlük 8-5 çalışma rutininden dolayı mutsuz olanlar, daha esnek çalışma saatlerine sahip olmak veya daha yaratıcı şeyler yapmanın özlemini duyuyor olabilirler. Sebep her ne olursa olsun, insanlar genellikle daha mutlu olacaklarını düşündükleri için girişimci olmak isterler.

Ancak, girişimciliğin zorlukları ve güçlükleri zamanla canınızı sıkabilir, ilişkilerinizi tehlikeye atabilir ve de mutlu olmanızı engelleyebilir. Neyse ki, bu şekilde olmak zorunda değil.

Tatminsizliği bertaraf etmek ve mutlu bir girişimci olmak için yapabilecekleriniz oldukça fazladır. İşte sizlere mutlu bir girişimci olmanın yolları:

 

1- İdeal ortamınızı yaratın

Patron sizsiniz. Kuralları siz koyuyorsunuz. Saatleri siz belirliyorsunuz. Sizi mutlu edecek bir ortam oluşturmaya özen gösterin ve istediğiniz gibi olmazsa değişiklik yapmaktan korkmayın.

Sizi mutlu edecek şey duvarların veya kabinlerin olmadığı bir açık ofis olabilir. Haftanın üç günü evden çalışmak ihtiyacınız olan şey olabilir. Kendiniz için ideal olan ortamı bulana kadar farklı ortamları ve atmosferleri deneyimleyin.

 

2 – Molalar verin

Girişimci olarak, ne kadar çok ve ne kadar az çalışacağınız sizin sorumluluğunuzdadır. Bu kulağa cazip geliyor ancak bir sorun var: girişimcilerin birçoğu fikirlerinin gerçekleştiğini görmek için sürekli olarak çalışırlar. Fiziksel ve mental sağlıklarını kaybetme pahasına bile olsa haftada 100 saat çalışırlar, geceleri ofiste uyurlar ve genellikle daha çok iş halletmek için ne gerekiyorsa yaparlar.

Çalışma isteği girişimciler için takdire değer ve gerekli bir özelliktir ancak herkesin sınırları vardır. Molalar vermekten korkmayın. Gün boyunca 15-20 dakikalık molalar verin veya yazları birkaç haftalık tatile çıkın.

 

3 – Ailenize öncelik verin

Başarılı olmak için ne kadar çalışmak istediğinizin bir önemi yok, aile her zaman önce gelir. Sizi kayıtsız şartsız seven insanlar var. Bu işe başlamadan önce de yanınızda olan insanlar vardır ve bu insanlar girişimcilik sürecinde de yanınızda olacaklardır.

Zaman en değerli şeydir ve sizin için önemli olan insanları ihmal etmek istemezsiniz. Çalışma programınızı yeniden düzenleyin, kendinize izin verin ve ailenizle kaliteli zaman geçirmek için ne gerekiyorsa yapın. Bundan dolayı asla pişman olmayacaksınız.

 

4 – Güvenebileceğiniz insanları işe alın

İşyerindeyken bütün kontrol sizde olacak ancak çalışan başka insanlar da olacak. Başarılı olacaklarını düşündüğünüz insanları işe aldığınızdan ve etrafta olmasından keyif alacağınız insanları işe aldığınızdan emin olun. Ofisiniz keyifli ve çalışkan insanlarla dolu olursa daha az stresli olur ve gerektiğinde molalar verebilirsiniz.

 

5 – Başarısızlıkları kabul edin

Başarısızlık iş yapmanın bir parçasıdır ve deneyimlediğinizde kendinizi berbat hissedersiniz. O anı iyi hale getirebilecek hiçbir şey yoktur. Ne kadar büyük veya küçük olduğunun bir önemi olmaksızın, bir kere başarısız olduktan sonra kilit bir fırsatınız olur: başarısızlığa yenilmeyi tercih edersiniz veya başarısızlığı kabul edip ilerlemeye devam edersiniz. Girişimcilik dünyasında mümkün olduğunca çok mutlu olmak istiyorsanız başarısızlığı nasıl kabul edeceğinizi ve önünüze nasıl bakacağınızı öğrenmeniz gerekir.

 

6 – Hayır demekten korkmayın

Hayır demek zannedildiği kadar zor değildir, özellikle de kariyerinizde ilk kez karar verici pozisyonundaysanız. Bir müşteri neredeyse imkansız bir teslim tarihi istiyorsa işin devam etmesi için evet demek zorundaymışsınız gibi hissedebilirsiniz. Bir çalışan zam istediğinde çalışanı kaybetmemek için evet diyebilirsiniz. Her durumu dikkatlice gözden geçirin ve hem sizi hem de işinizi nasıl etkileyeceğini düşünün. Evet demek mantıklı değilse hayır demekten korkmayın.

Unutmayın ki girişimcilik bir varış noktası değildir, bir yolculuktur. İşletme sahipliğiniz süresince mutlu olmak istiyorsanız bu mutluluğa ulaşmak için çalışmanız gerekir. Kontrol sizde olduğundan sizi memnun edecek değişiklikler yapmaktan korkmayın. Tatmin olmanızı engelleyecek tek şey değişmek istememeniz olacaktır.

Avatar

Yazar : iş kurmak

Bir yanıt yazın

Avatar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir