Nakliye İşi Yapmak

Küçük ama kazanaçlı bir iş kurmak niyetindeyseniz nakliye işi aradığınız iş olabilir.

Her sene tonlarca tekstil, gıda, ekipman ve hammadde karayolları aracılığıyla ülkenin bir ucundan öbür ucuna taşınır. Ekonominin ne durumda olduğunun bir önemi yoktur. Nakliyelerin bir şekilde taşınması gerekir. Bu nedenle nakliye işleri de istikrarlı ve karlıdır. Ancak illa da başarılı olacaksınız diye de bir şey yoktur. Nakliye firmanızın büyümesini ve başarılı olmasını istiyorsanız çalışkan ve sabırlı olmanız gerekir.

 

Nakliye işi nasıl yapılır?

1 – Ne tür eşyalar taşıyacağınıza ve hangi coğrafyada hizmet vereceğinize karar vererek hedef kitlenizi tanımlayın. Uzmanlaşacağınız nakliye türüne karar vermeniz ihtiyacınız olan ekipmanları belirlemenize de yardımcı olacaktır. Hizmet vermek istediğiniz coğrafik bölgeyi veya rotayı belirleyin. Nakliye işi yapmak oldukça rekabetçidir. Bu nedenle bu tür kararları verirken oldukça dikkatli olmalısınız ve hata yapmamalısınız. Unutmayın ki diğer firmalarda teklif vereceklerdir.

2 – Hizmet etmek istediğiniz hedef kitleye karar verin ve hangi yükleme hacmiyle başlayacağınızı belirleyin. Hangi tür müşterilerin veya işletmelerin vereceğiniz hizmetlere ihtiyaç duyduğunu araştırın. Daha sonra bütün gayretinizi tek bir müşteri türüne yoğunlaştırın ve müşteriler çekmek için hangi pazarlama stratejilerinin etkili olacağına karar verin. Taşıma hacmine karar vermeniz müşterilere odaklanmanızı kolaylaştırır. Bu sayede zaman kaybetmezsiniz ve kapasite gereksinimlerinize uygun ekipmanları alabilirsiniz.

Kurduğunuz işin başarılı olmasını sağlayacak yetkinlikleri tanımlamak için bir iş planı hazırlayın. Kendi pazarınızda büyümek ve ileride diğer nakliye pazarlarında da ilerlemek için planlamalar yapın. Firmanızın başarıyla rekabet edebilmesi için tekliflerin ana hatlarını belirleyin.

4 – Küçük nakliye firmanız için gerekli olan ruhsat, izinler ve sigortayı güvence altına alın. Ekipmanları almak, sabit aktifler edinmek ve personeli işe alarak eğitmek için gerekli olan finansmanı güvence altına almak için iş planınızı kullanın.

5 – Nakliye firmanızın reklamını yapın. Düzenli işleri garantilemek için ihale teklifleri verin. İş taahhütlerini yerine getirmek için rotalarınızı ve çalışma programınızı planlayın.

Kendi küçük işini kurmak niyetinde olup ne iş yapabilirim diye kara kara düşünenler için kazaçlı iş fikirlerini ve iş fırsatlarını paylaşmaya devam edeceğiz.

Avatar

Yazar : iş kurmak

Bir yanıt yazın

Avatar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir