Çarşamba, Aralık 11, 2024
Ana SayfaGenelSabahları daha erken kalkmanın 5 yolu

Sabahları daha erken kalkmanın 5 yolu

Sabahlarla aşk – nefret ilişkisi mi yaşıyorsunuz? Sabahları daha erken kalkmanın daha üretken olmanıza, daha iyi odaklanmanıza ve motivasyonunuzun artmasına katkı sağladığını biliyor muydunuz?  İşte bu nedenle başarılı girişimciler ve milyar dolarlık şirketlerin CEO’ları güneş doğmadan uyanıyorlar.

Daha erken kalkmanızın önündeki tek problem, yataktan erken çıkmaktan nefret ediyor olmanız olabilir mi? Tanıdık geliyor mu?

İşte güne daha iyi ve daha kolay başlamanıza yardımcı olacak basit stratejiler:

 

1 – Bir gece önceden başlayın

Yapılan çalışmaların birçoğu motivasyon seviyeleri ile REM uykusunu ( hızlı göz hareketini temsil ediyor ve hayal gördüğünüz uyku bölümü ) ilişkilendiriyor. Şu bir gerçek ki kaliteli dinlenemezseniz motivasyonunuz ve enerjiniz azalır.

Bunun üstesinden gelmenin yollarından biri uyku öncesi rutinler geliştirmektir. İşte girişimcilerin uykuya dalmak için kullandığı stratejilerden bazıları:

Aldığınız kafein miktarını sınırlandırın. Kafein alımını sınırlandırırsanız daha az gergin olur ve daha iyi uyursunuz.

Elektroniklerden uzak durun. Telefon, tablet veya laptop ekranınızın parlaklığı vücudunuzun uyku düzenini olumsuz yönde etkiler. Gece yatarken cep telefonunuzu olabildiğince uzak bir yere koyun.

Kitap okuyun. Microsoft’un kurucu ortağı Bill Gates daha kolay uyumak için her gece bir saat kitap ( çoğunlukla biyografiler, tarih kitapları ve entellektüel yayınlar ) okuyor.

Uykuyu teşvik eden bir ortam yaratmak da oldukça faydalıdır. Yatak odanız mümkün olduğunca karanlık ve yatağınız da konforlu olsun.

 

2 – Sabahları erken kalkmanın neden önemli olduğunu düşünün

Belirli bir değişimin önemini idrak etmeden herhangi bir değişiklik yapmak zor olur. Erken kalkmak sizin için neden önemli? Sabahları neden daha üretken olmak istiyorsunuz? İyi bir sabah rutini oluşturmanın kilo vermenize, forma girmenize ve daha enerjik olmanıza yardımcı olacağına inanıyor musunuz?

Erken kalkma nedeninizi bulduktan sonra, değişim de daha kolay olacaktır.

 

3 – Erteleme düğmesine basmayın

Erteleme düğmesine kaç kere basıyorsunuz? Bir kere? İki kere? Beş kere? Daha çok?

Birkaç dakika fazla uyumak harika bir şeymiş gibi görünse de, bunun hiç iyi bir tarafı yok. Uykunun tabiatı gereği erteleme düğmesine basmanız sadece kendinizi yorgun hissetmenize sebep oluyor.

Her şeyin ötesinde, sabah ilk işiniz erteleme düğmesine basmaksa güne gecikmelerle başlarsınız. Bunu yaptığınız zaman, bilinçaltınıza yataktan çıkacak öz disipline sahip olmadığınız mesajını göndermiş olursunuz. Güne başlamak için hiç de iyi bir yol değil.

Peki, erteleme düğmesine basma alışkanlığınızdan nasıl vazgeçeceksiniz? Mümkünse saati veya telefonunuzu yatağınızdan uzakta bir yere koyun ki ertelemek için yataktan çıkmak zorunda kalın.

 

4 – Sabah rutininizi yavaş yavaş değiştirin

Örneğin normalde öğlene kadar uyuyorsunuz sabah 04:00’de kalkmaya çalışmayın. Bunu yaparsanız yeni rutininize bağlı kalmanız zor olur.

Bunun yerine küçük adımlar atın. Bu rutin sayesinde daha dikkatli olursunuz ve coşku seviyeniz artar. Aynı zamanda daha kolay odaklanır, daha sakin olur ve birtakım değişiklikleri daha doğru bir şekilde yapmayı öğrenirsiniz.

Örneğin, normalde 07:00’de kalkıyorsanız yarın 6:45’de kalkmayı deneyin. Bu saatte kalkmaya alıştıktan sonra 6:30’da kalkmaya başlayın.

 

5 – Keyif alacağınız sabah aktiviteleri bulun

Sabahın köründe yataktan çıkmak zaten yeteri kadar zordur. Bu nedenle sevmediğiniz aktivitelerle bunu zorlaştırmak yerine keyif alacağınız aktivitelere odaklanın.

Yataktan çıkmanızı kolaylaştıracak aktivitelerin listesini yapın. Örneğin spor yapabilirsiniz, meditasyon yapabilirsiniz, bir şeyler yazabilirsiniz veya ailenizle kaliteli zaman geçirebilirsiniz.

Yukarıdaki ipuçlarını takip ederseniz sabahları daha kolay uyanır ve gün boyunca daha üretken olursunuz.

 

İlginizi çekebilir

Erken kalkmak hayatımı nasıl değiştirdi?
Dünyanın en başarılı girişimcilerinin sabah rutinleri
Mutlaka Okunması Gerekenler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

En Çok Okunanlar