Uyku kalitesini geliştiren cihaz üretildi!

Dünya üzerinde milyonlarca yetişkin, sağlıklarına büyük bir etki eden uyku bozukluğundan muzdarip. Özellikle yatmadan önce telefon kullanımı işler daha da kötüye gidiyor, çünkü mobil cihazlar melatonin baskılanmasıyla sonuçlanan optik radyasyon yaymakta. Bu sorunlardan esinlenerek hayata geçirilen iş fikirlerine son yıllarda daha çok rastlar olduk. SleepCogni isimli cihaz da onlardan sadece biri.  Sleepcogni; ışığı, sesi ve dokunma hissini kullanarak kullanıcıları uyumadan önce rahatlatmak için geliştirilmiş bir cihazdır.

Cihaz, İngiliz mucid Richard Mills ve Sheffield Hallam Üniversitesi’ndeki ekibi tarafından geliştirildi. Zaten, Vitastiq ve Cue gibi, hastaların kendi sağlık ve durumlarını monitörize edebilen ev aletleri görmüştük. SleepCogni sorunların köküne inip kullanıcılara yardım ederek medikal harcamaları kurtarabilen başka bir alettir.

Cihazın çalışma sistemi de oldukça basit. SleepCogni, önce yatakların başucuna yerleştirilir. Sonrasında cihaz; kalp hızını, mental uyarılabilirliği, deri sıcaklığını ve hareketi ölçer ve bireylerin ihtiyaçlarını baz alarak kalp hızını dakikada 50 atıma düşürmek amacıyla kırmızı ve yeşil dalga boylarında ışıklar ve sakinleştirici sesler yayar. Elde de taşınabilen alet, aynı zamanda kullanıcının rahatlamasıyla sıklığı azalan nazik titreşimler de sağlıyor. Kullanan kişi uyur uyumaz dik konuma gelen cihaz, kullanıcıları sabah uyandırmak için güneş ışığını da taklit edebiliyor.

Başarılı bir inovatif iş fikri olan SleepCogni hakkında aşağıdaki tanıtım videosunu izlemeyerek daha fazla fikir sahibi olabilirsiniz:

Küçük bir pilot çalışmada, mucitler cihazı kullananların uyku kalitesinde yüzde 50 ve uyku süresinde yüzde 40 oranında artış tespit edilmiştir. Önümüzdeki aylarda kullanıcıyla buluşacak olan SleepCogni’nin satış fiyatının 299 Amerikan doları civarında olması öngörülüyor.

Uyku kalitesini geliştirmek için sizce başka ne gibi iş fikirleri hayata geçirilebilir?

 

İlginizi çekebilir

Erken kalmak hayatımı nasıl değiştirdi?
Başarılı inovasyon fikirleri

Bir yanıt yazın

Avatar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir