Yeni İş Fırsatları Nasıl Bulunur?

Yeni iş fırsatları bulmak bir yetenektir. Ekonomik fırsatları gözlemleyerek siz de bu yeteneği geliştirebilirsiniz.

Arka arkaya fikir üreten girişimcilerin birçoğunun ilginç ve yeni fikirlerini yazığı not defterleri vardır. Siz de bir tane almalısınız.

Eylemler

1 – Fikirler bulmanıza yardımcı olacak araçlar seçin.
2 – Bu araçları kullanarak birkaç fikir üretin.

 

1 – Gelecekte yaşayın

Son teknolojiyi yakından takip edin. Yeni çıkan ürünleri kullanın. Yeni buluşlarla ilgili haberleri okuyun. Gençler için ürünler düşünün.

Gelecek kendi kendine giden arabaların, giysi bilgisayarların, DNA testlerinin ve atom kadar ince malzemelerin egemenliği altında olacak. Bu büyük yenilik temalarına uygun hangi ürünler ve hizmetler geliştirilebilir?

Gelecekte olabilecek önemli değişiklikleri düşünün ve şu cümleyi tamamlayın: “ gelecekte yaşıyor olsaydım…” Örneğin “gelecekte yaşıyor olsaydım bütün arabalar elektriklikli olurdu” veya “ gelecekte yaşıyor olsaydım kimse nakit kullanmazdı.” Daha sonra da bunu gerçekleştirmek için bir şirket kurun.

 

2 – Uzman olun

Sokaktaki herkese açık olmayan uzmanlık alanları vardır. Gümrükler, hapishaneler, tıbbi cihazlar, askeri anlaşmalar, nükleer santraller, köprü inşaatları. Profesyonel anlamda deneyim kazandıktan sonra bu alanlardan biriyle alaka bir şirket açabilirsiniz.

Güçlü araçların bazılarında uzman olun. Mobil uygulamaların nasıl yapılacağını, online pazar alanlarının nasıl kurulacağını veya veri biliminin nasıl kullanılacağını öğrenin.

İki farklı alanda gerçekten başarılı olun. Tıp ve satış, bilişim teknolojisi ve devlet sözleşmeleri, mutfak sanatı ve gayrimenkul. Bu tür kesişimler eşsiz iş fırsatlarıyla doludur.

 

3 – Kendi kaşıntınızı giderin

Çözemediğiniz bir probleminizi düşünün. İyi çözümler bulamadığınız şeyleri düşünün. Hayatınızda bir takım şeyler değiştiğinde yeni problemler çıkar. Örneğin ebeveyn olduğunuzda bir sürü fırsat görmeye başlarsınız.

Aynı durum işletmeler arası satış pazarı içinde geçerlidir. Bir firmanız var ve bir şey için iyi bir çözüm bulamıyorsunuz. Bunu çözmek için ikinci bir şirket açın ve ikinci şirket ilkinden daha büyük hale gelsin.

 

4 – Acı noktalarını araştırın

Boşa harcanan zaman ve parayı, yetersizlikleri, sıkıntıları ve kayıpları araştırın. Daha sonra bunları tamir edecek bir projeye başlayın. Açlık, fakirlik, işsizlik, suç, trafik sıkışıklığı, kirlilik ve yolsuzluk hakkında daha fazla bilgi sahibi olun. Uzun süredir bu problemler üzerine çalışan insanlarla arkadaş olun.

Harika bir problem ve çözümsüzlükle başlamak yerine hiçbir problemi çözmeyen muhteşem bir çözümle başlayın.

 

5 – Bir şeyi daha iyi yapın

İnsanların yapmaktan nefret ettiği şeyleri araştırın. Kiralık ev bulma, park yeri arama, vize alma ve doktor ziyaretlerini araştırın. Bu tür sorunları halletmenin daha iyi bir yolunu bulun.

Bir şeyleri daha iyi hale getirmek için teknolojiyi kullanın. İnşaat işçileri işlerini akıllı telefonlarla nasıl yapar? Hastaneler dijital çağda nasıl uyum sağlar?

Pazar üzerinde tekel gücü olan pazar liderleri vardır ve ilerleme için teşvik yoktur. Bu canavarlarla mücadele etmek kolay değildir ancak bazen işe yarar.

is-firsatlari

6 – Ucuz mallar ve zengin insanlar arasında bağlantı kurun

Düşük fiyata alın yüksek fiyata satın. Bu basit formül asırlardır işe yarar. Çin’de bir sürü ucuz imalat kaynağı vardır. Gelişmekte olan ülkelerde işgücü ucuzdur. Kiralanacak veya satın alınacak ucuz binalar vardır. Diğer tarafta da harcanabilir geliri ve karşılanmamış ihtiyaçları olan insanlar vardır. Bu insanlarla temas kurun.

 

7 – Kopyala ve geliştir

Fikirlerin birçoğu türetilmiştir. Başarılı işletmelerin birçoğu bir şeyleri kopyalayarak yola çıkmıştır. Sizde var olan fikirlere neler ekleyebileceğinizi araştırın. Yeni satış kanalları, daha iyi müşteri hizmetleri ve daha iyi kalite olabilir.

Küçük ölçekli işletmeler için her zaman trend iş fırsatları vardır. Bir sene bubble tea yani inci çayı popülerdi, daha sonra herkes özel anaokullarını konuşmaya başladı şimdi de sosyal medya ajansları dalgası başladı. Bu dalgalar bütün dünyayı ciddi gecikmelerle dolaşıyor. Sizde bu dalgalardan ilham alarak bir iş kurabilirsiniz. Kanıtlanmamış yeniliklerden daha güvenlidir ve franchise almaktan daha eğlencelidir.

 

8 – Seyahat edin

Dünyanın diğer noktalarındaki popüler ve başarılı işletmeler hakkında bilgi sahibi olun. Her sektörün kendi yenilik merkezleri vardır. Modayla ilgili iş fikirleri Paris ve Guangzhou’dan, yazılım fikirleri Silikon Vadisinden, finansal fikirler New York ve Londra’dan çıkar.

 

9 – Pazar değişimlerini takip edin

Büyük firmalardan çıkan yeni ürünler yeni pazarlar yaratır. Yeteri kadar hızlı tepki verebiliyorsanız yeni açılan bir pazarda hak iddia edebilirsiniz.

Risk sermayedarları bu kuralı çok iyi bilir. Bu nedenle Facebook uygulamaları, iPhone uygulamaları, Google Glass uygulamaları ve Bitcoin eko sistemleri için özel yatırım fonları yaratırlar. Ne zaman büyük bir değişiklik olsa girişimciler ve yatırımcılar bunun avantajından yararlanır.

Aynı yöntem yerel işletmeler içinde geçerlidir. Yeni metro istasyonları, havalimanları veya kentsel dönüşüm süreçleri gibi yeni inşaat gelişmelerini takip edin.

 

10 – Kullanışsız ürünleri yenileyin

Herhangi bir şeyi 1-3 gün arası piyasaya sürün. Daha sonra arkadaşlarınıza neleri değiştirirseniz bu ürünü kullanacaklarını sorun. Bunu kitleler tarafından arzu edilen bir ürünü haline gelene kadar tekrarlayın.

 

11 – Zeki insanlarla konuşun

Harika iş fikirlerine sahip insanlar vardır. Onlara bir şeyler sorun. Sadece fikir almazsınız aynı zamanda ilk müşterilerinizi de bulmuş olursunuz.

Girişimciler kendi fikirlerini severler ve başkalarının fikirlerine önem verirler. Ancak bazen en iyi fırsat herhangi birinden gelebilir.

is-firsatlari2

Fikir üretmenin pek de iyi olmayan yolları

Fikir üretmek için kullanılan bazı popüler yollar vardır ancak bunlar başarısız projelerle sonuçlanabilir. Bu tür yöntemleri kullanırken dikkatli olmalısınız.

Örnekseme : “Dijital sanat için Metropolitan Müzesi” gibi X için Y’yi yapmak, fikir üretmenin en yaygın yoludur. Ancak ne yazık ki bu tür iş fikirlerinin çoğu başarısız olur. Büyük ihtimalle pazarda farklı problemler vardır ve diğer pazar çözümleri işe yaramaz. Problemler gerçekten aynıysa o zaman orijinal çözüm sizin pazarınıza doğru genişletilebilir. “Restoranlar için Google” sadece Google’dır.

Kafanızdaki ürün hayallerinden kurtulun.

Ürün hayali: Girişimcilerin birçoğu sürece yeni ürünlerinin ayrıntılı hayalini düşünerek başlar. Yeni restoran konseptini veya televizyon serilerini hayal etmek oldukça kolaydır. Bu hayallerin pazar talebiyle bağlantısı çok düşüktür ve nadiren uyum gösterir. İyi iş fikirlerinin birçoğu müşteriyle başlar.

 

Her fikrin dezavantajları vardır

En iyi fikrilerinizin dezavantajları da olacaktır. Zayıf yönlerinin farkına varın ve kabul edin. Dezavantajlara karşı koyabileceğinize inanıyorsanız fikrinizin peşinden koşmaya devam edebilirsiniz.

Zorlu ve çekilmez çalışmalarla fikirlerinizi filtrelemeyin. Üstesinden gelmeyi başarırsanız rekabet daha az olacaktır ve işiniz gelecekteki saldırılara karşı korunaklı olacaktır.

Başarılı rakiplerin olması iyi bir şeydir çünkü bu talebin olduğunu gösterir. İşinizi farklı konumlandırabiliyorsanız ve bu farklılaştırma rakiplerinizden yeteri kadar müşteri çekmenize yardımcı olacaksa rekabetçi piyasaya girebilirsiniz.

Bazen başarılı işler zayıf pazarlarla başlar. Talep güçlüyse, ürününüzü daha geniş pazarlara sokma şansınız varsa ve bu geniş pazarda sizi destekleyecek yeterli kaynağınız varsa başarılı olursunuz.

Fikirler sohbetlerden çıkar. Trendler, pazar ve fikirlerinizle ilgili herkesle konuşun. Taze bakış açılarını değerlendirin.

Fikriler empatiden çıkar. Diğer insanların sıkıntılarını öğrenin ve yeni çözümler bulun.

Fikirler meraktan çıkar. Gelecek nasıl olacak?

Fikirler bilinçaltından çıkar. İş alanınızın ve fikrinizin gereksinimlerini yazın. Daha sonra başka işlerle ilgilenin. Birkaç gün sonra bir aydınlanma anı yaşayacaksınız.

Yeni iş kurmak isteyen ve iş fırsatları arayan girişimcilere özel yazılar kaleme almaya devam edeceğiz. Sevgi ve para ile kalın.

Avatar

Yazar : iş kurmak

Bir yanıt yazın

Avatar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir