Mutlaka görmeniz gereken bilboard reklamlar

Yenilikçi bir billboard tasarımı çok uzaklardan bile fark edilir ve dikkat çeker. Billboardlar outdoor reklamcılığının en yaygın şeklidir. Reklam ajansları hedef kitlelerinin dikkatini çekmek için yeni ve inovatif yollar bulmaya devam ediyorlar. Aşağıda yer alan mükemmel billboard örnekleri de tam olarak bunu yapıyor.

 

1 – IBM

IBM’in Smarter Cities girişimi kapsamında, yağmur sığınağı, bank ve hatta rampa yaratmak için billboardlara kavis yaptı ve aynı zamanda teknoloji markasının tanıtımını yaptı.

“Şehirler daha akıllı olsaydı, şehirde yaşam çok daha iyi olurdu”

Billboardlar insanlara yardımcı olmak için sorunsuz bir şekilde işlevselliği olan modern tasarımla harmanlanırken, bu cömertlik hareketinin arkasında kimin olduğu da hatırlatıldı – satış yapmak için akıllıca bir yol!

 

2 – T3

gorulmesi-gereken-billboard-reklamlari

Yeni Zelanda televizyon kanalı T3, Law & Order’ın son sezonunun tanıtımını yaparken her yolu denedi. Birlikte çalıştıkları tasarım ekibi Colenso BBDO görsel bir sorgu odası yaptı ve suçluya dikkat çekmek için billboard lambasını kullandı.

Billboard beton bir binaya yerleştirildi ve izleyiciler kendilerini şovun içine sürüklenirken buldurlar.

 

3 – Burt’s Bees

Burt’s Bees, Intense Hydration çeşitlerini tanıtmak için kendi tüketicilerini kullandı. Şirketin reklam ajansı Baldwin&. öncesi ve sonrası demonstrasyonu olan interaktif bir billboard yarattı.

Tasarım ve yapının bu akıllı kullanımında önceki hali görseli tam olarak tabaka halinde döküldü çünkü izleyiciler boarda eklenen ve yerel stokçularda paraya çevrilebilen yüz kuponlarını soydular. Sonuçta bütün kuponlar alındı ve geriye parlak, düz ve mutlu, gülümseyen sonraki hali görseli kaldı.

 

4 – Lego

lego-bilboard

Lego reklam kampanyalarında her zaman akıllı, yaratıcı ve eğlenceli bir yaklaşım benimser ancak Oglivy Malezya’nın çevredekilerle uyum sağlayan ve eşsiz lego sanatını ön plana çıkaran bu otobüs durağı billboardları diğerlerinden çok farklı.

Sertifikalı lego sanatçısı Nicholas ‘Blackbulb’ Foo üç ayrı otobüs durağı tabelası ( balina, canavar ve tırtıl ) yapmak için Ogilvy’nin tasarım ekibiyle birlikte çalıştı.

Sokaklarda gösteri yapan lego karakterli duvar resimleri önden itibaren arka plana uyduruldu.

 

5 – Leica

gorulmesi-gereken-billboard-reklamlari-1

Bu billboardlar, İsviçre’de yer alan Advico Young & Rubicam ekibi tarafından sadeliğin nasıl en yaratıcı ve en etkili tasarım şekli olduğunu göstermek için tasarlandı.

Kameranın olağanüstü yakınlaştırma kalitesinin hiçbir detayı kaçırmadığını göstermek için her billboard arkasındaki nesnenin yakınlaştırılmış fotoğrafını gösteriyor.

 

6 – OBI

Kendin yap mağaza zinciri OBI billboardları alışılagelmiş yerlere koymak yerine insanların evlerine koyarak farklı bir şey yapmaya karar verdi. Bu düşünceleri tek bir soruya dayanıyordu: “Neden evlerimizi güzelleştirecek şeylerin tanıtımını her şeyi daha kötü gösteren reklamlarla yapıyoruz?”

Reklam ajansı Jung Von Matt/Elbe’nin de yardımıyla, daha yaratıcı ve dikkat çekici bir şey buldular. Jung Von Matt/Elbe’den Max Pilwat yaşadıkları en büyük zorluğun uygun köhne evler bulmak olduğunu söylemiştir.

 

7 – McDonalds

gorulmesi-gereken-billboard-reklamlari-2

İster sevin ister nefret edin, McDonald’s her zaman yaratıcı reklamlar yapmayı başarıyor ve bu örnek de onlardan biri. DDB Stockholm reklam ajansı tarafından yaratılan bu billboard Norveç ve İsveç sınırındaki fiyat indirimlerine yenilikçi açıdan yaklaştı. Her ülke sınırındaki fiyat farklılıklarını vurgulayan ilan Big Mac’in İsveç’te ne kadar ucuz olduğunu gösteriyor.

 

8 – British Airways

British Airways’in tasarımı kesinlikle dikkat çekti. Ogilvy Group UK tarafından tasarlanan reklamda uçuşları takip etmek için gözetleme teknolojisi kullanıyor. Bu teknoloji sayesinde çocuklar gerçek zamanlı olarak havadaki uçağı işaret ediyor.

İlk kez uçak görmenin çocuksu heyecanının gösterildiği billboard interaktif tasarımın muhteşem örneklerinden biri. Billboardları Londra’da Piccadilly Circus ve Chiswick’de görebilirsiniz.

 

9 – OREO

Amerika’nın en çok sevilen kurabiyelerinden biri olan Oreo 100. yılını “Wonderfilled kampanyası” ile kutladı ve ilham verici animasyon serilerini hazırlamak için Martin Agency’e görev verildi. Daha sonra Martin Agency Amerika – Times meydanındaki en büyük reklam alanını almak için Brand New School ile birlikte çalıştı.

Magnus Hierta’nın yaratıcı direktörü doğal bir şekilde meraklı insanlarla dolan bu dinamik yerin işin parlamasına neden olduğunu belirtmiştir.

 

10 – Formula Toothcare

gorulmesi-gereken-billboard-reklamlari-3

Güçlü dişleriniz olsun” sloganıyla yola çıkan Formula Toothcare harika bir billboard tasarımı yarattı. Kırık metal çerçeve billboard tasarımını daha gerçekçi ve göz alıcı bir hale dönüştürdü. Bu billboard yanından geçen herkesin dikkatini çekmeyi başardı.

 

11 – BMW

gorulmesi-gereken-billboard-reklamlari-4

Dış mekan reklam ajansı Posterscope, dünyanın ilk premium elektrikli arabası olduğu iddia edilen BMW i3’ü tanıtmak için aydınlatmalı açık hava reklam kampanyası hazırladı.

Posterscope, bu dikkat çeken kampanyada BMW’nin yaratıcı ajansı WCRS ile birlikte çalıştı. i3’ün 2D siluetinin etrafında karanlık sonrası parıltı etkisi yaratmak için ‘Halo’ ışıklandırma özelleştirilmiş billboarda dahil edildi.

Yüksek teknolojili çevre dostu özelliklerini ve elektrikli iç mekanizmasını vurgulamak için arabanın kilit kısımları ayrı ayrı ışıklandırılırken, ileri baskı tekniği arkadan aydınlatma ile kontrast oluşturdu.

 

12 – Orphea

Orphea 4D koruma, dışarıdakiler için güçlü bir sinek öldürücü spreydir. Bu parlak kampanya normal bir billboardu büyük bir böcek tuzağına dönüştürerek markayı tanıtıyor. Billboardun bir bölümüne görünmez şekilde transparan yapıştırıcı uygulandı ve sivrisinekler ve sinekler tuzağa düştüğünde şekil görünür hale geldi.

 

13 – C.A.L.M.

Sokak sanatı güçlü mesajları paylaşmanın en harika yollarından biri haline geldi. C.A.L.M. isimli hayır kurumuna ilişkin farkındalık yaratmak adına grafiti sanatçıları Soulful Creative bu parlak billboardları hazırladılar.

Posterler İngiltere’de her gün 35 yaş altındaki üç erkeğin yaşamına son verdiği gerçeğini vurgulamayı amaçlıyor. Yoldan geçenlerin billboardları dikkate almasını sağlayan aydınlatma da harika bir dokunuş katmış.

 

14 – Nike: Knitting

Nike, yeni çıkan Free Flyknit spor ayakkabıları tanıtmak için reklam devleri Wieden + Kennedy Shanghai ile birlikte çalıştı. Bu reklam devleri billboarda devasa bir spor ayakkabı ördü. Üç çalışan çıplak ayağın üstüne ayakkabı yapmak neon yeşil şeritler geçirdi. Canlı örgü işlemi Shanghai’daki trafiğin en yoğun olduğu sokaklardan biri olan Nanjing East Road’da gerçekleştirildi.

 

15 – iPod ve iTunes

ipod-itunes

Apple, iTunes store ves iPod için hazırlanan bu reklam kampanyasının gözden kaçma şansının olmadığından emindi.  Havadan yüzlere metre yüksekte olan bu dikkat çekici tasarım satın alınabilen ve popüler portatif media player’larda oynanabilen ürün çeşitlerini gözler önüne seriyor.

Apple’ın mesajı basit: iPod ile iTunes’u birleştir ve sınırsız eğlence kaynağı parmaklarının ucunda olsun.

 

16 – Black Tower Home Security( Ev güvenliği)

gorulmesi-gereken-billboard-reklamlari-5

Black Tower Home Security(Ev güvenliği) kampanyasında, reklam ajansı TBWA/Vancouver bazı insanların  elimizdeki her şeyi alabileceğini ispat etti.

Ajans 10x20ft billboardu çerçeveli tablolar, halılar, yastıklar ve pişirme kapları gibi rağbet gören ev gereçleri ile doldurdu. Hafta sonu bitiminde, billboard soyulmuştu ve kampanyanın hırsızlık önleyici mesajı ortaya çıktı: “İnsanlar çalarlar. Black Tower Home Security

 

17 – Sky Discovery Channel

gorulmesi-gereken-billboard-reklamlari-6

Discovery Channel için hazırlanan bu dikkat çekici tasarım DDB New Zealand isimli reklam ajansı tarafından tasarlandı.

Tasarımın çalışma modelinde çeşitli elementlerin nasıl çalıştığını göstermek için devre kartı kullanıldı. Ekranda “dolu” yazısı çıkana kadar enerjiyi depolayan rüzgar türbini bataryaları çalıştırıyor, neon ışıkları aktif hale getiriyor ve son olarak ışık kutusunda Discovery logosu çıkıyor.

 

18 – BBC World

gorulmesi-gereken-billboard-reklamlari-7

BBC World, Amerika’da izlenebilir hale geldiğinde, BBDO New York uluslararası haber kanalının ülkeye geldiğini duyurmak için şaşırtıcı fotoğrafçılık ve billboard çalışmaları yapmaya karar verdi.

Dünya çapındaki olaylardan alınan görüntüler dikkat çekmek için yeterliydi. Ancak BBDO ekibi aynı durumu farklı açılardan göstermek için köşe billboardlar kullandı. Basit ancak etkili.

Avatar

Yazar : iş kurmak

Bir yanıt yazın

Avatar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir