Atık Yağ Toplama İşi ve Geri Dönüşümü

Çevreci ve gelecek vaad eden bir iş kurmak istiyorsanız atık yağ toplama işi aradığınız iş olabilir.

İçten yanmalı olarak çalışan bütün otomobillerin yağlanması gerekir. Motor çalışırken içeride oluşan sürtünmenin etkisiyle bir miktar yağ yanar ve eksilmeye başlar.  Bu demek oluyor ki motoru korumak için periyodik olarak yağ değiştirilmelidir. Birçok araç sahibi araçlarının yağını kendileri değiştirerek tasarruf etmek isterler. Bu atık yağlar çoğunlukla yanlış şekillerde imha edilir ve bu da çevrenin kirlenmesine neden olur. Hükümetler bu kötü durumu ciddiye alarak geri dönüşüm amacıyla bu atık yağları garajlarında toplayanlara teşvik vermeye başlamışlardır.

 

Nasıl Başlanır?

En az 10,000 galonluk sıvı maddeyi taşıyabilecek büyüklükte plastik bir konteynır satın alın. İşletmenizin bulunduğu alana bu konteynırı (yeraltına )yerleştirmesi için yetkili bir firmaya para ödeyin. Bu türde bir i, yasalara uyan ve güvenli bir şekilde çalışan nitelikli konteynır firmaları yapabilir. İşinizi kaybetmemek ve para cezalarından kurtulmak istiyorsanız profesyonel ve yetkili bir firma seçmelisiniz.

İlgili resmi kurumların atık yağ toplama ve geri dönüşüm yönetmeliklerini gözden geçirin. Bu yönetmeliklere uyumlu olarak kendi firmanızın toplama protokolünü düzenleyin. Atık yağları geri dönüştürme hizmetinizi müşterilerinize sunmaya başlayın.

Müşterilerinizden aldığınız atık yağların karşılığında yaptığınız bütün ödemelerin makbuzlarını saklayın. Gerekli evrak işlerinin yazılı formlarını tamamlayın. Periyodik olarak geri ödeme alabilmek için devletin ilgili kuruluşlarına bu formları teslim edin.

Atık yağları imha eden firmalarla irtibata geçin. Konuyla ilgili bütün kanunlara sıkı sıkıya bağlı olan ve etik kuralları olan bir ortak bulmak için potansiyel firmaların hepsini araştırın.  Atık yağların periyodik olarak toplanması için bir pikap ayarlayın.

 

Uyarılar

Atık yağların kötü depolanması ve yanlış imha edilmesi kanunlara göre suçtur. Bu kanunların çiğnenmesi işinizi kaybetmenize, yüksek para cezaları ödemenize ve ceza davalarına ( hapse girme ) neden olur.

Bir yanıt yazın

Avatar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir