Cuma, Ekim 11, 2024
Ana SayfaGirişimcilikHer girişimcinin sahip olması gereken 5 beceri

Her girişimcinin sahip olması gereken 5 beceri

Girişimci doğulur mu, girişimci olunur mu tartışması devam etse de kesin olan bir şey var: belirli becerileri geliştirmeniz daha iyi bir girişimci olmanıza yardımcı oluyor. Başarılı olmak istiyorsanız aşağıda yer alan becerilere odaklanmanız gerekiyor.

İşte sizlere her girişimcinin sahip olması gereken 5 beceri:

 

1 – İletişim

Tek başınıza çalışıyorsanız iletişimin az olmasını sorun etmeyebilirsiniz çünkü etkileşimde bulunacak personeliniz yoktur. Ancak müşterilerinizle e-posta ve telefon aracılığıyla iletişim kurmaya, internet siteniz ve sosyal medya profilleriniz aracılığıyla mesajlar göndermeye devam etmeniz gerekir.

Personeliniz varsa iletişimin önemi daha da artar. Sonuçta zayıf iletişim becerileri personelinizin verimliliğinin düşmesine neden olur ve aynı zamanda talimatlarınızı net bir şekilde anlamazlarsa moralleri bozulur ve daha çok hata yaparlar.

İlerleme için ipuçları: Nitelikli bir iletişimci olmasanız bile insanların size nasıl tepki verdiğine dikkat etmeniz onlarla ne kadar iyi iletişim kurduğunuzu ( veya kuramadığınızı ) anlamanıza yardımcı olur.

” İletişim becerileriniz nasıl geliştirebilirsiniz? ” öğrenmek için tıklayınız.

 

2 – Markalama

İster işinizi markalamak için çaba gösteriyor olun, ister kendinizi uzman olarak kabul ettirmek istiyor olun markalamayı nasıl yapacağınızı bilmeniz başarınızda büyük rol oynar. Markalama sosyal medyada aktif olmakla başlar ve içerik pazarlaması ile şekillenir. Ancak unutmayın ki kötü içerik negatif markalamaya neden olabilir. Hedef kitlenizin istediği ve değerli bulduğu içerikleri ve kaynakları hedef kitlenize nasıl ulaştıracağınızı bilmeniz çok önemlidir.

İlerleme için ipuçları: Doğuştan yazar olmayabilirsiniz veya sosyal medyanın çok zor olduğunu düşünebilirsiniz. Ufak ufak ilerleyin. Her hafta bir blog gönderisi yazmakla başlayın veya bir yazar ile anlaşın. Yazdıkça kendinize olan güveniniz artacaktır ve takipçileriniz ve web trafiğiniz yükselecektir.

” Kendi markanızı nasıl yaratırsınız? ” öğrenmek için tıklayınız.

 

3 – Satışlar

Satış konusunda iyi olmadığınızı düşünüyor olabilirsiniz ancak gerçek şu ki bir iş yönetiyorsanız satışlarla alakadar olmanız gerekir. Şirketin satışlarıyla ilgilenen bir satış ekibiniz olabilir ancak işinizle alakalı satış konuşması yaparken, bir satıcı ile pazarlık yaparken ve hatta birini bir şey yapmaya ikna etmeye çalışırken satış becerilerinizden faydalanmak zorunda kalacaksınız.

İlerleme için ipuçları: Satış yapmakla alakalı bir sürü strateji vardır. Potansiyel müşterilerinizle yaptığınız sohbetleri düşünün. Satışa odaklanmak yerine potansiyel müşterinin problemine çözüm bulmaya çalışın. Satış yerine yardıma odaklanırsanız satış süreciyle alakalı kendinize olan güveniniz artar ve daha çok satış yaparsınız.

” Bir ürün nasıl satılır? ” öğrenmek için tıklayınız.

 

4 – Strateji

Sonuçları görmek kolay olduğundan işinizin şu an ki durumuna odaklanmanız kolaydır. Ancak büyük resim, uzun vadeli zorluklar ve hedefler ne olacak? Bunları ne sıklıkta düşünüyorsunuz?

Stratejinizi sürekli olarak gözden geçirmezseniz ve sektörünüz ve rekabetle alakalı nitelikli bir değerlendirme yapmazsanız büyüyemez ve pazarda rekabet edemezsiniz.

İlerleme için ipuçları: Hedeflerinizi belirleyin ve daha sonra bu hedefleri gerçekleştirmek için uygulanabilir bir plan hazırlayın. Bu plan yaptığınız her şeyin önünde ve merkezinde olsun.

” Sektörünüzda nasıl lider olursunuz? ” öğrenmek için tıklayınız.

 

5 – Finansman

İşinizi başarılı bir şekilde yönetebilmeniz için yeminli mali müşavir olmanıza gerek yoktur ancak finansman, kar marjları, nakit akışı ve fonlama gibi konulardan anlamanız gerekir. Rakamlar konusunda ne kadar rahat olursanız kendinize olan güveniniz o kadar artar ve daha iyi kararlar verirsiniz.

Yoğun hesaplarınızın tümüyle ilgilenen bir muhasebecinizin olması iyidir ancak muhasebecinizi koltuk değneği olarak kullanmayın ve paranızın nereye gittiğini bilin. Masrafları dizginlemek, verimliliği optimize etmek ve geliri arttırmak sizin görevinizdir.

İlerleme için ipuçları: Muhasebe sisteminizi incelemekle başlayın. Raporlardan karınızla ve zararınızla, ortalama müşteri gelirinizle ve giderlerinizle alakalı bir sürü şey öğrenebilirsiniz.

 

İlginizi çekebilir

Başarılı girişimcilerin özellikleri
İstifa edip kendi işinizi kurmak mı istiyorsunuz?
Mutlaka Okunması Gerekenler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

En Çok Okunanlar