Her Girişimcinin Sahip Olması Gereken 5 Yetenek

yetenek

Girişimci iş kurup yöneten kişiye denir. Girişimcilikte ve işi başarılı bir biçimde büyütmekte başarısızlık tehlikesi olduğu için her girişimcinin başarılı olmak için sahip olması gereken bazı özellikler bulunur:

 

İletişim

liderlerin-iletisim-sirlari

Her girişimci etkili bir iletişimci olmak durumundadır. Bu kişi ister tek başına iş kurmuş olsun isterse de Fortune 500 listesindeki şirketlerden birini yönetsin; mevcut ve potansiyel hissedarları ile etkili bir iletişim kurmanın yollarını bilmelidir.

Girişimcinin çalışanları, yatırımcıları, müşterileri, finansörleri ve danışmanlarıyla iletişim kurması zorunludur. Bu girişimci şirketinin önemini bilmesi gereken kişileri şirketin değerini ve önemi aktaramazsa, şirketin başarılı olma ihtimali yoktur.

Başarılı olmak isteyen bir girişimcinin birebir, çoklu, yazılı ve online iletişimi çok iyi kotarıyor olması gerekir.

Mutlaka okuyun: Büyük Liderlerin 10 İletişim Sırrı

 

Satış becerisi

satis-yapma-teknikleri

Satış becerisi başarılı olmak için iletişim becerisiyle çok alakalıdır. Girişimci her şeyi satabilen bir kişi olmalıdır. İş fikrini yatırımcılara, ürün veya hizmeti potansiyel müşterilerine, kendine, çalışanlarına satabilmelidir.

Bir girişimcinin iletişim kabiliyeti yüksekse fikirlerini ve ürünlerini daha iyi satabilir ki bu da bu da başarının anahtarıdır.

Başlangıçta bir girişimcinin şirketindeki ilk satış elemanı olması normaldir. Şirketin içindeki ve dışındaki hissedarlara şirketin değerini gösterebilmek için satış yeteneği son derece hayatidir.

Mutlaka okuyun: En Etkili Satış Teknikleri

 

Odaklanabilme

girisimcilere-oneriler

Başarıya giden yolun iniş çıkışları, sevinç ve üzüntüleri vardır. Bir girişimcinin karşılaşabileceği en büyük tehlike duygusal dengesizliktir. Girişimci işler iyiyken de işler zorlaştığında da işine odaklanmak zorundadır.

Odaklanabilmek işinin sonunu da düşünerek gerçekleşir. Her ne zorluk olursa olsun, girişimci sarsılmaz amacına ulaşmak için konstantrasyonunu bozmamalı ve sınırlarını zorlayabilmelidir.

Mutlaka okuyun: Hedefler koymayı bırakın sistemlere odaklanın!

 

Öğrenebilme Yetisi

hizli-ogrenmek

Öğrenebilme yetisi girişimcilik de dahil olmak üzere hayattaki en önemli becerilerden biridir. Hele iş kurarken öğrenebilme yeteneği daha da önem kazanır.

Bir girişimcinin iş hayatında iniş ve çıkışlar yaşaması kaçınılmazdır, ancak girişimci öğrenme arzusunu her zaman diri tutmalıdır. Bir insan başarısızlıklardan bile ders çıkarabiliyorsa başarılı bir girişimci olma becerisine sahip demektir. Zira hatalar ve başarısızlıklar iş hayatında kişinin bilgisini ve tecrübesini artırır.

Mutlaka okuyun: Başarısızlığı kabul etmenin ve ilerlemenin 6 yolu

 

Strateji

milyon-dolarlik-is-kurmak

Başarılı girişimci demek başarılı bir şirket demektir. İş stratejisi geliştirebilmek de bir girişimcinin sahip olması gereken özelliklerden biridir. Genellikle, girişimciler iş hayatında iradelerinin gücüyle başarılı olurlar.

Etkili iletişim becerileri, satış becerisi, sağlam bir konsantrasyon, öğrenebilme ve ders çıkarabilme yetisini kullanarak bir girişimci çalışırken iş stratejisini öğrenebilir. Bir işi yapılandırıp geliştirirken işin yapısı ve büyüme stratejisi sağlam kararlar üzerine inşa edilmelidir. Başarılı bir girişimci şirketini “iyi”den “muhteşem”e taşımak için sağlam bir stratejiye sahip olmak durumundadır.

Mutlaka okuyun: Stratejik Düşünen İnsanların Ortak Özellikleri

Durmuş BAYRAM

Yazar : Durmuş BAYRAM

Bilkent Üniversitesi "İletişim ve Tasarım" bölümünden mezun olduktan sonra DW Türkçe gibi birçok saygın kurumda online gazetecilik ve video üreticiliği yaptı. Sizler için iş fikirleri ve para kazanma yollarıyla ilgili araştırmalar yapıp rehber niteliğinde içerikler hazırlıyor.

Bir yanıt yazın

Avatar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir