Oxford Üniversitesi’nde geliştirilen LIFE adlı ödüllü oyun, sanal gerçeklik yoluyla sağlık çalışanlarını, erken doğum durumunda bebek ve anne bakımı konusunda eğitiyor.
Life-Saving Instruction for Emergencies (Acil Durumlarda Hayat Kurtaran Yöntemler) ya da kısa adıyla LIFE, üçboyutlu ve sanal gerçeklik prensibiyle çalışan bir oyun. Oxford Üniversitesi’ndeki araştırmacılar tarafınan geliştirilen bu oyun Afrika’da 2.5 milyon sağlık çalışanına yardımcı olma amacı taşıyor. Dünya Sağlık Örgütünün en son sağlık yönergesine uyumlu olarak hazırlanan LIFE, sağlık çalışanlarının “sanal” olarak acil durum müdahalesi antremanı yapmalarını sağlıyor.
Afrika’da her yıl 450.000 bebek hayatını kaybediyor. LIFE ekibi, bu rakamı geliştirdikleri oyun yardımıyla azaltmayı umuyor. Oyun ayrıca bu sağlık çalışanlarının daha önce bildikleri bazı bilgileri de en güncel haliyle tekrar hatırlatıyor. Şu an İngiltere ve Kenya’da test edilen oyunun tam sürümünde daha çok acil durum senaryosu ve daha çok sanal gerçeklik kullanımı olacağı ifade ediliyor LIFE ekibi tarafından. Sağlık teknolojisindeki gelişmeler sayesinde uzak bölgelereki sağlık hizmetleri de artık daha “akıllı” bir hale gelmeye başladı.
Aşağıdaki videoyu izleyerek başarılı bir sosyal girişimcilik projesi olan oyun hakkında daha detaylı bilgi alabilirsiniz.
Peki sizce mobil teknoloji, kronik sağlık problemlerinde daha başka nasıl kullanılabilir?