Sos Firması Açmak

Arkadaşlarınız şehrin en iyi salsa sosunu sizin yaptığınızı mı söylüyor yoksa büyükannenizin limon ve sarımsakla yaptığı özel sarımsaklı mayonezi bir şekilde kullanmak mı istiyorsunuz?

Sebep ne olursa olsun sos işine girmek istiyorsanız bir veya iki tariften fazlasına ihtiyacınız olacaktır. Başlangıç sermayesinden, malzemelere pazarlamadan beslenmeyle ilgili bilgilere kadar hesaba katmanız gereken birçok şey olacaktır. Son derece karlı olabilecek bu işe nasıl başlayabileceğinizi merak ediyorsanız yazımızı sonuna kadar okumanızı öneririz.

 

İhtiyacınız olanlar

Sos malzemeleri

Şişeler

Etiketler

İşletme ruhsatı ve izinler

Sağlık ve hijyen kurallarına uygun bir mutfak

 

Sos firmanızı nasıl açarsınız?

1 – Pazarı araştırın. Rakipleriniz sizin soslarınızdan birini üretiyor mu öğrenin. Ürüne olan talebi anlamak için tariflerinizi arkadaşlarınıza ve ailenize tattırın. Pazar çoktan doymuşsa veya talep yoksa fazla sos satamazsınız ve yatırımınız boşa gider.

2 – Tarif veya tariflerinizi mükemmelleştirin. Büyük ölçeklerde bile sosların tadının her zaman aynı olmasına dikkat edin. Tarifteki her şeyi üç katına çıkarsanız bile aynı lezzeti tutturmak her zaman kolay olmaz çünkü bazı malzemeler oransız olarak bir araya geldiğinde lezzeti farklılışabilir.

3 – İhtiyaçlarınızı belirleyin. Üretim hacminizin büyüklüğüne bağlı olarak içerik malzemeleri, şişeler ve etiketler gibi hangi malzemelere ihtiyaç duyacağınızı ve bunları nereden temin edeceğinizi belirleyin. Ucuz toptan sebzeler ve baharatlar için toptancılar ve gıda kooperatifleri iyi seçeneklerdir. Ayrıca sosları nerede üreteceğinize de karar verin. Unutmayın işyerinizin temizlik standartlarına uyması gerekir. Bu nedenle büyük ihtimalle kendi mutfağınızı kullanamazsınız. Bağlı bulunduğunuz belediyenin internet sayfasına girerek başvuru formlarına ulaşın. Gerekli belgeleri ilgili kurumlardan aldıktan sonra belediyeye başvuru formunuzla müracaat edin. İşletmenizi başarılı bir şekilde yönetmek istiyorsanız gerekli olan ruhsat ve izinleri almanız gerekir. Ayrıca vergi dairesine başvurarak vergi işlemlerinizi halledin.

4 – İş planı hazırlayın. Genel masraflarınızı ve her bir şişeye ne kadar ödeyeceğinizi ve kar etmek için ne kadar şişe satmanız gerektiğini hesaplayın. Başlangıç masrafları için krediye ihtiyacınızın olup olmadığını tespit edin.

5 – Pazarlama stratejisi geliştirin. Marka adı ve logosu tasarlayın. Bir grafik tasarımcıdan bu konuda yardım alabilirsiniz. Soslarını nerede ve nasıl satacağınızı belirleyin. Gurme satıcı şovlarında, yiyecek bloglarında veya kendi internet sitenizde soslarınızı satabilirsiniz. Belirtmekte fayda var ki ilk etapta soslarınız zincir marketlere giremeyebilir ancak tanıtımlara devam ederseniz daha büyük pazarlara girebilirsiniz.

 

İpucu ve uyarı

Etiketler, şişeler ve barkodlar gibi malzemeleri sıklıkla sipariş vermeniz gerekecektir.

İşletme yapısına karar vermek, ilgili resmi kurumlara başvurmak ve işletme sigortası yaptırmak gibi konularda yardım almak için bir avukatla temas kurabilirsiniz.

Avatar

Yazar : iş kurmak

Bir yanıt yazın

Avatar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir