Çarşamba, Kasım 6, 2024
Ana SayfaGenelSweatcoin Nedir? Nasıl Kullanılır?

Sweatcoin Nedir? Nasıl Kullanılır?

Eğer yürümeyi ve koşmayı seviyorsanız neden bunun için para kazanmayasınız? Sweatcoin, gerçek bir para birimi değil, ancak bu onun değersiz olduğu anlamına gelmiyor.

Yorgunluk, motivasyonsuzluk, kötü hava koşulları ve diğer pek çok faktör bir yerden bir yere yürüyerek gitme isteğimizi olumsuz etkiler. Ancak hareket ederek para kazanabileceğinizi söylesek? Sweatcoin tam da bu noktada devreye giriyor.

Peki Sweatcoin ile yürüyerek veya koşarak para kazanmak gerçekten doğru mu? Yoksa asparagas bir haber mi? Gelin, bu meseleyi detaylı bir şekilde inceleyelim.

 

Sweatcoin Nedir?

Sweatcoin Android, iOS ve Windows cihazlara ücretsiz yüklenebilen bir uygulama. Sweatcoin uygulaması sizin gün içinde attığınız adımları takip ediyor.

Google Fit, Apple Fit ve benzer fitness uygulamalarına entegre edilebilen Sweatcoin’i koşarken, yürürken ya da yürüme bandı üzerinde kullanabiliyorsunuz.

Ancak bu adım izleme uygulaması telefonun ya da mobil cihazın bataryasını biraz fazla harcıyor. Yanınızda powerbank olmasında fayda var.

Uygulamayı kurmadan önce belirtelim ki Sweatcoin kullanarak zengin olamazsınız. Ancak cep harçlığınızı çıkaracak kadar, günlük kahve alışverişinizi karşılayacak kadar para kazanmanız mümkün.

Attığınız her 1000 adımda 1 Sweatcoin kazanıyorsunuz. Eğer aktif bir insansanız günlük onlarca Sweatcoin kazanmanız mümkün yani. Kazandığınız coinlerle alışveriş sitelerinde harcama yapabiliyor ya da belli vakıflara bağışta bulunabiliyorsunuz. Bu konuya daha detaylı gireceğiz yazının devamında.

Sweatcoin uygulamasında arkadaşlarınızı takip edebilir, takipçi kitlesi edinebilirsiniz. Uygulamayı kurmak ücretsiz ancak premium versiyonu için aylık 5 dolar ödeme yapmanız gerek. Bu versiyon size adım başı 2 kat daha fazla coin veriyor.

 

Sweatcoin Bir Dolandırıcılık Uygulaması Değil!

Özetle diyelim ki Sweatcoin bir dolandırıcılık uygulaması değil. Kazandığınız coin’lerin bir maddi karşılığı var.

Bir Sweatcoin yaklaşık 0.05 dolar değerinde. Yani bir Sweatcoin yaklaşık 1 TL değerinde.

Kazandığınız Sweatcoin’lerle alabileceğiniz ürün ve hizmetler bulunduğunuz ülkeye göre değişiyor. Örneğin elektronik ürünler, kozmetik ürünler, gıda gibi şeyler alabilirsiniz. Ya da eğitim sitelerinde, fitness üyeliklerinde indirim kazanabilirsiniz. Amazon alışverişlerinizde indirim, Paypal ödemelerinizde hizmet ücreti indirimi gibi avantajları da bulunuyor Sweatcoin’in.

Sweatcoin’in uygulamasında satılan elektronik ürünler için teklif verebiliyorsunuz da. Klasik açık artırma mantığıyla satılan ürünlere teklif veriyorsunuz, eğer açık artırmayı kazanamazsanız paranız size geri iade ediliyor.

20 dolar değerinde Amazon indirim çeki için yaklaşık 8000 Sweatcoin’e sahip olmanız gerek.

Kısaca belirtmek gerekirse bir hafta Sweatcoin kullanarak büyük paralar kazanamazsınız. Sweatcoin’in uygulamasındaki kampanya ve indirimleri takip ederek özellikle dijital ürünleri uygun fiyata satın alabilmeniz mümkün.

Sweatcoin’de kazandığınız parayı banka hesabınıza çekemiyorsunuz. Coin’lerinizi ya bir şeyler alırken indirim olarak kullanıyorsunuz ya da bağışlıyorsunuz.

Çünkü Sweatcoin şu anda Bitcoin ya da Ethereum gibi dijital bir para birimi değil. Fakat Sweatcoin yönetimi gelecekte dijital para işine geçmeyi planladıklarını ifade ediyor.

 

Adım Adım Sweatcoin Uygulaması Nasıl Kullanılır?

a. Uygulamayı yükleyin

Öncelikle akıllı telefonunuza Sweatcoin uygulamasını yükleyin. Sadece bir dakika içinde para kazanmaya hazır halde olacaksınız.

b. Yürümeye başlayın

Uygulamayı yükledikten sonra yürümeye başlayabilirsiniz. Uygulamanın arka planda çalışmasına izin vermelisiniz.

Attığınız her adımda Sweatcoin uygulaması, adımlarınızı takip ederek 1000 adım başına yaklaşık 1 Sweatcoin verir. Bu yürüyüşün kapalı bir alanda değil, açık alanda olmasına özen gösterin. Evin içinde yürümenizin bir anlamı yok yani.

c. Coinlerinizi harcayın

Yürüyerek elde ettiğiniz coinleri, uygulamada sunulan çeşitli fırsatlarda kullanabiliyorsunuz.

Özellikle fitness ürünleri, restoran ve tatil indirimleri, Apple ürünlerinde indirim gibi pek çok fırsat sizi bekliyor. Kazandığınız coin’lerin maddi karşılığını da dilerseniz çeşitli vakıflara bağışlayabiliyorsunuz.

Maraton adı verilen kampanyalara hak kazanabilmek içinse ciddi bir Sweatcoin miktarına sahip olmanız gerek. Son model iPhone ya da Apple Watch,  1000 dolarlık tatil indirimi veya Samsung televizyon gibi şeyler kazanabiliyorsunuz Maraton kampanyalarına katılmaya hak kazandığınızda.

 

Sweatcoin Üyelik Türleri Nelerdir?

Uygulamayı yüklediğiniz zaman direkt “Mover” üyelik türünü elde edersiniz. Bu üyelik türü ücretsizdir ve günlük 5 sweatcoin kazanmanıza izin verir.

Eğer daha fazla coin kazanmak istiyorsanız bir üst üyelik türüne geçiş yapmanız gerekir.

Shaker üyelik modeline aylık 4.75 sweatcoin ödeyerek geçiş yapabilirsiniz. Günlük 10 sweatcoin (10.000 adım) kazanabilirsiniz.

Quaker üyelik modeline aylık 20 sweatcoin ödeyerek geçiş yapabilirsiniz. Günlük 15 sweatcoin (15.000 adım) kazanabilirsiniz.

Breaker üyelik modeline aylık 30 sweatcoin ödeyerek geçiş yapabilirsiniz. Günlük 20 sweatcoin (20.000 adım) kazanabilirsiniz.

TroubleMaker üyelik modeline aylık 1 dolar ödeyerek geçiş yapabilirsiniz. Günlük 50 sweatcoin kazanabilirsiniz.

Bunlara ek olarak sweatcoin uygulamasıyla para kazanmak için arkadaşlarınızı Sweatcoin üyeliğine davet edebilir ya da sadece 24 saatliğine geçerli ödülleri toplayabilirsiniz.

 

Sonuç

Sweatcoin bir dolandırıcılık ürünü değil. Yürüyerek ya da koşarak elde ettiğiniz coin’leri indirim olarak kullanabiliyorsunuz. Bu indirimleri hangi sitelerde, hangi ürün veya hizmetlerin alışverişinde kullanacağınıza ise Sweatcoin karar veriyor.

Ancak gün içinde bol bol yürüyen veya koşan biriyseniz uygulamayı telefonunuza yükleyin ve unutun. Bir süre sonra hesabınızda biriken para ile güzel bir ürünü çok iyi bir fiyattan satın almanız mümkün olacaktır.

 

İlginizi çekebilir

Yürüyerek Para Kazanma Yolları

En Çok Para Kazandıran Oyunlar

Durmuş BAYRAM
Durmuş BAYRAMhttps://www.linkedin.com/in/durmus-bayram/
Bilkent Üniversitesi "İletişim ve Tasarım" bölümünden mezun olduktan sonra DW Türkçe gibi birçok saygın kurumda online gazetecilik ve video üreticiliği yaptı. Sizler için iş fikirleri ve para kazanma yollarıyla ilgili araştırmalar yapıp rehber niteliğinde içerikler hazırlıyor.
Mutlaka Okunması Gerekenler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

En Çok Okunanlar