Üzerinden araba geçtiğinde Tweet atan çukurlar

Sosyal medyanın dahice kullanımı Panama City sokaklarındaki çukurların kendi seslerini Twitter üzerinden duyurmasını sağladı. Telemetro Reporta ekibi şehirdeki çukurlara arabalar üzerinden her geçtiğinde tweet atmak için programlanmış harekete duyarlı cihazlar yerleştirdi.

Kampanyanın yaratıcılıları şehrin yollarının ne kadar korkunç bir hale geldiğini vurgulamak istediklerini söylüyorlar. Panama City, Orta ve Güney Amerika’nın en hızlı büyüyen ekonomilerden biri ve “Latin Amerika’nın Dubaisi” olarak adlandırılmasına neden olan gökdelenleri ile dikkat çekiyor. Buna rağmen Panama City’nin sokaklarının yüzeyi her vatandaşın kabusu haline gelen çukurlarla ve hendeklerle doluydu.

uzerinden-araba-gectiginde-tweet-atan-cukurlar

Kampanya reklamında şu sözlere yer verilmiştir: “Görünen o ki modern bir şehir yaratma telaşı içindeyken, Panama var olan sokaklarının bakımını yapmayı unuttu ve modern binalar ve zarar görmüş sokaklar çelişkisi ortaya çıktı. Bu, her gün o sokaklarda araba kullanan insanlar için hiç de eğlenceli değil.”

‘Tweeting Pothole’ isimli kampanya için Panama City’nin kalabalık sokaklarındaki en kötü çukurları seçtiler ve araçla üzeriden her geçildiğinde Bayındırlık Bakanlığının Twitter hesabına doğrudan şikayet tweetleri gönderen bir cihaz yerleştirdiler.

uzerinden-araba-gectiginde-tweet-atan-cukurlar-2

Kampanyanın yaratıcıları şunu savunmuşlardır: “Çözümü kolay olmayan bir problemi çözebilmek için mizah ve teknolojiyi kullanmaya çalıştık.”

Öncüler, Tweeting Pothole kampanyasının dışında bu problemle ilgili farkındalığı başka şekillerde de arttırmaya karar verdiler. İnternet sitesi üzerinden Panama City’nin en zarar görmüş sokaklarının haritasını çıkardılar ve vatandaşları çukurlarla ilgili şikayetlerini tweet olarak atmaya davet ettiler.

Sinirli genç bir sürücünün tweeti: “ Bir sonraki arabam tank olacak.

Hamile bir kadının tweeti: “Bu kadar sarsıntı yüzünden bebeğim erken doğacak“.

Proje büyük başarı yakaladı. Tweetler viral olarak yayıldığından otoriteleri oturup durum değerlendirmesi yapmaya zorladı. Şehir çalışanları haritaları ve tweetleri kullanarak en kötü çukurları buluyor ve birer birer tamir etmeye çalışıyor.

Bayındırlık bakanı Ramon Arosemena da tweetlere tepki olarak şunları söylemiştir: “Ulusun içindeki bütün “açıkların” ciddi anlamda farkındayım. Bu açıklar yıllardır süregelen ihmaller ve kötü inşaat uygulamalarından kaynaklanmaktadır.

Ogilvy geçmişte de bazı orijinal pazarlama kampanyalarına imza atmıştı ancak Tweeting Pothole şu zamana kadar ki en dahice fikri gibi görünüyor.

Aşağıdaki videoyu izleyerek kampanya hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz:

Sizin de toplumsal sorunlara dikkat çekmek için buna benzer dahice fikirleriniz var mı?

Avatar

Yazar : iş kurmak

Bir yanıt yazın

Avatar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir