2015 İçin En İyi İş Fırsatları

Aşağıdaki listede yer alan iş fikirlerinin hayata geçmesi için ne yapmak gerekiyor?

Bu listedeki iş fikirlerinin özellikleri nelerdir?

Öncelikle hepsi küçük ölçekli işletmeler için geçerlidir. Örneğin bugünlerde biyoteknoloji ve kaynak çıkarma alanında heyecan verici bir sürü iş fırsatı vardır ancak küçük ölçekli işletme sahiplerinin birçoğu bu fırsatlardan yararlanamaz.

İkinci olarak bu iş fikirlerinden birine başlamak için eğitime veya milyon dolarlara ihtiyacınız yoktur.

Üçüncü olarak yasal ve etiktirler.

Daha fazla uzatmadan sizler için seçtiğimiz en iyi iş fırsatlarına bir göz atalım:

 

Glütensiz ürünlerin satıldığı restoranlar ve pastaneler

pasta-sektoruGünümüzde buğday ve glüten içermeyen ürünleri sadece çölyak hastalığı olanlar değil aynı zamanda sağlık bilinciyle hareket eden insanlarda talep ediyor. Süpermarketler ve büyük zincirler raflarına bir sürü glütensiz ürün yerleştiriyor ve eskiye oranla bir sürü restoran menülerine glütensiz yiyecekler ekliyor.

Günümüzde güvenilir ve gerçekten lezzetli yemekler ve unlu mamuller sunan ( çorbalar, sandviçler ve ekmekler gibi taze bulunması zor olan ) restoranlar ve pastanelere olan talep büyük ölçüde artmıştır.

Diyabetik pastane açmak sizin için doğru bir seçim olabilir. Detaylı bilgi almak için tıklayınız.

 

Çocuk bakıcılık hizmetleri

cocuk-bakmakÇalışan anne sayısı her geçen gün arttığı için aileler bebeklerini ve çocuklarını emanet edecekleri güvenilir kişilere veya bu hizmeti veren işletmelere ihtiyaç duyuyor. Bakıcılık hizmetleri hızla büyüyen bir pazar haline gelmiştir.

Sadece bakıcı olarak değil aynı zamanda bakıcılık hizmetleri sağlayarak da bu karlı iş fırsatından yararlanabilirsiniz.

 

Hasta savunucusu ( avukatı )

avukatSizin veya sevdiğiniz birinin ciddi bir hastalığı olduğunda veya önemli bir ameliyata girilmesi gerektiğinde sağlık sistemi yüzünden işkence çekeriz. Hasta savunucusu olarak sizin göreviniz insanların en iyi bakımı almasına yardımcı olmaktır. Hasta savunucusu olmak için tıp geçmişinizin olmasına gerek yoktur.

 

Vücut süsleme hizmetleri ( dövme ve piercing )

yemek-tarfili-gecici-dovmeYaşlı olduğumu söylemiyorum ancak bir zamanlar vücudunda dövme olan kadınlara saygı duyulmadığını hala hatırlıyorum. Şimdiyse cinsiyet fark etmeksizin hemen hemen her gençte en az bir tane dövme ve muhtemelen en az bir tane de piercing var.

Vücut süsleme toplumun geneline hızla yayıldı ve sizde bu iş fırsatından yararlanabilirsiniz. Müşterilerinize temiz ve spa tarzı bir deneyim yaşatın.

Dövme işine nasıl başlayabileceğinizi öğrenmek için tıklayınız..

 

Hareket edemeyenler için ulaşım hizmetleri

kiloya-gore-ucak-bileti

Bu iş fikri listede bir anda yer aldı çünkü bu tür hizmetlere ciddi bir talep var ve bu talep büyümeye devam edecek.

Bu iş fikri sadece yaşlılara değil aynı zamanda obez ve tekerlekli sandalyeye bağlı yaşayanlar gibi hareket kabiliyeti kısıtlı olanlar veya otobüse ve taksiye binmek istemeyenlere de yöneliktir. Nüfusun büyük çoğunluğunu yaşlıların oluşturduğu bir yerde yaşıyorsanız asansör donanımlı araçlar sayesinde bir servet kazanabilirsiniz.

 

Evde bakım hizmetleri

evde-bakim1950-1964 arası doğan nüfus yaşlanmaya başladı. Türkiye Sağlık Vakfı’nın yaşlı sağlığı ile ilgili yayınladığı rapora göre 1946-1964 arası doğan nüfus bir önceki jenerasyona göre daha uzun yaşamak istiyor. Ne yazık ki bu da uzun yıllar hastalıklarla uğraşacakları anlamına geliyor.

Yaşlı oranındaki patlama hastanelerin hıncahınç dolmasına neden olmaktadır ve hastanelerde de yeterli yatak kapasitesi yoktur. Kendi firmanızı açarak bu tür hizmet verebilirsiniz veya yaşlı bakımında uzmanlaşan firmalardan bayilik alabilirsiniz.

 

Mobil uygulamalar geliştirme

mobil-uygulama-gelistirmeAngry Birds büyük bir şeylerin başlangıcıydı. Ve şimdi kalp atışlarınızı gözlemleyenlerden önemli günlerinizi hatırlatanlara kadar bir sürü mobil uygulama var.

Popüler olacak bir uygulama geliştirin veya markalı uygulamalar isteyen diğer işletmeler için uygulamalar geliştirerek para kazanın.

Mobil uygulama işi hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız..

 

Finans danışmanı ve planlamacılar

finansal-planFinans danışmanlığının en hızlı büyüyen mesleklerden biri olması bekleniyor. 2015 ve 2020 yılları arasındaki beklenen büyüme oranı %32.

Küçük ölçekli işletme sahibi olarak ister emeklilik planlaması isterseniz de finansal planlama yapın. Uzmanlığınızın ne olduğunu bir önemi yok ancak bu gerçekten hızla büyüyen bir sektör.

 

E-ticaret

internette-urun-satmakYeni normlardaki alışverişçiler geleneksel satış dükkanlarındaki ürünleri inceliyor ve daha sonra beğendikleri ürünleri ( genellikle de daha ucuz bir fiyata ) online olarak satın alıyor. Türkiye’nin e-ticaret satışları 50 milyar liraya çıktı.

Yapılan araştırmalara göre dünya çapındaki küresel e-ticaret satışları geçen yıl 1 trilyon doları geçti. Ve e-ticaretin daha da büyümesi bekleniyor. Günümüzde e-ticaret sitesi açmak hiç olmadığı kadar kolay. Doğru ürünleri seçin, online olarak sergileyin ve para kazanın.

E-ticaret yapmak hakında detaylı bilgi almak için tıklayınız..

 

Bunlar neden en iyi iş fırsatları?

Bu iş fikirlerinin hiçbiri sizi bir gecede zengin etmez.

Ancak daimi ve istikrarlı para kazanma fırsatı sunar. Doğru iş, doğru yer, doğru zaman ve doğru müşteriler… Ancak tüm bunları bir araya getiren girişimler para kazanır.

Şunu unutmayın ki hiçbir işin garantisi yoktur. Hangi iş fırsatı olursa olsun mutlaka gereken özeni göstermeniz gerekir. En iyi başlangıç noktası iş planı hazırlamaktır.  İş planı üzerinde çalışmanız fikrinin uygulanabilir olup olmadığını anlamanıza yardımcı olacaktır.

Birbirinden  güzel iş fikirleri için tıklayınız.
Avatar

Yazar : iş kurmak

Bir yanıt yazın

Avatar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir