Dövme Dükkanı Açmak

Sanatçı mısınız veya sanatsal eğilimleriniz mi var? Sanatınızı bu iş için en uygun tuval olan deri üzerine mi taşımak istiyorsunuz? Dövme sanatı dünyanın birçok bölgesinde oldukça popülerdir. Bir dövme dükkanı açarak insanların dövme yaptırmaya olan merakından faydalanabilirsiz. Eğer dövme sanatçısı olarak kendi işletmenizi yönetmek istiyorsanız aşağıdaki adımları takip ederek dövme dükkanı nasıl açılır öğrenebilirsiniz.

 

Dövme dükkanı nasıl açılır?

Dövme sanatı çıraklık kurslarına kaydolun. Bu kursların süresi eğitim veren yerlere göre değişecektir ve bu kursların ücretleri büyük olasılıkla pahalı olacaktır. Dövme dükkanınızı açmadan önce konuyla ilgili deneyimizin olması çok önemlidir ve dövme sanatçısı olabilmek için gerekli olan deneyimleri bu kurslar sayesinde kazanabilirsiniz. Şu anda dövme yapamıyor olabilirsiniz ancak bu kursların deneyim kazanmanızda hayati önemi vardır.

Dövme dükkânınız için yer bulun. Yaya ve araç trafiğinin yoğun olduğu bir yerde dükkanınızı konumlandırın. Bu sayede yoldan geçen potansiyel müşterileri de dükkanınıza çekebilirsiniz. İnsanlar araçlarıyla yoldan geçerken veya yürürken dükkanınızı görürüler ve belki daha sonra dükkanınızı hatırlayıp ziyaret edebilirler.

Dövme dükkanı açmakla ilgili olan bütün yasal süreçleri dikkatlice takip edin. Dövme işine girmenin gereklilikleri bu işi nereden yürüteceğinize bağlı olarak farklılık gösterebilir. Sağlık ve güvenlik konularına eğilmeniz gerekir ve büyük ihtimalle bu konularla ilgili denetimlere tabi tutulacaksınız. Ayrıca uygulamalar içinde özel izinler almanız gerekebilir.

İlgili resmi kurumların internet sayfalarından ilgili mevzuatlara ulaşarak belge ve ruhsatları nasıl alacağınıza dair bilgileri öğrenebilirsiniz.

Gerekli olan dövme ekipmanlarını satın alın. İlk başta her şeyi almak zorunda değilsiniz ve ayrıca her şeyin yeni olması da gerekmez. İkinci el ekipmanlar bulmak için seri ilanlara ve internet sayfalarına bakın. Dövme tabancası, iğneler, mürekkep, transferler, eldivenler, giriş için mobilyalar ve yazar kasa ihtiyacınız olanlardan bir kaçıdır.

Farklı şekillerde dükkanınızın reklamını yapın. Dövme dükkânınız için internet sayfası açabilir, network yoluyla pazarlama yapabilir, online olarak kampanyalar düzenleyebilir veya sosyal medya aracılığıyla reklam yapabilirsiniz. Kartvizitler ve el ilanları dağıtarak bölgesel reklam yapabilirsiniz. Eğer bütçeniz müsaitse yerel radyolarda reklam verebilirsiniz.

 

İpuçları

Bankalarla görüşerek dövmeci dükkanınız için pos cihazı başvurusu yapın. Bu sayede nakit ödemelerin yanında kredi kartıyla yapılan ödemeleri de kabul edebilirsiniz.

Eğer kurs esnasında piercing eğitimi de aldıysanız bu sizin daha fazla iş almanıza yardımcı olacaktır. Eğer piercingleri kendiniz yapmak istemiyorsanız bu uygulama için birini işe alabilirsiniz.  Piercing uygulamaları içinde gerekli olan sağlık ve güvenlik önlemlerini aldığınızdan emin olun.

Dükkanınızda dövme sanatçısı olarak çalışan herkesin gerekli belgelerinin olması gerekir. Dövme veya piercing uygulaması yapmayanlar için buna gerek yoktur.

 

Dövme dükkanı açmak karlı mı?

Dövme fiyatları boyuta türüne göre değişmekle birlikte en ucuz dövme 150 TL’den başlamaktadır. Ve bu 150 TL’nin tamamına yakını sizin sanatçılığınıza ödenen paradır. Özellikle büyük şehirlerde üniversite öğrencilerin yoğunlukta olduğu bölgelerde açılan dövme dükkanları aylık ortalama 7-10 bin TL gibi rakamlar kazanmaktadırlar. Tabi bu rakam birçok kritere göre değişkenlik gösterebilmektedir. Örneğin internet üzerinden işinizin pazarlamasını yaparsanız bu rakam çok daha yüksek olacaktır. Dövme dükkanı açmak kazançlı bir iş kurmak isteyen sanatçı ruhlu girişimciler için göz ardı edilmemesi gereken bir iş fikri. Herkese bol kazançlar!

Bir yanıt yazın

Avatar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir