Çarşamba, Nisan 30, 2025
Ana Sayfaİnovasyon5 Yenilikçi Teknoloji Ürünü

5 Yenilikçi Teknoloji Ürünü

Kickstarter üzerinde fonlama bekleyen en yeni 5 inovatif teknolojiyi sizler için listeledik.

 

Ravean Rugged — Isıtmalı ceket

Soğuk kış ayları için sağlam ve sıcak tutan bir palto gereklidir. Ama eğer normal paltoların sağladığı ısı size yeterli gelmeyecekse Ravean’ın Kickstarter’daki yeni teknolojisi Ravean Rugged’a bir göz atabilirsiniz. Ravean’ın kurucu ortağı Bryce Fisher’a göre Rugged aynı öncülleri gibi çok bölgeli ısı fonksiyonuna sahip. Yani istediğiniz yere istediğiniz zaman ısı vermenizi sağlıyor. Ama aynı zamanda dünyanın ilk patentli parmak boşluğu olan ısıtıcılı kolluğuna da sahip. Bu sayede ellerinizi sıcak tutarken parmaklarınız boşta olduğu için ince işler de yapabiliyorsunuz.

Ceket hem içten hem arkadan hem de kolluklardan ısı sağlıyor. Yani giydiğinizde kendinizi sıcacık bir battaniyeye sarılmış gibi hissedeceksiniz. Rugged üç dereceli ısı ayarı sunuyor ve seçtiğiniz ayara bağlı olarak 2.2 saatten 6.5 saate kadar ısı verebiliyor. Tabii ki tum bunlar 10,050 mAh pili sayesinde oluyor. Eğer pili biterse de çoğu pille uyumlu çalışabiliyor.

 

Rubbee X — Elektrikli bisiklet eklentisi

Eğer bisikletinizi elektrikli bisiklete çevirmek istiyorsanız izleyebileceğiniz iki yol bulunuyor: ya oldukça karmaşık olan retrofit kitini yüklemeniz, ya da analog bisikletinizi atıp yeni bir elektrikli bisiklet almanız gerekiyor. Daha kolay bir yolu güzel olmaz mıydı? Avustralyalı start-up Rubbee sayesinde artık var. Diğer retrofit kitlerine göre çok daha kolay kurulum sağlanabilmesi için tasarlanmış ve bütün bisikletlerle uyumlu.

Rubbee arka lastiğe doğrudan elektrik sağlıyor, bunu da sürtünmeden elektrik üreten bir silindirle yapıyor. Rubbee, yolculuğunuzu uzatabilmeniz için modüler pillere, rejeneratif fren sistemine sahip ve tek bir kablo bile kullanmıyor. Pedala takılan küçük sensör pedalın çevrilmesini algılıyor. Bu sayede sürücüye ne kadar enerji sağlanması gerektiğini hesaplayabiliyor. Sadece pedalı çevirin ve enerjiniz 2-3 katına kadar çıkacaktır.

 

Pluto — kompakt SLA 3D yazıcı

Üç boyutlu yazıcıların daha yeni yeni popülerleştiği dönemlerde tüketicilerin kullanabildiği yazıcılar hemen hemen aynı teknolojiyi kullanıyordu. FDM denilen bu teknoloji plastikten yapılma iplik benzeri maddeyi sıcak bir ağızdan geçirdikten sonra katman katman üç boyutlu bir nesne yaratıyordu. En popüler üç boyutlu yazıcı tipi olan FDM’nin yerini şimdi SLA yani stereolitografi denilen bir teknik almaya başladı. Stereolitografi tekniğinde fotoreaktif reçine kullanılıyor. Bu reçinenin bulunduğu havuza lazer doğrultuluyor. Reçine de UV ışığının vurduğu yerlerde sertleşiyor. Bu tekniğin oldukça hassas olmasından dolayı SLA yazıcılar FDM yazıcılardan çok daha gerçeğe yakın parçalar üretebiliyor. Tek sorun bu yazıcıların geçmiş yıllarda sıradan kullanıcıların ulaşamayacağı kadar pahalı olmasıydı. Ancak şimdi Pluto firması herkesin satın alabileceği bir SLA yazıcı yarattı. Fiyatı ise 800 dolar.

 

Plankpad — Denge tahtası

Kabul edelim, Arnod Schwarzenegger olmayan bizler için spor yapmak oldukça sıkıcı bir hal alabiliyor. İşte bu tam da Plankpad’in çözmek istediği bir sorun. Tanıtımını ‘dünyanın ilk interaktif spor eğitmeni’ olarak yapan Plankpad akıllı telefonunuzda interaktif fitness oyunları oynarken karın kası yapmayı vaadeden bir ev içi spor aleti. Spor yapmayı sıkıcı bir aktivite olmaktan çıkarıp her gün düzenli olarak spor yapmayı daha kolay hale getirmeyi amaçlıyor.

Plankpad uygulamasını telefonunuza indirip bir oyun seçtikten sonra telefonu tahtanın yanında telefon tutacağına yerleştirip sporunuzu yapmaya başlıyorsunuz. Oyun oynarken karakterinizi hareket ettirebilmek için eğilip kalkmanız gerekiyor. Bu sayede vücutta farklı yerlerdeki kasları çalıştırmış oluyorsunuz. Eğer isterseniz uygulamayı televizyona bağlayıp daha büyük bir ekran kullanarak da oyun oynayabilirsiniz.

 

X1 Explorer — Katlanabilir elektrikli bisiklet

Görece küçük ve hafif olan X1 Explorer özellikle her gün işe gidip gelen insanlar düşünülerek tasarlanmış. Sadece 20 kilo ağırlığındaki bu elektrikli bisikleti taşımak piyasadaki diğer bisikletlere göre çok daha kolay. Katlanmamış haliyle normal bir bisiklete benzeyen X1 Explorer’ın 10 inç boyutunda tekerlekleri, daha iyi bir sürüş için süspansiyon sistemi ve LED ışığı bulunuyor. Boyutuna göre çok iş başaran X1 Explorer’ın bataryası 40 kilometrelik sürüş keyfi sunarken, sürücüler tercih ederse daha büyük olan diğer bataryasını alarak sürüşlerini 60 kilometreye kadar çıkarabiliyorlar. Her iki bataryayla saatte 30 km hız yapabiliyorsunuz. Eğer piliniz biterse de bisikleti şarj etmek uzun süreler beklemek zorunda değilsiniz. Bisikletin yanında gelen adaptörü bisikleti 4 saatten az bir sürede şarj edebiliyor.

Anıl ERSOY
Anıl ERSOYhttps://www.linkedin.com/in/anilersoy6/
Boğaziçi Üniversitesi "Çeviri Bilimi" bölümünden mezun olduktan sonra, Milliyet, Doğan Burda ve Protranslate gibi birçok kurumda yönetici pozisyonlarında çalıştı. Son olarak uluslarası bir finansal firma olan Citi'de uygulama müdürü olarak çalışmakta. Sizler için marka, pazarlama ve girişimcilik alanında rehber niteliğinde içerikler oluşturuyor.
Mutlaka Okunması Gerekenler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

En Çok Okunanlar