Vejeteryan Restoran Açmak

Vejeteryanlar kendilerini etsiz bir hayata adamışlardır. Vejeteryanlığın farklı seviyeleri vardır. Bazı insanlar hiç et yemezler, bazıları sadece yumurta yerler ve süt içerler ve bazıları da sadece balık yerler. Bunlardan ayrı olarak bir de veganlar vardır. Veganlar bütün hayvan ürünlerinden uzak dururlar. Bu insanlar için vejeteryan yemekleri yiyebilecekleri bir restoran bulmak oldukça zordur. Bu dar kitleyi hedefleyerek vejeteryan restoranı açabilirsiniz. Vejeteryan restoranlar rekabet gücü düşük ve karlı bir sektörde iş kurmak isteyenlerin ağzını sulandırmaktadır.

 

Vejeteryan restoran nasıl açılır?

Vejeteryanların yediği farklı yemekleri araştırın. Vejeteryanlar da dâhil herkese sunabileceğiniz yemeklerinizin olması sizin için faydalı olacaktır.

Menünüzü oluştururken profesyonel bir şef ile birlikte çalışın. Sizinle rekabet etmeyecek vejeteryan veya vegan bir restoran işletmiş bir şef ile görüşebilirsiniz. Size gıda maliyetleri, popüler yemekler ve yemekleri hazırlama kolaylıkları ile ilgili danışmanlık verebilir.

Restoranınızın gıda ürünleri ihtiyaçlarını karşılayabilecek tedarikçiler bulun. Vejeteryan restoranlarına hizmet eden tedarikçilerin sayısı fazla değildir bu nedenle zor da olsa restoranınızı açacağınız bölgede bir tane bulmaya çalışın. Gıda ürünlerinizi pahalı olmalarına rağmen pazarlardan bulabilirsiniz. Ancak satıcı ile konuşabilirsiniz. Eğer sizin tedarikçiniz olursa size indirim de uygulayabilir.

Restoranınız için yer arayın. Vejeteryanların ve veganların çoğu çevreye duyarlıdır ve eğer zehirli atıkları çevreye boşaltan bir fabrikaya yakın bir yer seçerseniz hiçbir müşteriyi etkileyemezsiniz! Çevreci ve ferah bir yer bulun.

Vejeteryan restoranınızın tarzına karar verin. Parlak renklerin kullanıldığı ve doğal ışığın içeriyi bolca aydınlattığı rahat bir cafe açmak mı istersiniz  yoksa koyu renk ahşapların, lüks kadifelerle kaplı koltukların ve dolaylı ışık sağlayan aydınlatma aksesuarlarının kullanıldığı daha lüks bir yer açmak mı? Unutmayın restoranınızın tarzı yemeklerinizi yansıtmalıdır. Fiyatlarınızı ve aynı zamanda müşterilerinizin beklentilerini önemli ölçüde etkileyecektir.

Restoranınızın mutfağının ve yemek salonunun düzenlemesini yapın. Çalışanları işe alın ve onları eğitin. Menülerinizi bastırın. Tabaklarınızı, bardaklarınızı, çatal-bıçak takımlarınızı ve aynı zamanda mutfağınızda ihtiyaç duyacağınız bütün ufak tefek malzemeleri alın.

Yeni restoranınız için reklamlara başlayın. Alternatif yaşam tarzına hitap eden ve sizin hedef kitlenize seslenen dergilere reklam verin. Sağlıklı ürünler satan dükkan sahipleriyle görüşün ve afişlerinizi dükkânlarına asmaları için rica da bulunun. Restoranınızı açma tarihinizi belirleyin ve ilk yemek hizmetiniz için arkadaşlarınızı ve ailenizi davet edin.

 

İpuçları ve uyarılar

Mümkün olduğunca taze malzemeler kullanmaya çalışın. Tedarikçileriniz günlük teslimat yaparlarsa sizde yüksek kalitede gıdalar sunabilirsiniz.

Meyve suyu barları veya ona benzer hizmetler sunmayı düşünebilirsiniz. Vejeteryanların ve sağlığına düşkün insanların çoğu taze sıkılmış meyve suları ve buğday çimi shotları içmekten hoşlanır. Eğer şu anda tam kapasiteli bir vejeteryan restoranı açmayı düşünmüyorsanız ufaktan başlayıp bir meyve suyu barı açmayı düşünebilirsiniz.

İyi bir tedarikçi bulamazsanız kar marjınız zayıf olabilir. Bu nedenle bu işe girmeden önce dikkatlice düşünün.

Unutmayın yeni iş fikirleri doğru adımlarla hayata geçirildiğinde bilindik işlerer göre her zaman çok daha fazla kazandıracaktır. Herkese bol kazançlar!

Bir yanıt yazın

Avatar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir