Karlı Bir Suşi Restoranı Açmak İsteyenlere

Gıda sektöüründe rekabet oranı düşük farklı bir iş kurmak istiyorum diyorsanız bu iş fikrimiz tam size göre: Suşi, suşi, suşi! California roll’dan kani nigiriye( yengeç yerine kullanılan balık kıyması ) kadar bir sürü suşi çeşidi vardır ve hepsinin de fanatikleri vardır. Suşinin popülerliği her geçen gün artmaktadır ve günümüzün en moda yiyeceklerinden biri olmuştur. Siz de suşi işine girmek istiyorsanız suşinin nasıl yapıldığını bilmeli, ne kadarlık bir sermayeye ihtiyacınızın olduğunu tespit etmeli ve deneyimli bir suşi şefi bulmalısınız. Sizce bu maceraya hazır mısınız?


Suşi restoranı nasıl açılır?

Kendi suşi restoranınızı açmaya karar verdiyseniz öncelikle başarılı bir iş planı hazırlamanız gerekir. İsteklerinizle ilgili beyin fırtınası yapmanız düşüncelerinizi organize etmenize yardımcı olur. Modern bir suşi restoranı mı açacaksınız yoksa klasik yaklaşımı mı benimseyeceksiniz? Ahtapot, ton balığı, karides, nori ( yosun yaprağı ), pirinç kağıdı ve tabii ki suşi pirinci gibi malzemelerin maliyeti ne olacak? Başlangıç sermayesini hesaplarken gıda maliyetini de eklemeyi unutmayın.


Mekân ve izin

Suşi restoranınızın başarılı olmasını istiyorsanız suşi restoranınızı açacağınız yere dikkat etmeniz gerekir. Suşi restoranları genellikle göz önünde olmayan yerlerde açılır ki bu da büyük şehirler için hiç de uygun değildir. Diğer restoranlara, eğlence yerlerine ve dükkanlara yakın trendi bir yer bulun.

Suşi restoranınızı açmadan önce ilgili resmi kurumlara başvurun. Bağlı bulunduğunuz belediyenin internet sayfasına girerek başvuru formlarına ulaşın. Gerekli belgeleri ilgili kurumlardan aldıktan sonra belediyeye başvuru formunuzla müracaat edin. Suşi barınızı başarılı bir şekilde yönetmek istiyorsanız gerekli olan ruhsat ve izinleri almanız gerekir. Ayrıca vergi dairesine başvurarak vergi işlemlerinizi halledin.

Mutlaka okuyun: İşiniz İçin Yer Seçimi Yaparken Dikkat Etmeniz Gerekenler


Yardımcı ve deneyimli eller

suşi şefi

Farklı türdeki her suşiyi hazırlayabileceğinizi ve sunabileceğinizi düşünüyorsanız… Evet deli olmalısınız. Suşi yapmayı öğrenmek senelerinizi alır. Suşi şefi olarak eğitim almadıysanız deneyimli bir suşi aşçısı bulmanız gerekir. Peki istediğiniz becerilere sahip birini nereden bulacaksınız? Aşçılık okullarını, restoranları ve online iş bulma sitelerini araştırın. Misafirlere servis yapması için garsonlarda alabilirsiniz. Başlangıç sermayenizi hesaplarken aşçı ve personel maliyetlerini eklemeyi unutmayın. İhtiyacı olan sermaye miktarını doğru hesaplayamayan restoranların çoğunın battığını aklınızdan çıklarmayın.

Mutlaka okuyun: Doğru Çalışan Seçimi Nasıl Yapılır?


Suşi restoranı açmak için gerekli malzemeler

Suşi yapabilmek için belli ekipmanlara ihtiyacınız olacaktır. Bunlardan genel olarak bahsedecek olursak:

Suşi dolapları: Suşi dolapları ürünleriniz sergilemenize yardımcı olur.

Soğutuculu hazırlık masası: Soğutuculu hazırlık masası malzemeleri saklamanıza ve malzemeleri soğukta bekletmenize yardımcı olur.

Bambu suşi hasırı: Suşi hasırı suşileri yuvarlamanıza yardımcı olur.

Suşi bıçakları: Bu bıçaklar en iyi kalite çelikten yapılmalıdır ve tutma yerleri ahşap olmalıdır.

Pirinç tenceresi: Pirinçleri ustalıkla pişirmelidir.

Pirinç kapları: Suşi pirinçlerinizi saklamanıza yardımcı olur.

Pirinç spatulası: Pirinçleri karıştırmanıza ve suşilerle birleştirmenize yardımcı olur.

Servis tepsisi: Yemekleri müşterilere çekici bir bambu tepsiyle götürün ve yemekleri bir anda nasıl silip süpürdüklerini görün.

Suşi tabağı: Suşileri bir şey üzerinde servis etmek zorundasınız değil mi?

Demlik: Bazı misafirleriniz yemeklerinin yanında yeşil çay içmek isteyebilir.

Sürahi: Müşterileriniz susadığında sürahilerinizle su servisi yapın.

Sake şişesi: Bazı müşteriler yemeklerini yerken bir taraftan da sake yudumlamak ister.

Sake fincanı: Sakenin içilmesi için idealdir.

Kaseler: Menünüze çorba eklemeyi düşünüyorsanız suşiden sonra Miso çorbası enfes olur.

Çorba kaşıkları

Chopsticks: Müşterilerin birçoğu yemeklerini yerken chopsticks kullanır.

Soya sosu şişesi: İster sade ister dekoratif olsun müşteriler sizden soya sosu isteyecektir.


Dekorasyon

İşletmenizin dekorasyonu, yiyecekleri ve personeli ile ilgili kararlarınızı verdikten sonra suşi restoranınızı açabilirsiniz. Suşilerinizin yanında wasabi ve salamura zencefil ikram etmeyi unutmayın.

Mutlaka okuyun: Restoran Tasarımı Nasıl Olmalıdır?

Gıda sektöründe iş kurmak isteyenlere özel yatırım alanlarını ve karlı iş fırsatlarını araştırmaya devam edeceğiz.

İyi şanslar

Avatar

Yazar : iş kurmak

Bir yanıt yazın

Avatar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir