İnternette Ne Satmalıyım? Satacağım Ürünleri Nereden Bulurum?

Sermayesiz iş arayanların yapabileceği en popüler ve kazançlı işlerden biri de internette ürün satmaktır. İnternette ürün satıcıları işlerini devam ettirmek için çeşitli kaynaklar ve iş modelleri kullanırlar.  Ancak yeni başlayanlar diğerlerinden farklı olarak iki şeyi bilmek isterler?

1- Ne satmalıyım?

2- Satacağım ürünleri nasıl bulacağım?

Belli türdeki ürünlere odaklanan hobi satıcılarından olmayı planlamıyorsanız ve internet satış sitelerinde fiziki bir dükkanınız yoksa satıcı olarak bu sorular sizin için kritik olacaktır.

Yeni başlayan satıcıların birçoğu satıcının ürünleri stoklamadan satışa sunduğu dropshipping yöntemini kullanır. Daha sonra listelenen ürünlere bakarlar ve satabilecekleri geçici ürünleri seçerler. Bu yol hüsranla sonuçlanır çünkü arz ve talebi görmezlikten gelirler.

 

Günlük sonuçlara her gün bakın

Tüketici pazarının geri kalanı gibi müşterilerin satın alma davranışları da ikide bir değişir. Bugünün en çok satanı yarın satmayabilir. Ürün popüler kalmaya devam ederse her internet satıcısı ürünü toplar ve marjları ileri götürür.

Sanılanın aksine başarılı internet satıcıları tüketici talebini izlemek için internette saatler harcar. Daha sonra bu talebi doldurmalarına yardımcı olacak kaynakları araştırırlar. Ancak şu da var ki hem kaynak hem de talep yarın değişebilir.

Sürekli olarak araştırma yapmanız, hızlı adapte olmanız ve sıkı çalışmanız gerekir.

 

Ürün ve kaynak bulma modelleri

Araştırmaya mantıksal analiz araçlarından, kendi açık arttırmalarınızdan, tamamlanmış listelerinizden, twitter’ın genel başlıkları gibi genel pazar araştırmalarından ve hatta Google araştırmalarından başlayın.

Bu bilgiyi aşağıdaki modellerden biriyle birleştirin.

 

En çok satanlar

Bunun işe yaraması için günlük bazda neler satıldığını bilmeniz gerekir, heyecanlandıran ürün çıkışlarını, sinema ve televizyon trendlerini takip etmeniz ve son çıkan online ürünleri takip etmeniz gerekir. Bu alana hakim olan daha büyük işletmelere ve kuruluşlara karşı mücadele eden bağımsız satıcılar, onlarla sadece halkın satın alacağı en revaçta olan ve gerçekten gerekli olan ürünlerde yarışabilir.

Nasıl bulunur: en yaygını perakende satış. Hepsi tükenen, yetersiz veya ülkenin veya dünyanın diğer alanlarında açığa çıkmamış ancak ülkenizdeki departmanlı mağazalarda, toptancılarda veya diğer perakende satış yerlerinde bol miktarda bulunan malları araştırın.

Kar marjı: yüksek

 

Benzer ürünler

Gittigidiyor ve diğer satış kanallarında şu anda en çok satan her ürünün benzerlerinin oluşturduğu bir pazar vardır. En çok satılan ürünlerin listesini daraltın ve bu ürünlerin kopyalarından, korsan ürünlerden veya satılabilecek diğer versiyonlarından gözlerinizi ayırmayın.

Nasıl bulunur: toptancılar ve aynı zamanda ithalatçılar, özel ürün tedarikçileri, drop-shipperlar.

Kar marjı: orta

 

Aksesuarlar ve parçalar

Aksesuarlar ve parçalarla alakalı tüketim ürünlerinin çoğu satışları yönlendirir ve bu bölüm internette ürün satmak isteyenler için en karlı alandır. Çoklu kategorilerde iyi satış yapan ve yüksek talep gören ürünlerin daha geniş kapsamlı bir listesini çıkarın ve daha sonra kaynaklarınızı eğlenceli, eşsiz veya revaçta şeklinde arayın. Ayrıca peynir ekmek gibi satılan pahalı ürünler aksesuarlarla süslenebilir, kişiselleştirilebilir, muhafaza edilebilir veya ilgili düşük maliyetli mallarla bir şekilde eşleştirilerek düşük genel masraflı ürünler sunmanıza imkan verebilir.

Nasıl bulunur: dropshipplerlar, online tedarikçiler, toptancılar

Kar marjı: düşük

 

Sezonluk ve popüler kültür

Diğer araştırmalardan ve satış modellerinden ayrılan bu alan etkinliklere, mevsimlere ve popüler kültüre dayanır. Satışın bu türünde internet çok satılan ürünler temelli istatistikler ve araştırmalar Twitter, Google ve Facebook araştırmalarına boyun eğer.

Nasıl bulunur: yöresel mallar konusunda popüler olmuş ulusal veya uluslar arası perakendeciler ve yerel toptancılar, drop-shipperlar, online perakendeciler ve yöresel ürünlerde kampanya yapan toptancılar ( düşük marjlı mallar, geçen sezonun mallar, son sonu ) ve benzerleri.

Kar marjı: değişken

Araştırma, zamanlama ve sıkı çalışma ne satmanız gerektiğini ve satacaklarınızı nereden bulacağınızı söyleyecektir

Yukarıda anlatılan her bölüm için araştırma ve zamanlama kritik öneme sahiptir ve sıkı çalışmak oldukça önemlidir. Her zaman pazarın bir adım önünde olun ve bunu düzenli kara dönüştürün. Tüketici talebini yanlış tanımlamanız veya geç anlamanız diğer satıcıların önüne geçmenizi ve ürünlerin elinizde kalmasına neden olur.

Şunu aklınızdan çıkarmayın internette ürün satmak ciddi bir iştir. Başarılı satıcıların çoğu halkın ne istediğini bilir, satın alma seçeneklerinden faydalanır ve doğru ürünleri devreye sokar.

Sermayesiz iş yapmak isteyenler için sermayesiz iş fikirlerini ve az sermayeli işleri araştırmayı sürdüreceğiz. Sevgi ve para ile kalın.

 

İlginizi çekebilir

İnternette En Çok Satan Ürünler
E-Ticaret Yapmak İsteyenlere
Avatar

Yazar : iş kurmak

Bir yanıt yazın

Avatar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir