Perşembe, Eylül 19, 2024
Ana SayfaGirişimcilikAz Çalışarak Çok Para Kazanmak Mümkün mü?

Az Çalışarak Çok Para Kazanmak Mümkün mü?

Tam zamanlı işimi bırakarak girişimcilik dünyasına gireli 5 yıl oluyor ve bu süre zarfında bir sürü şey keşfettim.

Aldığım en önemli derslerden biri zamanı daha dikkatli kullanmak, hayatı daha verimli ve daha az meşgul hale getirmek.

Teknoloji hayatımızı kolaylaştırıyor olsa bile bir sürü bilgiyle ve gürültüyle dolu. Günlerinizi düzgün bir şekilde önceliklendirmezseniz, sosyal medya ve dikkat dağıtıcı diğer şeyler hızlı bir şekilde yönetimi ele alır ve siz farkına bile varmadan önce hayatınızı kaosa sürükler.

Bu bilinçli bir şekilde engellemeye çalıştığım bir şeydir. İşimin hayatımı kaplamasını ve ilişkilerimi mahvetmesini istemem. Ve diğer taraftan, işimin de özel hayatım yüzünden mahvolmasını istemem. Bu sebeple iş yaşam dengesinin iyi kurulması gerekir.

İş yaşam dengesi oluşturmanın en iyi yollarından biri daha az çalışmaktır. Veya daha az zamanda daha çok para kazanmaktır. Bu gerçekten mümkün mü?

 

Az çalışarak çok para kazanmanın yolları

1 – Bir asistan tutun veya dış kaynak kullanımına gidin

Mutlu bir çalışan üretken bir çalışandır. İliklerinize kadar stresle dolduğunuzda ve projelerin gerisinde kaldığınızda yardım almanız gerekir. Kısa süreli olsa bile bir asistan tutmanız ödediğiniz paraya değecektir.

Yakın zamanda ofisimde bahar temizliği yapmamda bana yardımcı olması için biriyle anlaştım. Bitirilmemiş evrak işlerini tamamlamak, yeni yıl için yeni dosyalar hazırlamak ve geçen yılın kutularını ileride kullanmak üzere bir kenara koymak için yardıma ihtiyacım vardı.  Bu konularda çok iyi olmadığım için biriyle anlaştım. O bu işleri hallederken bend e yeni projelere başladım, yeni müşteriler buldum ve kendime zaman ayırdım.

 

2 – Fiyatınızı arttırın

İşletme sahibi olarak, ister proje üzerinden ister saat üzerinden ücret alın değerinizi bilmeniz önemlidir. Yetenekli, akıllı ve entelektüel bir girişimcisiniz ve bu doğrultuda ücret almalısınız.

Bu fiyatlandırma teorisine değer tabanlı fiyatlandırma modeli denir.

Değer tabanlı fiyatlandırma müşterinizden elde edeceğiniz gelir miktarını kanıtlamanızdır. İstatistiklere ve sonuçlara bağlıdır. Size ve yaptığınız işe saygı duyan herhangi bir müşteri fiyatınızı yükselttiğiniz zaman şaşırmayacaktır.

Müşterinize fiyat artışıyla yaklaşacağınız zaman her zaman dürüst olun. Neden bu fiyat artışını yaptığınızı açıklayın. Örneğin, e-ticaret siteleri tasarlayan bir web tasarımcıysanız müşterilerin satışlarını arttırmak için sitenin renklerini veya düzenin değiştirmek gibi belirli şeyler yapabilirsiniz. Satışları 10,000 TL arttıracaksanız fiyatınızı arttırmanız adil bir davranış olacaktır.

 

3 – Günün değişik saatlerinde çalışın

Normal iş ve okul saatleri ( 8 – 5 ) günün en meşgul zamanlarıdır. Bu periyot, dikkat dağıtan şeyler için en yoğun zamanlardır. Fazla zaman kaybettirirler ve sürekli olarak beklersiniz ( postanede kuyruk beklemek veya trafikte beklemek gibi ).

Bulunduğunuz yer öğleden sonraları mı sakinleşiyor? Kişisel verimliliğinizi ve aynı zamanda çevrenizi en iyi şekilde kullanabileceğiniz zaman aralığını bulun.

Bir ofis binasında çalışıyorsanız ve işiniz müsaitse günün alışılmadık saatlerinde çalışmayı deneyin. Sabahın erken saatleri veya gecenin geç saatleri gibi. Bu sayede gün boyunca ailenizle daha çok vakit geçirebilir ve daha az çalışarak daha çok para kazanırsınız.

 

4 – Aşırı talepkar müşterileri engelleyin

Bütün işler için çalışmak gerekir ancak projelerin ve müşterilerin hayatınızı mahvetmesine izin vermemelisiniz. Beklentileri yüksek olan bazı müşteriler ( veya patronlar ) ödedikleri ücretlere değmezler.

Çalışma programınızı değerlendirin ve stresli projelerden veya müşterilerden bazılarını gözden çıkarın ve sadece yatırım getirisi yüksek olanlara odaklanın.

Her zaman daha çok para kazanabilirsiniz ancak daha çok zaman kazanamazsınız. Aşırı talepkar müşteriler her zaman sizi haddinden fazla çalıştırırlar. Duygusal olarak ve psikolojik olarak tükenmenize neden olurlar ve yeni işler almanızı engellerler.

 

5 – 80/20 kuralına uyun

Pareto prensibine göre sonuçlarınızın %80’i çabalarınızın %20’si ile ortaya çıkar. Diğer bir ifadeyle satışlarınızın %80’i çalışmalarınızın %20’siyle gerçekleşir.  Bu taktik maksimum çabanızın nerede ortaya çıktığını görmek ve bunu düzenlemek için geliştirilmiştir.

En az işi yaptırdığı halde en yüksek ücreti ödeyen bir müşteriniz var mı? Önceden daha az zaman harcamanıza rağmen diğerlerine göre daha çok satan bir ürününüz var mı?

En çok çabayı ne için harcadığınızı görmek için işinizi ve müşterilerinizi gözden geçirin. Daha sonra, bir sürü çaba gösterdiğiniz halde küçük sonuçlar aldığınız işler ve müşteriler için zaman harcamayı bırakın. En az çabayla en iyi sonuçlar aldığınız işlere yoğunlaşın.

Mutlaka okuyun: 80/20 Kuralı(Pareto Prensibi) Nedir? Hayatınızı Nasıl Değiştirebilir?

 

6 – Benzer görevleri gruplara ayırın

Gruplara ayırmak basit bir tekniktir. Bütün benzer görevleri bir araya getirin ve hepsini aynı anda tamamlayın. Bu gruplandırma on kat daha verimli olmanızı sağlayacaktır.

Örneğin, olay sosyal medyaysa düzensiz bir şekilde her gün uğraşmaktansa, haftanın bir gününü yorumları yanıtlamak, yayınlar yapmak ve topluluğunuzla iletişim kurmak için kullanın.

 

7 – Ücretsiz öneriler için para isteyin

Bonuslar olarak sunduğunuz becerilerinizin, yeteneklerinizin veya hizmetlerinizin de bir fiyat etiketi olması gerekmez mi?

Hepimizin masaya koyduğu eşsiz veya özgün becerileri vardır ancak gerçek değer bunu geliştirerek bundan gelir elde etmektir.

 

8 – Zamanınızı daha verimli kullanın

Yukarıdaki ipuçlarından hangisi size daha yakın. Kendiniz için uygun olanları belirleyin ve yürürlüğe koyun.

Gelirinizi ve yaratıcı ifadenizi feda etmeden, daha özgür olabileceğiniz bir iş yaratmak istiyorsanız daha verimli olmaya odaklanmalısınız. Olay daha çok değil, daha akıllıca çalışmaktır. Ve bu ipuçları bunu yapmanıza yardımcı olacaktır.

Ancak bunu gerçekleştirmek için çaba göstermeniz gerekir. Sadece orada oturup işinizin daha esnek olmasını ümit etmeyin. Değiştirmek için şimdiden çalışmaya başlayın.

Daha kısa sürede daha çok para kazanmak istiyorsanız çalıştığınız saatleri daha iyi kullanmalısınız. Dikkatinizi dağıtan şeyleri engelleyerek veya gerekirse birinden yardım alarak verimliliğinizi arttırın.

 

İlginizi çekebilir

Çok değil akıllıca çalışın!
Çalışmadan nasıl para kazanılır?
Mutlaka Okunması Gerekenler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

En Çok Okunanlar