Girişimcilik Hayatında Tutarlılığın Gücü

Hiçbir işi sonuca vardıramıyor musunuz? Aşağıda sizler için hazırladığımız yazı sayesinde bunun nedenlerine ilişkin işinize yarayacak birtakım içgörüler edinebilirsiniz.

Kariyerim boyunca tutarlılık konusunda hep tutarlı davranmaya çalışmışımdır. Çünkü biliyorum ki en başarılı iş planları bile tutarlı bir yol izlemediği takdirde başarısızlığa mahkumdur.

Bir şeyi yapacağımı söylüyorsam onu mutlaka yaparım. Bir yere gideceğimi söylüyorsam her zaman orada olurum. Yepyeni bir iş sürecini başlatmaya kararlıysam kararlılığımı asla kaybetmeden yoluma devam ederim. Deneyimlerime göre işinizi kurmanızda ve büyütmenizde tutarlılık olmazsa olmazlardandır.

İşte nedenleri:

 

1. Tutarlılık yaptıklarınızın sonuçlarını ölçebilmenizi sağlar.

Belli bir zaman boyunca tutarlı bir şekilde yeni bir şeyi yapmayı denemeden bu şeyin işe yarayıp yaramayacağını bilemezsiniz. Sonuçlarını ölçmeye çalıştığınız herhangi bir şeyin üzerinde tutarlı bir şekilde çalışmadıysanız onu etkili bir şekilde nasıl ölçebilirsiniz ki?

Yeni başlangıçların, iş süreçlerinin ve organizasyonel yapıların başarı sağlayıp sağlamadıklarını anlamak için bunlar üzerinde en az 6 ay geçirmek gerekiyor. Bazen üzerinde çalıştığınız bir işte fark yaratan şeyler büyük revizyonlar değil yaptığınız küçük dokunuşlardır.

Mutlaka okuyun: Girişimciler Ne Zaman Vazgeçmeli ya da Mücadeleye Devam Etmeli?

 

2. Tutarlılık sorumlu hissetmenizi sağlar.

Çalışanlarımdan iş sonuçları ve hedefleri konusunda her zaman sorumluluk üstlenmelerini isterim. Onlar da benim liderliğimden aynı şeyi beklemeliler. Çalışma takımıma zaman ayırmak ve onlar için ulaşılabilir olmak her zaman önceliklerim arasındadır. Bir proje ya da bir işin belli bir parçası özel ilgi gerektirdiğinde tutarlı ve sürekliliği olan toplantılar organize etmeye çalışırım.

Bir işte ne kadar yol kat edildiğinin raporlanabilmesi için zaman ayırmak gerektiği gerçeği başarıya giden yolda atılan ilk adımlardan biridir.

Mutlaka okuyun: Daha Sorumlu Bir Kişi Olmak İsteyenlere


3. Tutarlılık size ün kazandırır.

İşinizi büyütebilmek için geçmiş başarılarınızın kaydını tutmalısınız. Sürekli vites değiştirerek ya da yeni stratejiler geliştirerek başarılarınızın kaydını oluşturmanız mümkün değil. Bugün birçok çaba henüz meyvelerini vermeden başarısızlığa uğruyor fakat bunun nedeni izlenen stratejilerin kusurlu olması ya da hedeflerin açıkça belirlenmemesi değildir. Asıl problem çalışma ekibinin işi nihayete erdirmek için izlemeleri gereken yol haritasına sadık kalamamasıdır.

Mutlaka okuyun: Yüzde 10 Kuralı: Küçük Adımlarla Büyük İlerleme Kaydetmek

 

4. Tutarlılık sayesinde yaptığınız şeyle ilgili dikkatinizi her zaman diri tutabilirsiniz.

Çalışanlarınız ve müşterileriniz sizden her zaman kesintisiz şekilde bilgi almayı ister. Şimdiye kadar büyük ya da küçük tüm şirketlerin kampanyalarını ya da girişimlerini henüz müşteri ilgisini çekmeden hızlıca sonlandırmak istediklerine şahit oldum. Oysa bir yıl içerisinde birçok reklam kampanyası yürütmek, sayısız blog yazısı yayınlamak ve haftalık haber bültenleri çıkarmak müşterileri kendinize çekmek için kullanabileceğiniz en etkili yoldur.

Mutlaka okuyun: Müşterileri Elde Tutma Stratejileri

 

5. Tutarlılık duyurmak istediğiniz mesajın sürekliliğini sağlar.

Çalışma ekibiniz için ne söylediğiniz kadar ne yaptığınız da önemlidir. Liderlik yaparken ne denli tutarlı davranırsanız çalışanlarınıza da nasıl davranacaklarına ilişkin rol model olursunuz. Toplantılarınızı önemsemiyor gibi davranırsanız emin olun onlar da çalışma arkadaşlarına hatta müşterilerinize bile aynı şekilde davranacaktır.

Bir şeyler yolunda gitmediğinde, geçmişte ne olduğunu anlamaya çalışır ve ciddi sorular yöneltirim. Çok hızlı bir şekilde mi yön değiştirdik? Çalışma ekibinin bir kısmı taahhüt ettiği bir işi yapmadı mı? Ya da sonuçlara ilişkin yarattığımız beklentiler en başından beri hatalı mıydı? Çoğunlukla da bu sorgulamanın ardından temel sorunun tutarsızlık olduğu ortaya çıkar.

Mutlaka okuyun: Örnek Davranışlarla Liderlik Etmek

Merve Tulum

Yazar : Merve Tulum

ODTÜ " Endüstri Mühendisliği " bölümünden mezun olduktan sonra Boğaziçi Üniversitesinde yüksek lisans yaptı. İş hayatına hızlı bir giriş yapıp inovasyon sorumlusu, sistem ve iş analisti gibi birçok pozisyonda görev aldı. Fibabanka, Yemeksepeti ve Yapı Kredi çalışmış olduğu şirketlerden sadece birkaçı. Sizler için iş hayatında edindiği tecrübeleri sizlere aktarıyor.

Bir yanıt yazın

Avatar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir