İş Hayatında, Faydalı Ancak Öğrenmesi Zor Olan 10 Beceri

yetenek

Önemli yaşam becerileri hayatımızı ne kadar kolaylaştırsa da öğrenilmeleri de bir o kadar zordur. İşte sizlere faydalı ancak öğrenmesi zor olan 10 beceri:

 

1 – Zaman yönetimi

Etkili zaman yönetimi işverenler tarafından en çok değer verilen becerilerden biridir. Alina Grzegorzewska şunları söylemiştir: “Tek bir doğru yol olmasa bile size uyan bir sistem bulmanız çok önemlidir. Basit bir yapılacaklar listesi hazırlamak  bütün işlerinizi planlanan günlerde tamamlamanızı sağlar.

Mutlaka okuyun: Etkili Zaman Yönetimi Nasıl Yapılır?

 

2 – Empati

“Dünyadaki en disiplinli, en zeki ve hatta en varlıklı insan olabilirsiniz ancak diğer insanları önemsemezseniz veya empati kurmazsanız sosyopat olursunuz.”

Empati – diğerlerinin ne hissettiğini hissetme kabiliyeti – satışlarınızı artırır ve insanlara daha iyi hizmet vermenizi sağlar.

Mutlaka okuyun: Tüketici Davranışlarını Anlayarak Satışları Artırmanın Yolları

 

3 – Uykunuzu kontrol etmek

Uyku düzeniyle ilgili söylenen bir sürü tavsiye vardır ve bunlara uymak zordur. Ancak hangisini seçerseniz seçin bir ritüel oluşturmanız geceleri huzurlu bir şekilde uyumanıza yardımcı olur.

Yapılan sayısız çalışmaya göre uyku düzeninizin istikrarlı olması kolay bir şekilde uyumanızı ve uyanmanızı sağlayarak yaşam kalitenizi yükseltiyor.

Mutlaka okuyun: Güne Mükemmel Bir Şekilde Başlamak İçin Sabah Rutini Oluşturma

 

4 – Olumlu içsel konuşma

Aslına bakacak olursanız diğerlerinin sizin hakkınızda ne düşündüğünün bir önemi yoktur ancak sizin kendinizle ilgili ne düşündüğünüz önemlidir ve güvenilirlik düzeyi oluşturmanız ve hiç kimse size inanmadığında bile devam etmenizi sağlar.

Olumlu içsel konuşmanın tersi ise negatif içsel konuşmadır ve özgüveni yavaş yavaş ortadan kaldırır.

 

5 – İstikrar

İster yeni bir egzersiz rutini deneyin, ister üniversiteye hazırlanıyor olun, isterseniz de önemli bir proje üzerinden çalışıyor olun. İstikrar her türlü başarının devam ettirilmesinde hayati önem taşır.

İnsanlar zirveye ulaştıklarında yoğun çalışmayı bırakırlar. Ancak zirvede kalmaya devam etmek için eskiye oranla daha da çok çalışmanız ve istikrarlı olmanız gerekir.

Mutlaka okuyun: Girişimcilik Hayatında Tutarlılığın Gücü

 

6 – Yardım istemek

Yardıma ihtiyacınızın olduğunu anlamanız ve sonrasında yardım istemeyi öğrenmeniz şaşırtıcı biçimde zordur. İnsanların birçoğu zayıf veya beceriksiz görünmek istemediği için bunu yapmak istemez.

Yakın zamanda yapılan bir araştırmaya göre bunu yapmanız, daha az değil daha fazla becerikli görünmenizi sağlıyor. Araştırmaya göre insanlardan yardım istediğiniz zaman akıllarını veya uzmanlıklarını tasdik etmiş olduğunuzu gösterirsiniz ki bu da onların dostluğunu kazanmanızı sağlar.

Mutlaka okuyun: Her Şeyi Tek Başına Yapmaya Çalışmaktan Vazgeçmeniz İçin 5 Neden

 

7 – Ne zaman susacağını bilmek ve bunu gerçekten yapmak

Size doğru gelmeyen şeylerle ilgili sürekli olarak mızmızlanmayın. Bazen sadece susmanız gerekir.

Birçok durumda kendinizi tutmanız izlenebilecek en iyi yoldur. Kızgın, üzgün, tedirgin veya kırgın olduğumuz zamanlarda aklımıza gelen her şeyi pat diye söyleriz. Telaşlı, tedirgin veya heyecanlıyken çenenizi kapamanız öğrenebileceğiniz en değerli ve tabii ki en zor becerilerden biridir.

 

8 – Dinlemek

Karşı tarafın söylediğini tekrarlamak aktif dinleme ipuçlarından biridir. Bunu yaptığınız taktirde, herkesin hem fikir olduğu bir ortamda işler daha kolay yürür.

Dinlemek için susmanız gerektiğini de unutmayın.

 

9 – Kendi işinize bakın

Burnunuzu diğer insanların işine sokmanız faydalı değildir. Sadece zaman ve kaynak israfına neden olur.

 

10 – Düşüncelerinizi denetim altına alın

İstediğiniz şeyi yapmak ve başarmak için düşüncelerinizi bilinçli bir şekilde yönlendirmeniz gerekir. Sorun şu ki bizler, geçmiş deneyimlerinizin ürünüyüz ve bütün düşüncelerimiz bunun sonucu. Ancak geçmiş geleceğe denk değildir.

Avatar

Yazar : iş kurmak

Bir yanıt yazın

Avatar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir