Starbucks Bayilik Şartları ve Fiyatı 2024

Starbucks Hakkında

Bir müşteri Starbucks’a gelir ve Starbucks baristasından bir içecek alır; bu olay tüm dünya genelinde her hafta milyonlarca kez yaşanıyor, ancak Starbucks her birinin eşsiz bir deneyim olduğuna inanıyor.

Aslında saniyelik bir durumdan söz ediyoruz: tezgahın üzerinden uzanan bir el, ona doğru uzanan diğer ele bir kahve sunuyor. Ve müşteriler ile çalışanlar arasındaki bağ kurulmuş oluyor.

Starbucks, dünyanın en yüksek kaliteli kahvesini sunmaktan, misafirleriyle ve içinde bulunduğu toplumlarla kurduğu ilişkiye kadar, işinin her adımında kurulan bu bağı daha da güçlendirmek için uğraşıyor. 40 sene öncesinde tek bir mağaza ile hizmet vermeye başladığı günden beri, el attığı her işte biraz daha iyisini yapabilmek ve içinde bulunduğu toplumların gelişimine katkıda bulunabilmek için çaba sarf ediyor.

Starbucks’ın tek tutkusu kahvesi değil, onu tamamlayacak deneyimi de en iyi şekilde sunabilmeyi hedefliyor. Kahvenin yanı sıra, özel çaylar, pastane ürünleri ve damak zevkinizi coşturacak lezzetli ikramlar da menülerinde mevcut. Şirketin yaratmaya çalıştığı atmosferin son halkasını da, mağazalarda kullanılan müzikler oluşturuyor.

Hal böyle olunca insanların sohbet etmek, buluşmak, hatta çalışmak için neden bu mekanı tercih ettiklerini anlamak zor olmuyor. Starbucks her türlü çevreden insanı bir araya getirebileceğiniz bir yer. Günlük rutinin bir parçası. Bir şirketi bundan daha mutlu edecek başka ne olabilir ki? Okumaya devam edin, siz de anlayacaksınız; burada bir kahveden fazlası var.

Yaptığı her işte ‘önce insan’ felsefesiyle hareket eden firma, dünyanın en kaliteli kahvesini sunmadaki kararlılığının, müşterilerle iletişiminin ve katıldığı tüm sosyal sorumluluk projelerinin temelinde ‘insana ulaşmak ‘ olduğunu vurguluyor.


Starbucks Bayilik Veriyor mu? Bayilik Fiyatı Ne Kadar?

Türkiye pazarına giriş yaptığından beri oldukça popüler olan Starbucks, pek çok girişimcinin de ilgisini çekmektedir. İyi bir gelir elde etmek için fırsat kollayan kişiler için Starbucks oldukça iyi bir seçenektir. Çeşitli alışveriş merkezlerinde, büyük şehirlerde ve hatta günümüzde daha küçük ölçekli yerlerde bile açılmaya başlanan Starbucks bundan sonraki yıllarda da aynı hız ve kararlılıkla ilerleyecektir.

Starbucks bayilik şartları gibi konularda bilgi edinmek oldukça zordur zira açıkça verilen bir bilgi bulunmamaktadır. Zira Starbucks yabancı bir firma olarak ülkemiz pazarında bazı şirketler ile anlaşmalar yapmıştır. Buna göre burada açılacak tüm mekânlardan bu firmalar sorumludur ve onların dâhilinde işler gerçekleşmektedir. Bu durumda da ne yazık ki yerli girişimciler için tüm kapılar kapanmaktadır. Kişisel olarak bir başvuru yaparak bayilik almak ve mekân açarak işletmek şu an için mümkün görünmemektedir.

Starbucks’ın Türkiye ayağı olan Shaya grubu, bayilik konusunda tüm yetkileri elinde bulundurmaktadır. Bu konuda tek yetkili olan Shaya, kendi plan ve programları dâhilinde yeni yerlerde de mekânlarını açmaktadır. Açılan tüm mekânlar incelendiğinde arka planında Shaya olduğu görülecektir.

Girişimciler hariç pek çok yatırımcı ve iş adamı için de kaçırılmayacak bir fırsat olan Starbucks, kendi stratejileri doğrultusunda bu tip bir çalışmayı yürütmektedir. Şirketler arasında yapılan anlaşmalar doğrultusunda bu şekilde ilerleyen sistem, ileriki yıllarda değişiklik gösterebileceği gibi girişimciler için belki de yeni bir umut doğabilecektir. Fakat Shaya ile anlaşma sonlansa dahi Shaya gibi başka bir şirketin alarak tekel olarak bu işi yürütmesi de söz konusudur. Bu nedenle ilgilenenlerin takip ederek son durumu öğrenmesi, yararlarına olacaktır.


Starbucks Açmak İstiyorum, Ne Yapabilirim? Starbucks Nasıl Açılır?

Yurtdışında Starbucks Bayilik Şartları ve Ücreti

“Starbucks yurtdışında bayilik veriyor mu?” sorusu iş kurmak isteyen girişimcilerin en sık sorduğu sorular arasında. Ne de olsa iş yapmayan herhangi bir Starbucks bulunmuyor. Starbucks yurtdışında da bayilik sistemiyle çalışmıyor ancak Starbucks lisansı alma gibi bir opsiyon mevcut. Bu sayede bir Starbucks açıp işletebiliyorsunuz..

Lisans alıp Starbucks açmanın toplam maliyeti ise yaklaşık 315.000 dolar tutuyor. Starbucks, direkt bayilik vermek yerine lisans sistemini uyguluyor, çünkü şirket her şubenin kontrolünü ve ürün kalitesini kendi belirlemek istiyor. Starbucks lisansı satan alan bir girişimci Starbucks markasının haklarını satın almış oluyor. Buna karşın bir franchise sahibi gibi dükkanın tek sahibi olmuyor.

Starbucks hiç şüphesiz dünyanın en popüler kahve markası . Dünya genelinde 10.000’den fazla şubesi olan Starbucks’ın söz konusu şubelerinin yaklaşık 4500 tanesini lisans sistemiyle faaliyet gösteriyor. Tüm şubeler direkt şirkete bağlı. Starbucks lisansı satın aldığınız zaman Starbucks markasının kullanım haklarına sahip oluyorsunuz. Yani herhangi bir markanın bayiliğini almaya benzemiyor bu iş.

Starbucks CEO’su Howard Schultz, 2003 yılında bir röportajında şöyle diyor:

“Biz çok erken bir zamanda başarımızın, müşteri ve Starbucks arasındaki etkileşime bağlı olduğunu fark ettik. Müşterilerimize karşı tutumumuz, şirketimizin savunduğu değerler ve kültür; çalışanlarımıza karşı yaklaşımımız, nihai başarı için elzem konular. Bunu yapmanın en iyi yolunun ise tüm şubelerin direkt Starbucks’a bağlı olmasıyla, çalışanlarımıza Starbucks hissesi vermekle mümkün olduğunu gördük.

Bayilik vermeyi her zaman sermaye girişi olarak görmüşümdür. Temel olarak işinizi büyütmek için para toplamanız şart. Ve premium bir ürünümüz var. Starbucks kahvesinin tadını yaratmak, ambiyansını yakalamak zor şeyler. Bunları yapmak ancak eğitimli bir personel kadrosu ile mümkün. Eğer bayilik vermiş olsak bu kalite standartını yakalamamız çok zor olurdu.”

Mutlaka okuyun: Starbucks’ın Başarı Sırrı Nedir?




Starbucks Lisansı Nasıl Alınır? Şartları Nelerdir?

Tam Starbuckslık bir mekanınız varsa veya Starbucks müşteri kitlesine uygun bir yerde yaşıyorsanız Starbucks lisansı almayı deneyebilirsiniz.

Starbucks, lisanslı şubelere mekan tasarımı, menü, ekipman, eğitim, reklam gibi konularda yardımcı oluyor.

Ancak bunun için mekanınız ve bulunduğunuz lokasyon Starbucks’ın reddedemeyeceği kadar cazip olmalı. Diğer bir ifadeyle eğer ilk kez büyük bir iş kuracaksanız bu topa girmemenizi önerebiliriz.

İş merkezleri ve plazaların olduğu bir semt, üniversiteler, devlet dairelerinin yoğun olduğu lokasyonlar, askeri tesisler, otel bölgeleri ve tatil yöreleri… Eğer böyle bir yerde güzel bir mekanınız vars Starbucks lisansı almak için başvuru yapabilirsiniz.

Starbucks lisansı alıp Starbucks şubesi açtığınız zaman Starbucks’ın daima yenilediği lezzetleri müşterilerinize sunabilir, semtin en gözde buluşma mekanlarından birinin sahibi olabilirsiniz. Starbucks’ın operasyonel inovasyon ve sürekli ürün geliştirme süreçlerinden bizzat istifade edersiniz.

Ön Talep Başvuru Formu



Starbucks Şirket Profili

Starbucks’ın yaptığı işin özü şu; yüksek kaliteli kahve çekirdeklerini satın alıp işlemden geçirmek. Ancak, şirketin hikayesi yalnızca bundan ibaret değil.


Starbucks’ın Tarihçesi

Hikaye, 1971 yılında başlıyor. O dönemler, kahve çekirdeği, öğütülmüş kahve, çay ve baharat satıp ve işleyen küçük bir mağazadan ibaret olan Starbucks, işletme hayatına Seattle’n Pike Place Çarşısında başladı.

Bugün ise 70 ülkede sahip olduğu 24.000 mağaza ile milyonlarca müşteriyi özel üretim ürünlerle buluşturma ayrıcalığına sahip büyük bir firma haline geldi. Nasıl mı?

Starbucks çalışanları işe her gün şu iki şeyi gerçekleştirmek amacıyla gidiyor; arkadaşlarıyla mükemmel kahveyi paylaşmak ve dünyanın biraz daha güzelleşmesine katkıda bulunmak. Hedefler 1971 yılında ilk Starbucks mağazası açıldığında da aynıydı, bugün de geçerliliğini korumakta.

Seattle’deki o daracık girişli, küçük mağazada dünyanın en kaliteli, en taze kavrulmuş kahve çekirdekleri satılıyordu. Mağazanın ismi Herman Melvielle ‘in Moby Dick adlı romanından ilham alınarak konmuş, romanda geçen ikinci kaptanın adı kullanılmıştı. Böylelikle, eski kahve tüccarlarının denizcilik geleneği ile açık denize olan sevdaları yansıtılmış oluyordu. Starbucks şirket logosu da söz konusu geleneğin devamı niteliğindeydi: Yunan mitolojisindeki çift kuyruklu denizkızı.

Mutlaka okuyun: Starbucks Logosunun Hikayesi ve Tarihçesi

Şirketin yönetim kurulu başkanı Howard Schultz, bu küçük mağazayı 1981 yılında keşfetti. Schultz, ilk kez tattığı bir fincan Sumatra ile Starbucks’ın müdavimi olup, bir yıl sonra da çalışan sıfatıyla aralarına katıldı.

1983 yılında İtalya’ya giden Howard Schultz, İtalyanların kahve barlarından ve kahve deneyimine olan aşklarından büyülenmiş bir şekilde geri geldi. İtalyan kafe kültürünü Amerika Birleşik Devletleri’ne de taşımak istiyordu. İnsanların bir araya gelip sohbet edebilecekleri, kendilerini ait hissedecekleri bir mekan yaratmayı, böylelikle ev ve iş yeri arasında gidip gelen hayatları için üçüncü bir kapı olmayı planlıyordu. Howard Schultz, Il Giornale kafelerini açmak üzere kısa bir süreliğine Starbucks’tan ayrıldı ve yerel yatırımcıların desteğiyle Starbucks’ı satın almak üzere 1987 yılının Ağustos ayında şirkete geri döndü ve bugünkü Starbucks kahve zincirinin temelleri atılmış oldu.

Mutlaka okuyun: Howard Schultz Kimdir?


Starbucks’ın Misyonu

Şirketin misyonu ilham veren ve insan ruhunu besleyen bir marka olmak. Bu nedenle, her seferinde ilk müşteri, ilk tanışma ve içilen ilk kahve olabileceği düşünülerek servis yapılıyor.


Kahve

Her daim en mükemmel kahveyi sunmayı hedefleyen şirket, en yüksek standartlarda yetiştirilmiş, etik kaynaklardan gelen kahveleri tercih ediyor. Tedarikçiler, bu şartlara sahip kahve çekirdeklerini seçmek için Latin Amerika, Afrika ve Asya’daki bölgelere gönderiliyor. Alanlarında uzman kahve kavurucuları da, o bilindik Starbucks imzalı kahve tadı ve zengin aromasını verebilmek adına durmaksızın çalışıyor.


Starbucks Bayileri

Starbucks bayileri aileniz ve arkadaşlarınızla bir araya gelmeniz için son derece uygun mekanlar. Mağaza müşterileri, bir taraftan bu davetkar ortamda sunulan kaliteli hizmetin keyfini sürerken, diğer yandan eşsiz lezzetteki içeceklerini yudumlayabiliyor.

28 Haziran 2015 tarihi itibariyle toplam bayi sayısı 22.519 olarak kayda geçen şirketin; dünyanın farklı pek çok ülkesinde bayisi bulunuyor.


İş Ortakları

Dünyanın en iyi kahvelerini dünyanın en iyi insanlarıyla sunan şirket, çalışanlarını ‘iş ortağı’ olarak görüyor. Çünkü onlar Starbucks Deneyiminin tam kalbinde yer alıyor ve şirketin en önemli yapı taşlarından birini oluşturuyorlar. Çalışanlarına saygı ve anlayış çerçevesinde yaklaşan Starbucks, onlara şu iki temel hizmeti sunmaktan da gurur duyuyor: Tam ve yarı zamanlı çalışanlar için kapsamlı sağlık sigortası ve Bean Stock adı verilen uygulamayla sunulan hisse edinme fırsatı. Söz konusu uygulamayla tüm şirket çalışanları, belli bir şirket hissesine sahip olabiliyor ve böylece ‘iş ortağı’ söylemi havada kalmıyor.


Starbucks Ürünleri

Starbucks müşterilerine mağaza içinde,evlerinde veya baristasız kahve servis sistemi olan ‘on the go’ ile günlük koşuşturmaları arasında küçük keyif anları sunan, geniş ve ayrıcalıklı bir ürün yelpazesine sahip.

Kahve: 30’dan fazla harmanlanmış kahve(Blends) ile en yüksek kalite tek-orijin kahve harmanları

El Yapımı İçecekler: Taze çekilmiş kahve, sıcak ve soğuk Espresso çeşitleri, Frappuccino ve kafeinsiz karışımlar, Starbucks Refreshers(Ferahlatıcılar), meyveli buzlu içecekler ve çaylar

Ticari ürünler: Kahve ve çay demleme ekipmanları, Starbucks Verismo Kahve makineleri, kupalar, aksesuarlar, paket ürünler, kitaplar ve hediyelik eşyalar

Taze yiyecekler: Pastalar, sandviçler, salatalar, yulaf ezmesi, yoğurt parfe ve meyve kapları

Tüketim ürünü olarak ise şunlar bulunmakta:

Kahve ve Çay: Çekirdek ve öğütülmüş kahve(Starbucks ve Seattle’s Best Coffee markaları), hazır kahveler, kahve poşetleri, Teavana ve Verismo markalı sallama poşetleri, Tazo marka çay filtresi ve Tazo tea-latte(çay ve latte) karışımları.

İçmeye Hazır Ürünler: Starbucks şişelenmiş Frappuccino, Starbucks Discoveries soğuk kahveler, Starbucks Double Shot Esspresso kahveler ve enerji kahveleri; Starbucks Refreshers ferahlatıcı içecekler, Evoltion Fresh marka şişe meyve suları, Tazo etiketli buzlu ve meyveli çaylar.


Marka Portföyü

Starbucks şirketi, Seattle’s Best Coffee, Teavana, Tazo, Evolution Fresh, La Boulange, Ethos Water ve Torrefazione Italia Coffee şirketin marka portföyünü oluşturuyor.


Starbucks’ın Borsaya Açılması

Starbucks hisseleri 26 Haziran 1992 yılında 17 dolarlık pay ile halka açıldı ve günü 21.50 dolarlık pay ile kapattı.

Starbucks, 1985 yılında Washington bölge sınırları içinde ve bölge kanunları çerçevesinde tüzel kişilik kazandı.

Starbucks’ın genel stoğu, ABD Menkul Değer Aracı Kurumları Ulusal Birliği’nin bilgisayar ağı ile sağladığı menkul değer alım satım hizmeti olan NASDAQ tarafından, SBUX sembolü ile listelendi.


Sosyal Sorumluluk

Starbucks her daim, işletmelerin elde ettikleri kar ile sosyal sorumlulukları arasında denge kurabileceğine ve içinde bulundukları toplumlara olumlu etki bırakabileceğine inandı.


1) Etik Kaynak Kullanımı

Starbucks, kahvelerin etik kaynaklardan elde edilmesinde bütüncül bir yaklaşım sergiliyor. Bu yaklaşımın içeriğinde sorumlu satış uygulamaları, çiftçi desteği ve orman koruma kampanyaları da yer alıyor. Böylelikle, hem çiftçiler için daha iyi bir gelecek, hem de gezegenimiz için dengeli iklim şartları sağlanmış oluyor. Uygulamanın bir diğer getirisi de, 40 seneyi aşkın süredir devam eden uzun vadeli kaynak kullanım imkanı.


2) Çevre Duyarlılığı

3

Starbucks, müşterilerinin çevre hassasiyetini paylaşıyor, gezegenimize iyi bakmanın önemini vurguluyor ve herkese bunu yapmasını tavsiye ediyor. Attığı her adımda çevreye duyarlı uygulamaları hayata geçirmeye çalışan şirket, çevresel ayak izlerini azaltmak amacıyla enerji ve su tasarrufu açısından verimli tasarımlar,’yeşil mağaza’ gibi yenilikçi yöntemler geliştirmeye uğraşıyor ve geri dönüşümü etkili bir biçimde kullanıyor.


3) Topluma Katkı

Şirket, hem mağaza açtığı ülkeler, hem de kahve temin ettiği bölgelerdeki kalkınma sürecini desteklemenin önemli olduğuna inanıyor.

Ülkemizde de aynı inançla yoluna devam eden şirket, öğrencilerimizin özel eğitim ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Tohum Otizm Vakfı ile işbirliği içinde olup, toplumsal katkı sağlama sürecinde üzerine düşeni yapmaya devam ediyor.

Mutlaka okuyun: Starbucks’ın Pazarlama Stratejisinden Neler Öğrenebiliriz?


İlginizi çekebilir

Starbucks Nasıl Kuruldu?

Kahve işine girmek isteyenlere

Yorumlar

Bir Yorum da Sen Bırak
  1. Merhabalar,
    Erzurum da ikamet etmekte ve uzun yıllardır ticaret ile uğraşmaktayım. Kendime ait ayrı ayrı 3 şirketim var. Bunlardan bir tanesi Cefe restorant. Bünyenizde bulunan Starbucks Coffee ile ilgilenmekteyim. Erzurum bölgesinde 2 üniversitemiz ve yaklaşık 180 bin üniversite öğrencimiz var. Erzurum da Starbucks Coffee işletmecisi olmak isterim. Tarafınızdan gelecek olumlu haber ile yüz yüze görüşmek için sizleri ziyaret edip hem kendimi tanıtmayı hemde sizler içinde uygun olur ise Erzurum için bayilik bedelini ve şartlarınızı görüşüp anlaşma yapmak isterim.

  2. Merhaba ben starbuck franchiseng magazanizin bayiligini almak istiyorum. Konu hususunda yardimlarinizi rica ederim.05439115656

  3. Slmlar, Kahramanmarasda bir subenin bayiliginizi almaya düsünmekteyim. Ben kendim Almanyanin Baskentinde Berlinde yasiyorum. Bizim Kahramanmarasda bir kac dükkan oldugu icin, sube konusu hazir. Sizinle nasil irtibata gece bilirim. Bayilik ücretini ve şartlarınızı detaylı öğrenmek istiyorum.

Bir yanıt yazın

Avatar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir