5 Yaratıcı İş Fikri

Yaratıcı İş Fikri 1: Otomatik Kedi Kumu

Footloose, kediniz için hayal edebileceğiniz en ileri teknolojiyi vadeden otomatik bir tuvalet. Bilim kurgu tarzı bu kedi kumunu kullanan değerli kediniz, daha sonra başka bir yerde işini görmek istemeyecektir.

Footloose, kendi kendini temizleyen ve kedinizin sağlık durumunu takip eden ilk akıllı kedi tuvaleti. Patent başvurusu teknoloji yapılan otomatik temizleme sistemi, etkili ve şık yapısı ile dikkat çekiyor. Kullanılan kedi pisliğini, birden fazla kedi olup olmadığını ve hareketleri tespit edebiliyor. Bu sayede de insan müdahalesi en aza indiriliyor. Tüm bu beceriler ise, onlarca sensörden veri alan yerleşik işlemciler ve özel algoritma sayesinde mümkün oluyor. Footloose ayrıca, proaktif koku gidericiye sahip ilk kedi tuvaleti. Tüm bunların neticesi ise, daha az insan müdahalesine ihtiyaç duyan, fakat kediniz ile ilgili kilosu, dışkı miktarı, tuvalet sıklığı ve süresi gibi birçok veriyi sizinle paylaşan bir kedi tuvaleti.

 

Yaratıcı İş Fikri 2: Akıllı Ahşap Panel

Teknolojik aletler ile çevrili evinizde, doğaya dair herhangi bir şey yok mu? Bunu gidermek için evinize birkaç bitki alabilirsiniz. Ya da, Mui için para harcarsınız. Mui internet bağlantısına sahip ahşap bir gösterge ekranı. Bu ekran evin ısısını ve ışıkları kontrol edebildiği gibi, haberlere ve hava durumuna göz atmanızı, müzik dinlemenizi, sesli ve yazılı mesajlar gönderebilmenizi sağlıyor. Programlanabilir özelliğe sahip Mui, bu saydıklarımızdan daha fazlası için de geliştirilmeye açık. Mui uyku moduna alındığında ise, ahşap görnümüne geri dönüyor.

7 Aralık’a kadar Kickstarter’daki kampanyası devam edecek olan Mui için, 100 bin dolar hedef konuldu. Açık ve koyu renkli ahşap görünümlerinde üretilmesi planlanlanan Mui, dokunmatik yüzeyine dokunulduğu anda, saat, sıcaklık gibi bilgileri karşınıza çıkaran bir gösterge ekranına dönüşüyor. Bunların yanı sıra, Mui’yi alarm, zamanlayıcı, sesli mesaj okuyucu ya da gösterici olarak da kullanabilirsiniz.

 

Yaratıcı İş Fikri 3: Fotoğraf Düzenleme Kumandası

Geçtiğimiz on yıl, fotoğraf düzenleme yazılımları için büyük gelişmelere sahne oldu. Artık Photoshop gibi bir program ile yapabilecekleriniz inanılmaz şeyler olsa da, bu programlar ile çalışma halen meşakkatli bir durumda. Bunun nedeni de, fare ile orada oraya hareket edip birçok seçim yapıp vakit harcayan adımlar atmak zorunda olmanızdır. Tüm bu adımlar birkaç saniye sürüyor olsa da, büyük projelerde her adım için kaybedilen zaman birikerek, önemli hale geliyor. TourBox ise bu sorunu gidermek için yola çıktı.

Kumandanın yaratıcısı TourBox’ın Photoshop, Lightroom, SAI gibi birçok yazılım ile birlikte kullanılabilen, gelişmiş ve yaratıcı kumanda olduğunu belirtiyor. Kumanda özellikle verimliliğini artırmak ve çalışma tarzını değiştirmek isteyen tasarımcılar ve fotoğrafçılar için geliştirildi. Cihaz kullanıcısının tekrar eden çizim, düzenleme vb. görevlerden kurtulmasını ve sezgisel bir yaklaşım ile çalışabilmesini sağlıyor. Tamamen ayarlanabilir özelliklere sahip TourBox, kullanıcının her düzenleme programına özel görevler atayabilmesine de olanak veriyor.

 

Yaratıcı İş Fikri 4: Alışkanlık Oluşturan Takvim

Kickstarter sitesinde insanların hayal güçlerini zorlayan birçok proje arasında, Every Day Calendar basit yapısı ile dikkat çekiyor. Üzerinde LED aydınlatmalar bulunan büyük bir devre tahtası olarak tanımlanabilecek bu takvim, hedefinize ulaştıkça üzerindeki günleri simgeleyen lambaları yakıyor. Örneğin; her gün koşuya çıkmayı ya da günde beş meyve ya da sebze yemeyi hedefliyorsanız, bu hedeflerinizi başarı ile tamamladığınız gün tahtanın ilgili tarihine dokunarak aydınlatıyorsunuz. Buradaki fikir, görsel bir ödüllendirme sistemi sayesinde amaçlarınıza daha sıkı sarılmanızın sağlanacağı ve yıl ilerledikçe, istikrarlı bir şekilde devam etme arzusu duyacağınız.

Takvimi her gün görebileceğiniz bir yere asmanızı öneren yaratıcıları, cihazın herhangi bir İnternet, Wi-Fi ya da Bluetooth bağlantısı ile çalışmadığını da belirterek, uygulama kurma derdi olmadığını dile getiriyor. Tek yapmanız gereken duvara asıp kullanmak.

 

Yaratıcı İş Fikri 5: Kahvaltılık Gevrek Taşıma Kabı

Evde en kolay hazırlanabilecek kahvaltılardan biri, kahvaltılık gevrektir. Tek yapmanız gereken kaseye biraz gevrek koyup üzerine süt ilave etmek. Kahvaltınız hazır. Fakat yola düşmeniz gerektiğinde, kahvaltılık gevrek bir anda en sıkıntılı kahvaltı çeşidi halini alır. İki elinizi birden kullanmanız gereken bu kahvaltılık, önünde sonunda dökülecektir. Peki bu kolay kahvaltıyı yolda da rahatlıkla yiyebileceğiniz bir yol olsaydı güzel olmaz mıydı? Amerika Birleşik Devletleri’nin Los Angeles kentinde faaliyete geçen yeni bir girişim sayesinde, bu arzumuz gerçek olabilir.

Ürünün yaratıcısı Kickstarter sayfasında “Kahvaltılık gevreği yolda yememizi sağlayacak bir ürün olmaması bizi çok şaşırttı. Bu neden biz yaptık ve mükemmel oldu.” sözleriyle The Crunch Cup’ı övdü. The Crunch Company adlı firma, etrafı kirletmeden, kahvaltılık gevrek yiyebileceğiniz taşınabilir bir kap üretti. Gevreğin hamur haline gelip de keyfinizi kaçırmaması için de kap, biri gevrek, diğeri süt için olmak üzere iki bölümden oluşacak şekilde tasarlandı. Süt ve kahvaltılık gevrek, kabın içerisinde kesinlikle karışmıyor. Ta ki ağzınıza gelene kadar.

 

İlginizi çekebilir

En Yaratıcı İş Fikirleri
Yenilikçi İş Fikirleri
Refik Lutfi ÖZSÜLLÜ

Yazar : Refik Lutfi ÖZSÜLLÜ

ODTÜ'den mezun olmadan önce yıllarca TRT Haber gibi birçok platformda editörlük yapan teknoloji aşığı biri. İnovasyonları, girişim fikirlerini ve tüm dünyadan yenilikleri sizler için araştırıyor.

Bir yanıt yazın

Avatar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir