Yeni Girişimcilere 12 Girişimcilik Tavsiyesi

girişimcilere-tavsiyeler

Bu yazımızda “Yeni iş fikirleri” sitesi olarak tüm girişimcilerin istifade edebileceği 12 tavsiye vereceğiz:

 

1. Şahane insanlar şahane insanlarla arkadaşlık kurar.

super-kahraman-girisimcilik

Personel alımı yapacağınız zaman o alandaki en iyi kişiyi bulun ve personel anlamında kimi tavsiye edebileceğini sorun. Aradığınız kriterleri belirtmeyi unutmayın.

Mutlaka okuyun: İyi Elemanlar Nasıl Bulunur?

 

2. İyi bir aday, yeterince iyi değildir.

giricimci-ve-calisan

İşi yapabilecek bir kişi bulun ama bu kişinin uzun dönem hedeflerinin de olmasına dikkat edin. Şirketin hedefleriyle ortak hedefleri olan kişiler sizi bir adım daha yukarı taşır.

 

3. Lider olun, operasyon müdürü değil.

iyi-patron-olmak

İşle ilgili sıkıntılarınız varsa siz lider değil, operasyon müdürüsünüzdür. Bu şekilde olursa siz olmadan işler yürümez. Bu nedenle stratejik düşünmeli ve siz olmadan da işlerin sorunsuzca yürümesini sağlamalısınız.

Mutlaka okuyun: Siz Olmadan da Tıkır Tıkır İşleyen Bir Şirket Yaratmak

 

4. Başarılı kişinin sezgisi kuvvetli olmak durumundadır.

basarili-olmaktan-korkmak

Doğru şeyi yapmak yeterli değildir. Doğru zamanda yapmak da en az o kadar mühimdir. Bu konudaki zorlukları aşmanın yolu bu tür zorlukları daha önce aşmış kişilerle iletişime geçmek ve onların anlattıklarına göre hareket planı yapmaktır.

 

5. Mel Fisher hikayesini aklınızdan çıkarmayın.

altin-madenciligi

Dünyanın en ünlü hazine avcısı Mel Fischer, tam 17 yıl boyunca durmak bilmeden altın madeni aradı. Bunu neden yaptı? Çünkü 1) Altının yerin altında olduğunu biliyordu. 2) Bulabileceğini biliyordu. 3) Gösterdiği çabanın buna değeceğine inanıyordu. Bu üç unsur olmadan hiçbir iş sahibi uzun süre ayakta kalamaz.

Mutlaka okuyun: Başarılı Girişimcinin Gizli Silahı: Azim

 

6. Fırsatları tepin.

girisimcilik-efsaneleri

Yeterince akıllıysanız karşınıza birçok fırsat çıkar. Ancak kendinizi aynı anda bir sürü iş yapmaya çalışarak heba etmeyin. Odaklanma konusunda kendinizi disipline etmelisiniz. Ne kadar iyi bir girişimci olursanız olun, doğru fırsatlara odaklanmalısınız.

Mutlaka okuyun: Girişimci Olarak “Hayır” Demeniz Gereken 6 Şey

 

7. İdeal müşteri profilinizi iyi belirleyin.

musteri-bulma-yollari

Müşterinizin tam olarak kim olduğunu bilmiyorsanız ve müşterinizin hangi sokaklarda gezdiğinden haberiniz yoksa yeterince iyi bir araştırma yapmamışsınız demektir. Müşterinizin alışkanlıklarını iyi öğrenin.

Mutlaka okuyun: Niş Pazarınızı Belirlemede Atılacak 7 Adım

 

8. Hayran kitlesi, memnun müşteriden daha önemlidir.

gizli-musteri-olarak-para-kazanmak

Memnun bir müşteri, hizmet veya üründen memnun kalmış kişidir. Ancak bir daha sizden alışveriş yapacağının garantisi yoktur. Ancak sunduğunuz hizmet veya ürüne hayran kalan kişi, sizin hakkınızda konuşmadan edemez. Muhakkak ailesini ve arkadaşlarını da sizden alışveriş yapmak üzere yanında sürükler.

Mutlaka okuyun: Müşterileri Hayran Kitlesine Dönüştürme Yöntemleri

 

9. 80/20 düsturunu aklınızdan çıkarmayın.

Büyük İhtimalle Çok Harcıyorsunuz

Verdiğiniz birçok hizmet ya da sattığınız birçok ürün olabilir. Ancak kazancınızın %80’ini verdiğiniz hizmetlerin ya da sattığınız ürünlerin sadece %20’sinden elde edersiniz. Önemli alanları, önemli ürünleri, önemli pazarları tespit edin ve saldırın.

Mutlaka okuyun: 80-20 Kuralı Nedir? Hayatınızı Nasıl Değiştirebilir?

 

10. Başkalarını unutmayın.

is-yardimi

İnsanın sadece kendi çıkarı için hareket ettiğine dair bir efsane var. Esasında bizler, başkalarına yardım edebilmek için kendimizi sağlama alma peşindeyiz. Bu nedenle iş hayatında hedef belirlerken başkalarına yardım etmeyi de aklımızdan çıkarmamalıyız. Bu ulvi hedef, bizleri daha da motive edecektir.

Mutlaka okuyun: Girişimcilikten Zengin Olmak, Başkalarına Yardım Etmekle Başlar

 

İlginizi çekebilir

Dünyanın En Zenginlerinden Girişimcilere Tavsiyeler
Adım Adım Girişimci Olun!
Durmuş BAYRAM

Yazar : Durmuş BAYRAM

Bilkent Üniversitesi "İletişim ve Tasarım" bölümünden mezun olduktan sonra DW Türkçe gibi birçok saygın kurumda online gazetecilik ve video üreticiliği yaptı. Sizler için iş fikirleri ve para kazanma yollarıyla ilgili araştırmalar yapıp rehber niteliğinde içerikler hazırlıyor.

Bir yanıt yazın

Avatar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir