Zengin Eden Meslekler ve Kariyer Alanları

Kim bir milyoner olarak yaşamayı hayal etmez ki- pardon bir milyarder demek istedik aslında.

İster kabul edin ister etmeyin, hepimiz bu hayalle yaşarız.

Deniz manzaralı teraslar, yatlar, katlar ve havyarların havada uçuştuğu şaşaalı bir hayat.

Zengin olma hayali kurmak güzel de yalnızca hayal kurarak zengin olunmuyor. Ne yazık ki bunu başarmak için belli bir zamanı ve çabayı gözden çıkarmanız şart.

Bir uygulama geliştirmek veya kendi işini kurmak için üniversiteyi yarıda bırakan pek çok girişimciyi duymuşsunuzdur,ancak bu yolun risklerle dolu olduğu bir gerçek. Duyduğunuz yoktan var olma hikayeleri cezbedici gözükse de henüz duymadığınız sayısız başarısız girişim olabileceğini de unutmamak gerek.

Paraya kavuşmada kullanabileceğiniz en akıllıca yaklaşım tecrübeyle sabit olan iyi bir üniversite eğitimi almak ve canını dişine takarak çalışmaktan geçiyor.

İyi bir üniversiteden mezun olmadıkça gelecek vadeden bir iş bulabilmeniz de zor değil mi?

Tamam tamam, şimdi sakin olun, biliyoruz, duymak istediğiniz şey tam olarak bu değil, ama maalesef ki söylediklerimiz gerçek. Dünyanın en zenginleri arasında yer alan insanların büyük çoğunluğu üniversite eğitimi almış durumdalar. Hayatlarının erken dönemlerinde, daha sonraki yaşamlarında başarılı olmalarına yardımcı olacak adımlar atıp kendilerini geliştirmeye zaman ayırdılar.

Peki, sizleri zengin bir hayata kavuşturacak işler neler? Nasıl bir kariyer planı size hem mükemmel hem de yüksek maaşla çalışabileceğiniz bir iş fırsatı sunar? Daha da önemlisi eğitimini aldığınız işi nasıl olacak da milyonlara çevirebileceksiniz?

Gelin sizleri er ya da geç milyonlara boğacak kariyer planlarına mesleklere birlikte bakalım:



Zengin Edecek Üniversite Eğitimleri

Hepimiz tıp ve hukukun uzun vadede büyük kazanç potansiyeline sahip popüler bölümler olduğunu biliyoruz, ancak şöyle bir sorunumuz var, çok uzun sürüyorlar!

Hızlı bir şekilde zengin olmak istiyoruz, o halde hangi bölümlerin genç yaşta servet kazandırma potansiyeline sahip olduklarına bir bakalım.

Hızla değişen çağımızda STEM konuları (bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik) geleceğin müjdecisi olarak görülmekte. Bunun haklılık payı da yadsınamaz. STEM konularını ortaokul yıllarında almanın gelecekteki zenginliğinizde payı büyük, bugün dünyanın en büyük 100 milyarderi arasındakilerin çoğu, üniversitede en az bir STEM konusu üzerinde çalışmış durumda!

Şimdi lafımız ortaokul öğrencilerine: Söyleyeceklerimiz özellikle kadınlar için geçerli. Ortaokulda STEM konularının yalnızca birinden A seviyesinde not almayı başarabilmiş olan kız öğrenciler, her yıl ekstra 5762 dolar kazanabilir.

Bekleyin, dahası da var!

2 STEM konusu inceleyen kadınlar çok daha şanslı, onlar maaşlarının üçte birden de fazla bir oranda arttığını görebilirler!

Bu kadar olmasa dahi, STEM konuları üzerine çalışmış erkek çocuklar da % 8’lik bir ücret artışına şahit olacaklar.

Forbes’un dünyadaki en zengin 100 kişi listesinde yer alan isimlerin eğitim geçmişlerine ilişkin gerçekleştirdiği bir araştırmaya göre:

Mühendislik mezunları 25,8 milyar dolarlık bir toplam servetle zenginler listesinin beşte birini (% 22) oluşturuyor.

Matematik, fen, finans ve ekonomi mezunları ise milyarderler listesinin % 15’lik kısmını kapsıyor.

Finans, her daim zenginler listenin zirvesinde olabilecek niteliğe sahip bir bölüm, bu durum büyük ölçüde, zenginlerin büyük bir kısmının servetini yatırım ve finans seçenekleriyle sürdürmesi gerçeğinden kaynaklanıyor.

Dünyanın en zengin 100 milyarderinin % 8’i finans eğitimi görmüş ve toplamda 15.83 milyar dolarlık bir servetin sahibi olmuşlardır. Sizce de son derece mantıklı, değil mi? Parayla ilgili bilgi sahibi iseniz, hayatınızın herhangi bir aşamasında biraz para kazanmanız gayet doğaldır.

Saydığımız bu STEM derecelerinden herhangi birinin, 30 yaşınızı doldurmadan önce sizi bir kazanç makinesine dönüştürme potansiyeline sahip olduğu bir gerçek.

“Peki, neden?” diye sorduğunuzu duyar gibiyiz.

Bu bölümlerin para kazandırma potansiyellerini gösteren istatistik ve gerçeklerin yanı sıra, dünyanın en zenginlerinin bu bölümlerden mezun oluşu, bununla da kalmayıp yeni mezunlara büyüme potansiyeli ve mevcut fırsatlardan yararlanarak başarıya kısa yoldan ulaşma imkânı sunuyor olmaları neden tercih sebebi olduklarının açık göstergeleri değil mi?

O halde zengin edecek bu mesleklere biraz daha yakından bakalım:



Zengin Olmak İçin Hangi Bölümü Okumalıyım?

Mühendislik

Gelin bir anlaşma yapalım.

Milyoner olmak mı istiyorsunuz? O halde yapılacak şey belli, mühendislik okuyun!

Bir zamanlar dünyanın en zengin adamlarından biri olan Carlos Slim, inşaat mühendisliği eğitimi aldı ve 55 milyar dolar değerinde bir servete sahip.

Amazon.com’un kurucusu ve CEO’su Jeff Bezos, lisans eğitimini Princeton Üniversitesi’nde Elektrik Mühendisliği ve Bilgisayar Bilimi üzerine gördü ve 164 milyar dolarlık servetiyle şu an dünyanın en zengin insanı.

Google’ın kurucu ortağı ve CEO’su Larry Page, üniversitede Bilgisayar Mühendisliği bölümü okudu ve Bilgisayar Bilimleri üzerine yüksek lisans yaptı. Şuanda 54,7 milyar dolar değerinde bir servetin sahibi.

Eğer mühendislik okursanız, milyarder olma olasılığınız çok daha yüksek. Zaten daha önce de belirttiğimiz gibi dünyanın en zenginlerinin % 22’si o veya bu şekilde bir mühendislik eğitimi almış durumda.

İnanabiliyor musunuz, dünyanın en zengin milyarderleri arasında yer alan beş kişiden biri mühendislik mezunu!

Aşağıdaki grafikten de görebileceğiniz gibi, inşaat mühendisliği ve makine mühendisliği gibi geleneksel mühendislik bölümleri nispeten daha rahat bir kariyer imkânı sunuyor, ancak aşırı bir zenginlik sunduğunu söylemek zor:

Mühendislikler                   Ortalama Başlangıç Ücreti          Yıllık Gelir

Bilgisayar Mühendisliği      $ 68,632                                        $ 114,970

İnşaat Mühendisliği             $ 57,591                                         $ 87,940

Maden Mühendisliği            $ 60,023                                       $ 107,880

Elektrik Mühendisliği          $ 66,500                                       $ 97,340

Maden mühendisliği, çalıştığı şirkette kalıcı olmayı isteyip daha geleneksel bir kariyer hedefleyen mezunlar için en iyi kazancı sunuyor. Ancak, kariyerinizin zirvesine çıkmadığınız sürece bu işte çalışarak ciddi kazançlar yapmanız zor.

En büyük kazancı ve girişimcilik potansiyelini sunanlar ise daha çok yeni gelişen mühendislik dalları. Bilgisayar mühendisliği ve yazılım mühendisliği gibi bölümler, hem inovasyon hem de girişimciliği destekliyor ve standart mühendislik kariyerlerinin de ötesine geçen sayısız başarıya imza atılmasına olanak sağlıyor.

Bu durum biraz da hızla değişen pazarın sonucu. Artık geleneksel mağazacılık ve satın alma yerini çevrim içi alışverişe bırakıyor. Google, Amazon ve PayPal gibi şirketlerin kurucuları, dünya genelindeki çalışma anlayışını değiştirdi, dolayısıyla bu devrimin ön safhalarında yer alan bilgisayar ve yazılım mühendisleri hatırı sayılır miktarda para kazandılar!

STEM konularına odaklanmak, kariyerinizi geliştirme ve kazanç potansiyelini arttırma arayışında olanlarınız için harika bir yol olabilir.

Yaşamakta olduğumuz teknoloji çağı toplumu göz önüne alındığında, STEM konularına ilişkin bir kariyer peşinde koşmakla yalnızca kariyerinizi garanti altına almakla kalmayıp, aynı zamanda size nakit akışı olarak dönecek bir sonraki yenilik dalgasının öncüsü de olabileceksiniz.

Teknolojinin gelişim hızına bakarsak, geleceğin milyarderleri bugünkülerden çok farklı görünebilir. Dünya tekrar değişmeden önce yerinizi alın:



Bilgisayar Bilimi

STEM temasına dalmışken, bir de bilgisayar bilimlerine değinelim – bu konunun daha önce  “milyarder”  kelimesi ile aynı cümle içinde duyduğunuz bir şey olduğundan şüphemiz yok.

Geçtiğimiz on yıl içinde bilgisayar bilimi en popüler üniversite bölümlerinden biri haline geldi. Dünyadaki teknoloji endüstrisi ve girişimcilik ​​kültürü büyüyüp gelişmeye devam ederken, bilgisayar bilimcileri de kariyeri parlak çocuklara da fazlasıyla ihtiyaç duyulacağı kesin.

Bilgisayar bilimleri lisans mezunları için ortalama başlangıç ​ücretinin 61.000 dolar civarında olduğu tahmin ediliyor.

Ancak, asıl servet, kendi ürününü geliştirmek ve Google, Microsoft ve Apple çizgisinde bir şirket kurabilmekte yatıyor. Bilgisayar bilimi hızla ülke ekonomisinin en yüksek gelir getirip en hızlı büyüyen alanı haline geliyor, bu yüzden siz de bir an önce gemideki yerinizi alın ve sektörün nimetlerinden yararlanmaya başlayın.

Anlayacağınız, bilgisayar bilimleri ve yazılım mühendisliği, küresel firmalarda çalışma potansiyeline sahip mezunlarına büyük avantajlar sunuyor.

Buyurun en yüksek ücretli yazılım mühendisleri ve bilgisayar bilimcilerin çalıştığı dünyaca ünlü ilk beş şirketin verdiği net maaşlara bir göz atalım:

Şirket Genel Merkezi                  Lokasyon                                      Net Maaş (USD)

Apple                                            Kaliforniya, ABD                          $ 118,192

Facebook                                     Kaliforniya, ABD                          $ 118,857

Twitter                                         Kaliforniya, ABD                          $ 120,786

Google                                          Kaliforniya,  ABD                         $ 124,520

Juniper Networks                      Kaliforniya, ABD                          $ 128,378

Böyle şirketlerde çalışmanın da, kendi şirketinizi kurmanın da kazanç potansiyeli son derece yüksek, anlayacağınız bu bölüme ilişkin kariyer planlamanızda girişimcilik yolunu seçmekle geleneksel bir çizgide ilerlemenin birbirinden çok da farkı yok.

Zuckerberg’e bir bakın – Harvard’da okuduğu bilgisayar bilimi bölümünden mezun dahi olmadı ancak milyarlarca dolarlık serveti var!

Yine de uyarılım; Girişimcilik yolunu seçmeyi düşünüyorsanız çalışmalarınızdan arta kalan zamanı teknik ile alakası olmayan bir dizi beceriyi iyileştirmeye ayırdığınızdan emin olun. Girişimcilerin şirketlerinin ilk aşamalarında farklı pek çok rol üstlenmeleri gerekiyor, bu yüzden bu işe balıklama dalmadan önce iş yönetiminin gerekliliklerini öğrenmeniz yerinde bir tavır olacaktır.

Tabii siz yalnızca okulunu yarıda bırakmış Zuckerberg’i değil de Google’ın kurucularından Larry Page ve Sergey Brin ile Netflix’in kurucularından Reed Hastings gibi bilgisayar bölümü mezunu diğer başarılı girişimcileri de örnek alsanız iyi edersiniz.



Finans

Para yönetimi hakkında bilgi sahibi olmak, para kazanma potansiyeline sahip olacağınız anlamına gelir. Zaten mantıklı olan da bu, değil mi?

Gün gibi ortada olan gerçeklerin de ötesine geçersek, finans alanında bir eğitim size ne sunabilir?

İşin sırrı eğitimin kendisinde değil, size sunduğu kariyer olanakları ve finans sektörünün büyüme hızı potansiyelinde saklı.

İşgücünün tüm sektörlerdeki ortalama büyüme oranı % 7’dir, ancak finans çalışanları kariyerlerinin ortalama kariyerlere göre % 5 daha hızlı gelişmesini bekleyebilirler. Bu, herkesten daha hızlı milyarder olabileceğiniz anlamına gelir! (Elbette, mühendisler ve bilgisayar bilimcileri hariç)

Finans alanındaki lisans eğitiminizi tamamladığınızda, aldığınız eğitimin size rahat bir yaşam koşulu sunacağı bir gerçek.

Örneğin:

  • Kişisel finansal danışmanları yıllık 89,160 dolar civarında bir ücret alıyorlar.
  • Mali yöneticiler evlerine yıllık ortalama 117.990 dolarlık  bir maaş getiriyor.
  • Profesyonel ve bilimsel hizmet alanında çalışan finans yöneticileri 140.160 dolar kazanıyor.
  • Devlet için çalışanların ortalama maaşı ise finans yöneticileri için 107.120 dolar.

Bu, size pembe panjurlu bir ev, iki çocuk, bir aile arabası ve arka bahçede koşmak için bolca alan sağlayan bir konfor türü. Yetmedi mi? Daha kazançlı bir yaşam tarzı arayanlarınız için de pek çok fırsat var.



Zengin Olmak İçin Hangi Üniversite’de Okumalıyım?

Tamam, kabul ediyoruz, hiçbir şey bu kadar basit değil…

Hiçbir üniversite, hatta Harvard bile, bir zengin olacağınızı garanti edemez, ancak olabilme ihtimalinizi artırabilir.

Harvard tarihi boyunca toplamda 205 milyar dolarlık bir servetin sahibi olan 52 milyarder yarattı.Üstelik bu rakamlara, Harvard’ı yarıda bırakan Bill Gates ve Mark Zuckerberg gibi toplamda yaklaşık 160 milyar dolarlık bir net servetin sahibi isimler dahil bile değil!

Anlayacağınız, Harvard mezunları ile yüklü bir servet arasındaki ilişki bir tesadüften ibaret değil.

Eğitim aldığınız üniversitenin, hayatınızın nasıl şekilleneceği üzerindeki etkisi tahmininizden de büyük olabilir. Özellikle de pantolonlarınızdaki ceplerin ne kadar derin olması gerektiği konusunda!

Aşağıdaki listede geleceğin milyarderlerini mezun edecek en iyi on üniversitenin listesi yer alıyor:

Milyarder Sıralaması          Üniversite              Mezun Milyarderler        Toplam Gelirleri

1                                       Harvard Üniversitesi               52                          205 milyar dolar

2                                       Pennsylvania Üniversitesi       28                          112 milyar dolar

3                                       Stanford Üniversitesi               27                           76 milyar dolar

4                                       New York Üniversitesi            17                            68 milyar dolar

5                                       Columbia Üniversitesi            15                            96 milyar dolar

6                                       Massachusetts Teknoloji Enstitüsü   15              114 milyar dolar

7                                       Cornell Üniversitesi                  14                          35 milyar dolar

8                                       Güney Kaliforniya Üniversitesi  14                       32 milyar dolar

9                                       Yale Üniversitesi                         13                         77 milyar dolar

10                                     Cambridge Üniversitesi             11                         48 milyar dolar

Yanlış anlamayın, bu üniversitelerin birinden mezun değilseniz milyarder olamayacağınız anlamına gelmiyor. Biz sadece nerede eğitim aldığınız gerçeğinin hedeflerinizi gerçekleştirmede hayati bir öneme sahip olduğunu vurgulamak istiyoruz.



İngiltere’deki Üniversitelerde Okuyarak Zengin Olmak

Yukarıdaki listede yer alan ilk 10 okulun dokuzu ABD’de yer alıyor, ancak Amerika dışında da pek çok seçenek mevcut.

Yani, üst düzey bir hayat yaşayan % 1’lik dilime girmeyi düşünüyorsanız veya rahat bir yaşamın bir tık ötesinde bir gelir elde etmek istiyorsanız başka yerlere bakmaktan çekinmeyin. Aslına bakarsanız sizi diğerlerinden ayıran tam da bu olabilir.

Örneğin, Cambridge Üniversitesi listemizin 10 numarasında yer alıyor, onunla eş değer de bir diğer üniversite ise Oxford. Bu ünlü İngiliz üniversiteleri, Başbakanlar, Nobel Ödülü Kazananlar vb. pek çok kişinin eğitim aldığı yerlerin başında geliyor.

Bu iki üniversiteden birine yerleşin ve geleceğin en yetenekli ve güçlü isimlerinden oluşan bir iletişim ağı oluşturun. Dünya liderlerinden dünyaca ünlü sanatçılara, aktörlerden ve komedyenlerden, dünyanın en tanınmış ve en güçlü isimlerinin büyük bir kısmı eğitimlerini burada aldılar.

Ayrıca, bir Oxford eğitimi servetinizde önemli bir iyileşme sağlayabilir ve başlangıç ​​maaşınızı ortalama 9,821 dolar civarında artırabilir.

Bununla birlikte, Londra İşletme Okulu’nda eğitim almanın da kazançlı olduğunu söyleyebiliriz. Londra İşletme Okulu, milyonerler yaratmış ilk beş İngiliz okulu arasında yer alıyor ve mezunlarına OxFord’dan yaklaşık 19.383 dolar daha yüksek bir başlangıç ​​maaşı sunuyor.

ABD ve İngiltere üniversiteleri arasındaki temel fark, eğitim yaklaşımları. Hiçbiri diğerinden daha iyi değil, yalnızca farklı. Amerika üniversiteleri, bilginin genişliğine değer verir ve seçilen bölümün ötesine geçen deney ve keşifleri teşvik eder, İngiltere ise belirli bir alanda bilgi derinliğine odaklanır.

ABD’nin yaklaşımı, kendi girişimlerini başlatan, saçı başı dağılmış teknoloji dehaları üretme konusunda daha başarılı olurken, İngiltere ise sıkı ve sistematik bir biçimde çalışıp zaten kurulmuş bir sistemin zirvesine ulaşmaya çalışan kişiler üretme ve bu kişilerin fikirlerinin uygulamaya geçirilmesi konusunda daha ileride.

Londra’da teknoloji dünyasının hem New York hem de Silikon Vadisi’nden daha hızlı bir biçimde geliştiğini söylemeden geçmeyelim. Yani önümüzdeki yıllarda her şey değişebilir.

Nerede eğitim alacağınıza karar vermek zor; Hem ABD hem de İngiltere, dünya standartlarında eğitim sistemlerine sahip. Nihayetinde öğrenme tarzınıza ve hedeflerinize gelip dayanıyor bu işin sonu ve size en uygun sistemi seçmeniz gerekiyor.



Yüksek Maaşlı Bir İş Bulmak

Üniversiteden mezun olur olmaz para içinde yüzme şansınız yok. Nerede okumuş olursanız olun ayağınızı taşın altına koyup yeterince deneyim kazanmadan milyonlara ulaşmanız zor.

İlk işiniz yüksek olasılıkla hayalinizdeki iş olmayacak, ama sizi ona ulaştıracak bir patika olabilir da ya da çabalarınızı bir üst seviyeye taşıma konusunda sizi teşvik edebilir.

Mezun olur olmaz iş teklifi alabileceğiniz meslekleri sırasıyla belirtelim:

  • Bilgisayar Bilimleri
  • Ekonomi/Finans
  • Muhasebe
  • Mühendislik
  • İş İdaresi
  • Sosyoloji / Sosyal Hizmetler
  • Matematik / İstatistik
  • Psikoloji
  • Tarih / Siyaset Bilimi
  • Sağlık Hizmetleri

Her iki listenin de en tepesinde bilgisayar bilimleri, ekonomi ve mühendisliğin olması size de ilginç geldi mi?

Yazımızı tutkuyla bağlı olduğunuz projeyi hayata geçirmek, üniversite başvurunuz için hazırlanmanıza yardımcı olmak veya okuduğunuz bölümle ilgili dönem ortası krizine girip farklı bir bölüme geçiş yapmayı düşünmek gibi sebeplerden hangisi için okuyor olursanız olun, sizi hayallerinize ulaştıracak yol ve yöntemleri düşünmeniz için yığınla zamanınız olduğunu unutmayın.

Çok yakında, eğitiminizi tamamlayıp istediğiniz miktarda paraya kavuşacaksınız, artık bunun kolay olmayacağını ve bir gecede gerçekleşmeyeceğini biliyorsunuz. Uzun vadede başarı için kısa vadeli bir fedakârlık gerekebilir. Rahat bir nefes alıp kendi şirketinizi kurabilmeniz için dört yıllık bir lisans eğitimi mi, yoksa sınırlı bir sosyal bir hayata sahip olmak mı gerekir bilinmez, ancak feragat etmeniz gereken bazı şeylerin olacağı kesin.

Şu an işe koyulup gerekeni yapmak uzun vadede kendinizi ödüllendirmenin ve hızlıca bir servet sahibi olabilmenin en iyi yoludur. Ne yapıyor olursanız olun, bu yazıyı okuyor olmanız, istediğiniz her şeyi elde etme konusunda motive olmaya, ilham almaya ve istediğinizi elde etmeyi öğrenmeye istekli olduğunuz anlamına gelir – milyarderlerin üç değerli özelliğidir bu saydıklarımız.

Herkes bir gün ciddi bir gelir elde etmenin hayalini kurar. Bu son derece doğaldır. Herkes hayal etse de bu hayali gerçekleştirebilen çok az insan vardır. Siz hangisisiniz? Hayal kuran mı, hayalleri gerçek yapan mı? Tarafınızı seçtiyseniz, yolculuğa başlamaya hazırsınız demektir.

Şimdi sırada seçeneklerim bunlarla sınırlı kalmasın, dünya üzerinde ekonomi, bilgisayar ve mühendislik haricinde zengin eden başka meslekler yok mudur diyenleriniz için farklı alternatifler sunmak var.

Buyurun başlayalım:



Dünyada En Çok Kazandıran, Zengin Eden Meslekler:

Maaşlar bir ülkeden diğerine ve hatta aynı ülke içindeki şehirler bazında dahi büyük ölçüde farklılık gösterir, ancak bazı mesleklerin dünyanın her yerinde daha yüksek kazanç sağladığı bir gerçektir. Nerede yaşıyorsanız yaşayın, isterseniz de çifte vatandaşlık hakkından yararlanın fark etmez, büyük paralar getirecek bir işte çalışmayı kim istemez?

O halde, sizin için hazırladığımız yüksek kazançlı mesleklere göz atmaya ne dersiniz?

Listemizi derlemek için, ABD, İngiltere, Almanya ve Kanada’daki ortalama maaşları PayScale. Com üzerindeki istatistiklerden yararlanarak karşılaştırdık. Spor yıldızı veya şarkıcı gibi ünlü isimleri de, büyük ödüllü oyuncuları da liste dışında bıraktık, çünkü onların yaptığı meslekler ortalama bir insana hitap etmiyor.

Buyurun başlayalım:



1- Anestezist

Amerika Birleşik Devletlerinde çalışan bir anestezi uzmanı yılda 410.000 dolardan fazla kazanabiliyor. İngiltere’de bir anestezistin ücreti 275.000 dolar kadar olabilirken, Almanya’da ise bu ücret yaklaşık 300.000 dolar. Kanada’da bir anestezistin ücreti yılda 300.000 doların üzerinde seyrediyor.



2- Cerrah

Genel cerrahlar Amerika’da yılda 396,000 dolar, İngiltere’de yaklaşık 220.000 ABD doları ve Almanya’da yaklaşık 248.000 dolar kazanıyor. Kanada’da ise bu rakam 310.000 doları buluyor. Elbette, tüm bu ülkelerde cerrahi uzmanlar daha da yüksek ücretler kazanıyor. Anlayacağınız cerrahlık sizi zengin yapabilecek mesleklerden biri.



3- Doktor

Pratisyen hekimler Amerika Birleşik Devletlerinde yaklaşık 235.000 dolar, İngiltere’de 167.000 dolar ve Almanya’da 120.000 dolar kazanıyor. Kanada’da ise bu ücret 186,000 dolara kadar çıkabiliyor. Uzmanlığını tamamlayan doktorlar daha da çok kazanıyorlar.



4- Ortodontist

Amerika Birleşik Devletleri’nde, bir ortodontist yılda yaklaşık 295.000 dolar kazanabilirken, İngiltere’de bu rakam yaklaşık 327.000 dolar civarında seyrediyor. Almanya’da  bir ortodontist gelirinin yaklaşık 192.000 dolar olduğu görülüyor. Kanada’da ise ortodontistler evlerine yılda 157.000 dolar kadar bir para götürebiliyorlar üstelik bilinçli yatırımlar yaparlarsa uyurken dahi para kazanabilmeleri mümkün.



5- Diş Doktoru

Bir diş hekiminin yıllık kazancı Amerika Birleşik Devletleri’nde 225.000 Doları, İngiltere’de 135.000 Doları Almanya’da 120.000 Doları aşabiliyor. Kanada’da ise bazı diş hekimleri evlerine yılda 180.000 doların üzerinde bir para götürüyorlar.



6- CEO

CEO maaşları işletmeye göre değişebiliyor, ancak genellikle oldukça cömert rakamlardan oluşuyor. Amerika Birleşik Devletlerinde, bazı CEO’lar yılda 430.000 dolardan fazla para kazanıyor. İngiltere’de CEO’lar 295.000 Dolar ve Almanya’da ise 390.000 Dolar kadar kazanabiliyorlar. Kanadalı CEO’lar ise 250.000 doların üzerinde bir gelirin sahibi olabiliyorlar.



7- Yüksek Mühendislik

Bir yüksek mühendis Amerika Birleşik Devletlerinde yaklaşık 156.000 dolar, İngiltere’de 136.000 dolar ve Almanya’da 173.000 dolar maaş alıyor. Kanada’da, bazı mühendislikler evlerine 190.000 dolardan fazla para götürebiliyorlar. Eğer STEM konularının sizin alanınız olduğunu düşünüyorsanız, bu seçeneği yabana atmamanızı öneririz.



8- Bilişim Sistemleri Yöneticisi

Amerika Birleşik Devletlerindeki bir bilişim sistemleri yöneticisi yaklaşık 133.000 dolar, İngiltere’deki yaklaşık 78.000 dolar, Almanya’dakiler ise yaklaşık 98.000 Dolar civarında para kazanabiliyor. Kanada’da, bilişim sistemleri yöneticileri yaklaşık 94.000 dolar kazanıyor.



9- Şirket Avukatı

İyi bir şirket avukatı, Amerika Birleşik Devletlerinde yaklaşık 195.000 Dolar, İngiltere’de yaklaşık 160.000 dolar ve Almanya’da yaklaşık 190.000 dolar alabiliyor. Kanada’da yaşayan mesleklerinin zirvesindeki şirket avukatları yaklaşık 130.000 dolar kazanıyor, ancak şirket avukatlığının sizi uykularınızdan edecek işlerden biri olduğunu da unutmamak gerek.



10- Pazarlama Müdürü

Amerika Birleşik Devletlerindeki bazı pazarlama yöneticileri yaklaşık 102.000 dolarlık bir bütçeye sahipken, İngiltere’deki muadilleri yaklaşık 73.000 dolar ve Almanya’dakiler ise yaklaşık 115.000 dolar kazanabilmektedir. Kanada’da, bazı pazarlama müdürleri yaklaşık 70.000 dolarlık bir gelir elde edebiliyor.



11- Hava Trafik Kontrolörü

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki hava trafiği denetleyicileri yaklaşık 153.000 dolar kazanırken İngiltere’dekiler yaklaşık 155.000 dolarlık bir gelire sahipler. Kanada’da yaşayan bir hava trafik kontrolörü 135.000 dolar kazanabiliyor. Hava trafik kontrolörlüğü işine olan talep düşüyor, bu nedenle belki de 2020’den sonra talep edilme oranı yüksek kariyer seçeneklerinden birini değerlendirmek daha akıllıca olabilir.



12- Pilot

Deneyimli pilotlar Amerika Birleşik Devletlerinde 452.000 doları, İngiltere’de 238.000 doları bulan bir gelir elde edebiliyorlar ancak alınan maaşlar hava yollarına göre değişebiliyor. Kanada’da, bazı pilotlar evlerine 198.000 dolar civarında bir ücret götürebiliyorlar.

Mutlaka okuyun: Pilot Nasıl Olunur?


13- Eczacı

Bir eczacı Amerika Birleşik Devletlerinde 136.000 dolar, İngiltere’de yaklaşık 66.000 dolar, Almanya’da yaklaşık 90.000 dolar kazanabiliyor. Kanadalı eczacılar ise yaklaşık 89,000 dolar civarlarında gelir elde ediyorlar.



14- Petrol Mühendisi

Amerika Birleşik Devletleri’nde çalışan petrol mühendisleri yıllık yaklaşık 196.000 dolarlık bir gelire sahip. İngiltere’de bu rakam 120.000 dolara kadar düşerken, Almanya’daki petrol mühendisleri için yıllık kazanç yaklaşık 115.000 dolar. Kanada’da ise petrol mühendisleri yaklaşık 150.000 dolar kazanıyor.



15- Kıdemli Veri Bilimcisi

Üst düzey veri bilimcileri Amerika Birleşik Devletlerinde yılda yaklaşık 184.000 dolar, İngiltere’de yaklaşık 97.000 dolar, Almanya’da yaklaşık 145.000 dolar kazanabiliyorlar. Kanada’da ise bu rakam 128.000 dolar civarında seyrediyor.



16- Havacılık Mühendisi

Amerika Birleşik Devletlerinde çalışmakta olan bir havacılık mühendisi 133.000 dolar, İngiltere’de çalışanlar yaklaşık 76.000 dolar, Almanya’dakiler ise yaklaşık 100.000 dolarlık bir gelire sahip. Kanada’da havacılık mühendisleri yaklaşık 81.000 dolar kazanıyor. Bu iş 2018’in en çok rağbet gören işlerinden bir tanesi.



17- Bilgisayar Donanım Mühendisi

Amerika Birleşik Devletlerinde, bir bilgisayar donanım mühendisi yaklaşık 144.000 dolar kazanabiliyor. İngiltere’de bu rakam yaklaşık 55.000 dolara düşerken, Almanya’da bilgisayar donanımı mühendisleri 95.000 dolar civarında para kazanabiliyorlar. Kanada’da bilgisayar donanım mühendisleri yaklaşık 88.000 dolarlık bir gelir elde ediyor.



18- Kıdemli Yazılım Mühendisi

Kıdemli yazılım mühendisi, İngiltere ve Almanya’daki yaklaşık 100.000 Dolar,  Amerika Birleşik Devletlerinde ise yaklaşık 157.000 dolar kazanabiliyor. Kanada’da, yıllık geliri 95.000 dolar civarında olan kıdemli yazılım mühendisleri var. Üstelik teknoloji dünyasında kadınlar için de pek çok kariyer fırsatı mevcut.



19- Kolej veya Üniversite Profesörü

Bu, STEM uzmanlığı gerektirmeyen yüksek ücretli işlerden biri. Lise sonrası seviyedeki bir profesör Amerika Birleşik Devletlerinde yaklaşık 160.000 dolar, İngiltere’de yaklaşık 125.000 dolar ve Almanya’da yaklaşık 219.000 dolar kazanıyor. Kanada’da, profesörler 133.000 dolarlık bir gelire sahip olabiliyorlar.



20- Yatırım Bankacısı

Amerika Birleşik Devletlerinde çalışmakta olan bir yatırım bankacısı İngiltere’de çalışan ve yaklaşık 243.000 dolar gelire sahip yatırım bankacıları ile karşılaştırıldığında yaklaşık 307.000 dolar kazanabiliyor. Kanada’da ise yatırım bankacıları yaklaşık 155.000 dolar kazanıyor.



İlginizi çekebilir

Milyarderlerin İlk Meslekleri

2020 Yılına Kadar Popüler Olacak Meslekler

Avatar

Yazar : Deniz

Bir yanıt yazın

Avatar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir