2017 İçin Kazançlı İş Fikirleri

2017 senesinde iş kurma planları mı yapıyorsunuz? Eğer öyleyse, önümüzdeki yıl iş kurmak için oldukça elverişli şartlar vadeden 7 farklı küçük işletme fikri ve fırsatını sizinle bu yazıda paylaşıyoruz:

2017 senesinin dünya çapında birçok farklı sektörde iş kurmak için girişimciler için verimli bir iklim sunması bekleniyor. Dünya çapındaki insan nüfusu her geçen yıl arttıkça, iş ihtiyacı, barınma, yiyecek, giyim ve diğer alanlardaki gereklilikler de 2016’ya kıyasla çok daha artacaktır.

İnternetin hayatın her alanına giriş yapmasıyla, akıllı telefonların çok daha ekonomik fiyatlara satılmasıyla, online ödemelerin daha kolay ve güvenilir hale gelişiyle birlikte internet üzerinden alışveriş yapmaya dair oluşan kamu güveninin önümüzdeki yıl iyice artması bekleniyor.

Teknolojide yaşanan gelişmlerin artışı, şirketleri daha fazla yenilik yapmaya , daha çok sayıda pazara girmeye ve çok daha verimli çalışmaya itecek diye tahmin ediliyor.

Olumlu yöndeki market trendlerini göz önüne alırsak, aşağıdaki 7 iş fikri 2017 yılında oldukça baskın olacak gibi görünüyor.

 

1.Emlakçılılk

emlak-pazarlama-fikirleri

Daha önce de belirtildiği gibi nufüs artışıyla beraber şirketlerin konut ve daha fazla ofis alanına olan ihtiyaçları 2017 yılında yoğun olarak artacak.

Üstelik enflasyonda ve faiz oranlarında yaşanan düzenli düşüş de (eğer bu şekilde devam ederse) insanları ve firmaları daha fazla ev ve ofis satın almaya itecektir. Bunlara bağlı olarak, gelecek yıl girişimcilerin adım atabileceği en iyi işlerden birinin emlak sektöründeki seçenekler olduğu açıkça görülüyor.

 

2.İnsan gücüne dayalı işler

en-iyi-kariyer-tavsiyeleri

2017 yılında satışlardaki patlamalardan etkilenmesi beklenen tek alan konutlar değil. Yeni kurulan işletmeler  ile büyümeye ve çeşitlenmeye giden kuruluşlar için gereken nitelikli ve niteliksiz eleman talebi de oldukça yükselecek.

Yani, aranızda insan kaynakları yönetimi konusunda becerileri olan kişiler bir insan kaynakları danışmanlık firması kurarak başka şirketlerin açık iş pozisyonlarını doldurmalarına yardımcı olabilir.

Bu şekilde yalnızca kendinize ve başka şirketlere faydanız dokunacak sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Aynı zamanda ülkemizdeki gittikçe büyüyen işsizlik oranını düşürmeye etkin bir katkı sağlamış olacaksınız.

 

3.Ekipman ve donanım tedariği

imalat-isine-nasil-girilir

2017’de büyük ve küçük ölçekli birçok yeni işletmenin pazara adım atmasıyla imalat ekipmanları, makineler, araç-gereçler ve bunun gibi donanımların tedariği konusunda da ihtiyaçların büyümesi bekleniyor.

Bundan yola çıkarak finansal yatırımlarda ayağı yere basan hevesli girişimciler için 2017’de işe, ekipman ve donanım tedarik ederek başlamak iyi bir seçenek olabilir.

 

4.Toptancılık

toptancilik-yapmak

Kentsel bölgelerde, yarı kentsel yerlerde veya köylerde bulunan perakende satıcılara her geçen gün yenileri ekleniyor. Özellikle ülkemizdeki mülteci sayısının 3 milyona dayanamasıyla birlikte toptancılığın 2017 senesinde daha da artması bekleniyor.

Bu sebeple, 2017’de işe koyulacak hevesli girişimciler için bir toptan satış işi kurmak en iyi seçeneklerden biri olabilir.

 

5.Lojistik hizmetleri

lojistik-firmasi-acmak

Hem imalat hem de e-ticaret sektörleri için geçerli olan güncel senaryolar açıkça gösteriyor ki her iki sektörde lojistik hizmetlerinde (sevkiyat ve tedarik lojistiğinde) büyük eksiklik yaşanacak ve lojistik alanındaki ihtiyaç 2017’de çok artacak.

Bu başlıca sorun göz önüne alınırsa 2017’de kendi işini kuracak girişimciler için bir lojistik firması işletmek en iyi iş fırsatlarından biri olabilir.

 

6.E-ticaret işi

e-ticaretin-gelecegi

E-Ticaret kuşkusuz, güncel pazar senaryolarında beliren büyük bir fırsat. Üstelik 2017’nin Ocak ayı ve daha sonrasında bu fırsatın ne kadar değer kazanacağını bir hayal edin.

Özellikle ülkemiz gibi gelişmekte olan ülkelerde yaşayan müşteriler arasında internet alışverişi alışkanlıklarının değişimini düşünürsek 2017’de bir e-ticaret işi kurmak değerlendirebileceğiniz en iyi seçeneklerden biri.

Mutlaka okuyun: E-Ticaret Yapmak İstiyorum, Ne Satabilirim?

 

7.Tasarım & Geliştirme

web-sitesi-kurmak

İnternet alışverişi yapanların sayısında yaşanan artışın baskısı, sadece mağaza satışı gerçekleştiren dükkan sahiplerini de müşterilerine online hizmet sunmaya zorluyor.  Evden çalışma fırsatı ve blog yazarlığı arayanların sayısı arttıkça bu tür işleri yapmayı tercih eden insanlar da son günlerde arttı ve 2017’de daha da artacak.

Bu yüzden, hem şirketlere hem de blog yazarlarına online websitesi tasarım ve geliştirme hizmeti sağlamak 2017 yılında iş kurmayı düşünen girişimciler için mantıklı bir alan olabilir.

 

İlginizi çekebilir

Hangi Sektörde İş Kurmalıyım Diyenlere
Kar Etmenizi Sağlayacak İyi İş Fikirleri Bulma Yolları
Irmak Sueri CORA

Yazar : Irmak Sueri CORA

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sinema&TV bölümünden mezun olduktan sonra yönetmenlik koltuğunu oturdu ve birçok kısa metrajlı fime imza attı. Katıldığı festivallerden sayısız ödül topladı ve toplamaya devam ediyor. Başarı ve girimcilk konularında kendi hayatında edindiği tecrübeleri sizler için paylaşıyor.

Bir yanıt yazın

Avatar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir