Pazar, Ekim 6, 2024
Ana SayfaİnovasyonA4 kağıdı kullanan 3 boyutlu yazıcı

A4 kağıdı kullanan 3 boyutlu yazıcı

İrlanda firması Mcor’un benzersiz kağıt beslemeli 3 boyutlu yazıcısı bütün dikkatleri üzerine çekti. İlk olarak bu üç boyutlu yazıcı pahalı plastikler kullanmak yerine kesilmiş ve yapıştırılmış standart ofis kağıtlarını kullanıyor. Yani basılan objeler diğer 3 boyutlu yazıcılarda basılan objelerden %10-%20 arası daha ucuza mal ediliyor ve hiçbirinde diğer işlemlerin gerektirdiği zehirli dumanlardan olmuyor.

İkinci olarak standart kağıt kullandığı için yüksek kalitelide renkli baskı yapılabiliyor. Buna ek olarak standart sağlam yapıştırılmış obje dokusu yeteri kadar iyi değilse delinebilecek sağlamlıkta ve dayanıklılıkta olması için veya parçaların hareketli olmasını sağlayan esnek dış kaplama için son baskıyı katı tutkala batırabiliyorsunuz.

İşlem oldukça basit. SliceIt isimli bir yazılım kullanarak 3 boyutlu modeli incecik katmanlara kesiyorsunuz. 3 boyutlu modeliniz renk bilgisi içermiyorsa ColorIt isimli bir yazılım aracılığıyla renk ekleyebiliyor ve modeli detaylandırabiliyorsunuz.

Daha sonra sıradan CMYK mürekkep püskürtmeli yazıcı modelin tabaka kağıt üzerinde ayrılmış her dilimini basıyor. Basılan dilim yığını seçmeli birikim laminasyonu denilen işlemi kullanan Mcor IRIS makinesine yükleniyor.

Her tabaka döşeniyor ve dilim şekline göre ayrılıyor. Baskı memesi üretimden sonra objenin kopmaması için tabakanın gereksiz parçalarını yumuşak tutkalla kaplıyor. İkinci yüksek yoğunluklu tutkal nihai modelin şekillenmesinde kullanılan kağıt dilimlerine uygulanıyor.

Bütün tabakalar kesildikten, tutkallandıktan ve sıkıştırıldıktan sonra obje kalın kağıt demeti şeklinde basılıyor. Ancak yumuşak tutkallı atık malzeme kısmen esnek oluyor ve küçük küpler halinde önceden kesiliyor. Sonuçta daha yoğun ve dayanıklı objeden kısa sürede ve kolayca ayrılıyor. İşlemi aşağıdaki videoda görebilirsiniz:

Nihai ürünler dış kaplama olmadan bile oldukça sert oluyor ve orta yoğunlukta ahşap hissi veriyor. Baskı detayları diğer 3 boyutlu yazıcılara göre oldukça fantastik oluyor. Başlangıçta bazı numuneler azıcık soyulsa da sonrasındaki ticari numunelerde bu sorun ortadan kalktı. Genel anlamda nihai objeler oldukça sağlam.

Mcor makinelerinin Avustralyalı tedarikçisi DGS 3D’nin CEO’su Geoff Hancock’a göre kağıt beslemeli baskı işlemi prototip çalışmalarında, sunum modelleme çalışmalarında, mimari modelleme çalışmalarında, kum dökümünde ve kasa kullanılan diğer işlerde oldukça işe yarayacak. Ayrıca topografik verilerle tamamlanmış minyatürize edilmiş şehir manzaralarının basılması için de kullanılabilecektir.

3d-yazici

Hancock şunları söylemiştir: “Bir bölgenin topografik haritasını aldık ve daha sonra 3 boyutlu model üretmek için uydu fotoğrafını üzerine serdik. Başka hiçbir işlem ile bu 3 boyutlu harita, hem topografik olarak doğru hem de bu kadar iyi bir çözünürlükte basılamazdı.”

Müşteriler 3 boyutlu modellerini baskı için getirsin ve onlara geri gönderilsin veya kendi 3 boyutlu heykelciklerini yerinde tarasınlar, fotoğraflasınlar ve çoğaltsınlar diye Mcor makineleri 3 boyutlu baskı merkezlerine kuruldu

Ucuz, dayanıklı, renkli ve tam çözünürlüklü baskılar bu 3 boyutlu yazıcıyı kayda değer bir teknoloji haline getirtmiştir.

Mutlaka Okunması Gerekenler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

En Çok Okunanlar