Alternatif Enerji Firması Açmak

İş kurmak istiyorum diyenlere özel en güzel iş kurma fikirlerini ve yatırım alanlarını araştırmaya devam ediyoruz. Kömür, petrol ve doğalgaz gibi enerji kaynaklarına olan ilgi büyük de olsa birçok girişimci için alternatif enerji kaynakları önemli bir seçenektir ve alternatif enerji sektörü, yatırım yapılacak en iyi sektörler arasındadır. Alternatif enerji kaynakları rüzgar, su, güneş, kereste ve tarımsal atıklardan oluşan biyokütle enerji kaynaklarını kapsar. Tüketiciler evlerinde ve çiftliklerinde elektrik üretmelerine yardımcı olacak küçük ölçekli alternatif enerji hizmeti sunan firmaları araştırırlar. Alternatif enerji firmaları bir taraftan yeni enerji alternatifleri arayan tüketicilere yardımcı olurken bir taraftan da tüketicilerin yeni teknolojilerle bağlantı kurmasına yardımcı olur.

 

Alternatif enerji firması nasıl açılır?

1 – Coğrafik ve iklimsel profil çıkarın. Firmanızı açmayı planladığınız bölgeyi araştırın. Ürün önerisi yaratacak coğrafik ve iklimsel özellikleri not edin. Örneğin güneş enerjisi sistemleri yağmurlu iklimler için uygun değildir ve enerji üretmek için suyu kullanan ürünler çöl iklimlerinde iyi çalışmaz. Buna karşılık hidroelektrik teknoloji ( enerji üretmek için su kullanır )  bol yağış alan iklimlerde çok iyi çalışır. Deniz olan bir yerde yaşıyorsanız rüzgar enerjisini kullanan ürünlerden satmanız size avantaj sağlar.

2 – Fikir edinmek için hedef kitlenize anket yapın. Ürün yelpazenizi belirlemeden önce bulunduğunuz bölgede anketler yapın. Tüketicilerin ihtiyaç ve sıkıntılarını öğrenin ve bu problemleri çözecek ürünleri araştırın. Örneğin bulunduğunuz bölgede sert kuraklık sorunları varsa su tasarrufu sağlayan ürünleri ve sistemleri araştırın. Rüzgar esintisinin bol olduğu bir yerdeyseniz rüzgar gücü sistemleri ile ilgili bilgi toplayın.

Ürün fikirlerine ek olarak alternatif enerjiye odaklanan kişilere kurslar verebilirsiniz. Bu kursların iki fonksiyonu vardır: katılımcılara değerli bilgiler öğretir ve katılımcıları firmanızdaki ürünleri almaya teşvik eder.

3 – Ürünler ve sistemlerle ilgili detaylı bilgi almak için internet üzerinden detaylı araştırmalar yapın.

4 – Yer ve lojistik konularını halledin. Yerel pazara en iyi şekilde hizmet verebileceğiniz bir yer bulun. Ancak bulduğunuz yer diğer bölgesel müşterilerin de ulaşabileceği bir yer olsun. Bağlı bulunduğunuz belediyenin internet sayfasına girerek başvuru formlarına ulaşın. Gerekli belgeleri ilgili kurumlardan aldıktan sonra belediyeye başvuru formunuzla müracaat edin. İşletmenizi başarılı bir şekilde yönetmek istiyorsanız gerekli olan ruhsat ve izinleri almanız gerekir. Ayrıca vergi dairesine başvurarak vergi işlemlerinizi halledin. Son olarak envanterinizi finanse etmek için yerel bankacınız ile görüşün.

yesil-enerji

5 – Ürün siparişlerini verin. Alternatif enerji ürünleri satan bir sürü firma olsa da çoğu pazarın daraltılmış belli bir bölümüne odaklanır.

6 – Açılışınızı yapın. Teşhir alanlarınızı hazırlayın, personelinizi eğitin ve yiyecek – içecekler ikram edin. Bulunduğunuz bölgedeki ilk alternatif enerji firması olacağınız için haberler hızla yayılacaktır. Açılış davetiyelerinizi “az atık” temasına uygun olan e-postalar ve mesajlarla gönderin. El ilanları dağıtın ve açılış günü için mini kurslar programlayın. Heyecanınızı paylaşmak için muhabirleri ve çevre dostu dergi yazarlarını davet edin.

İş kurmak istiyorum diyen girişimciler için en güzel yatırım alanlarını ve karlı iş fikirlerini araştırmaya devam edeceğiz.

Avatar

Yazar : iş kurmak

Bir yanıt yazın

Avatar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir