En Popüler Sosyal Medya Yönetim Araçları

Kiev, Ukraine - January 11, 2016: Background of famous social media icons such as: Facebook, Twitter, Blogger, Linkedin, Tumblr, Myspace and others, printed on paper.

Dijital pazarlamacıların görevleri gittikçe artıyor, sorumlulukları kabarıyor. Sosyal medya reklamlarından müşteri deneyimine değin pek çok konuda bilgili ve deneyimli olmak gerekiyor. Çok hızlı bir şekilde değişen ve devinen sektörde trend’leri yakalamak bu açıdan oldukça önemli.

Neyse ki özellikle kaliteli ve faydalı sosyal medya araçları sayesinde verimlilik ve üretkenlik sağlanabiliyor.

İçerik derlemekten içeriği takvimlendrmeye, içerik analizinden yayınlamaya kadar pek çok alanda şahane sosyal medya araçları bulunuyor.

Biz de bu yazımızda dijital pazarlama ve sosyal medya pazarlama alanlarında yararlanabileceğiniz ve işinizi büyütmenizi sağlayabilecek 2019’un en trend sosyal medya araçlarını inceleyeceğiz.

 

1. BuzzSumo

Aylık üyelik opsiyonu 79 liradan başlayan Buzzsumo, internette en çok paylaşılan içerikleri tespit eden ve en popüler fenomenleri bulmanızı sağlayan bir araç. Her konuda en başarılı içerikleri bulmanızı sağlayan ve bu bağlamda içerik üretimi konusunda size ilham verebilecek bir uygulamadan söz ediyoruz yani.

İçerik strateji planı hazırlarken Facebook, Instagram, Twitter, Reddit, LinkedIn gibi platformları tarayarak en çok tutan, insanların en çok ilgi gösterdiği içerikleri ve içerik formatlarını biliyor olmak size şahane bir avantaj sağlar.

Yani tüm sosyal medya platformlarını tek tek gezerek en popüler paylaşımları bizzat bulmak yerine bu işi Buzzsumo’ya havale edebilir, zamandan tasarruf edebilirsiniz.

Buzzsumo’ya benzer diğer araçlar ve yazılımlar: Ahrefs, Meltwater, Mention

 

2. Google Trends

Ücretsiz olan Google Trends, internet üzerindeki trend konuları ve paylaşımları bulmanıza yardımcı oluyor.

Firmalar Google Trends’i dünyada olup biten popüler olayları görmek için kullanıyor. Yani dünyada belli bir zaman diliminde (ister şimdi ister 3 gün önce) en çok aratılan anahtar kelimeleri, en çok paylaşılan içerikleri Google Trends üzerinden ücretsiz bir şekilde görebilirsiniz.

Aynı şekilde Google Trends’i bir anahtar kelimenin hacmini öğrenmek, bu kelimenin mevcut durumuyla 3 hafta önceki durumunu kıyaslamak için kullanabilirsiniz. Buradan elde edeceğiniz bilgilerle içerik ve sosyal medya pazarlama stratejinizi geliştirebilirsiniz.

Örneğin son 3 yılda 100 kere aranan bir kelime, bir hafta içinde 50.000 kere aranmışsa bu kelime hakkında bir makale yazmak size epey katkı sağlar.

Benzer araçlar: Ubersuggest, Ahrefs, WordStream

 

3. Buffer Publish

Deneme sürümünü ücretsiz kullanabileceğiniz, aylık ödeme planları da 15 dolardan başlayan Buffer Publish bir sosyal medya pazarlama platformu. İçerikleri bir programa ve takvime sokmak, içeriklerin performansını incelemek ve tüm sosyal medya hesaplarını tek bir ortamdan yönetmek için biçilmiş bir kaftan Buffer.

Örneğin sosyal medyada paylaşacağınız içerikleri Buffer üzerinden belli bir takvim sırasına koyduğunuzda bu içerikler zamanı gelince otomatik olarak paylaşılır.

Ayrıca sağlam bir analiz sistemi bulunan Buffer’da içeriklerinizin performansını en ince ayrıntısına kadar görebiliyorsunuz.

Android ve iOS uygulamasının yanı sıra bir de Chrome eklentisi olan Buffer’dan hem masaüstü hem de mobil araçlarla kolayca yararlanabilirsiniz.

Benzer araçlar: Hootsuite, Falcon.io, Sprout Social

 

4. Canva

Bireysel kullanım için ücretsiz, ticari kullanım için aylık 13 dolar Canva, bir şirketin görsel materyal ihtiyacını bir tasarımcıya ihtiyaç duymadan karşılamasını sağlayan harikulade bir araç.

Sosyal medya içerikleri için şık görseller hazırlamayı sağlayan Canva’nın şablonları, ikonları, illüstrasyonları sayesinde son derece profesyonel görseller elde edebilirsiniz.

Sürükle-bırak mantığıyla çalışan ve 2 milyondan fazla görsel içerik bulunan Canva sayesinde içerikleriniz artık daha kaliteli olacak.

Benzer araçlar: Crello, Buffer Stories, Creator, Bannersnack

 

5. Unsplash

Tasarım, fotoğraf, video söz konusu olunca şahane bir web sitesi mevcut: Unsplash. Tamamen ücretsiz olan bu web sitesindeki tüm görselleri kullanabiliyorsunuz. Üstelik üyelik gibi bir şeye bile gerek yok.

Devasa kütüphanesi sayesinde profesyonel olarak çekilmiş fotoğrafları ve görselleri kullanabilir, sosyal medya içeriklerinize profesyonel bir dokunuş katabilirsiniz.

Benzer araçlar: Pexels, Storyblocks, Videvo

 

6. Animoto

Aylık 5 dolar karşılığında abone olabileceğiniz Animoto’da birkaç tıkla şahane pazarlama videoları hazırlayabilirsiniz.

Fotoğraf ve videoları anında profesyonel bir içeriğe dönüştüren Animoto, özellikle pazarlama videoları alanında tam aradığınız bir web sitesi olacaktır. Video içerik üretmek pek çok pazarlamacının gözünü korkutan bir şeydir ancak Animoto sayesinde siz de şahane videolar üretebileceksiniz.

Takipçilerinizi etkileyecek, içeriklerinize boyut atlayacak Animoto ayrıca birçok özelleştirme seçeneği de sunuyor.

Benzer araçlar: Powtoon, Adobe Spark, Crello

 

7. Feedly

Deneme sürümü ücretsiz olan Feedly’e aylık 5.41 dolar ödeyerek premium pakete de geçebilirsiniz.

Feedly birçok konuda şahane bir araç. Belki fenomenlerle çalışıyorsunuz ve onların hesaplarını takip etmek istiyorsunuz.

Belki sektörel haberleri yakından izlemek istiyorsunuz.

Belki belki belki…

Feedly temel olarak web sitelerinin RSS feedleri’ni toplamanızı ve tüm web sitelerini tek bir mecradan takip etmenizi sağlıyor, sizi sekme sekme gezme zahmetinden kurtarıyor.

İçerik fikri bulmak için de binlerce şahane web sitesindeki seçkin içerikleri bir arada görebildiğini Feedly, tıpkı Flipboard gibi seçilmiş haberleri ve linkleri tek bir çatı altında görmenize imkan sağlıyor.

Örneğin tişört tasarımı ile ilgileniyorsunuz. Tişört üretip satıyorsunuz. Feedly’de “t-shirt design” başlığını takip ederek bu konuyla ilgili tüm yeni içerikleri anında bildirim olarak alabilirsiniz.

Benzer araçlar: Flipboard, Quora, Pocket

 

8. Buffer Reply

Aylık 50 dolar karşılığı satın alabileceğiniz bu hizmet aracılığı ile sosyal medya etkileşimi pazarlama ve destek ekipleri için artık daha kolay. Tüm mesajları ve mailleri tek bir gelen kutusunda toplayan Buffer Reply’da Twitter mentionlarından Instagram DM’lerine, Facebook mesajlarından Pinterest pinlemelerine dek tüm etkileşimlerinizi tek bir yerde görebiliyor ve yönetebiliyorsunuz.

Tüm mesajlaşmaları tek bir çatı altında toplayan Buffer Reply, müşteri destek ekibine epey vakit tasarrufu sağlayacaktır.

Benzer araçlar: Hootsuite, Mention, Sprout Social

 

9. Facebook/Twitter/Instagram Analytics

Sosyal medyanın 3 büyüğünün sunduğu analiz araçlarından bahsetmesek haksızlık olurdu.

Facebook Analytics

Facebook’ta hesabınızdaki tüm gelişmeleri, ziyaretçi sayınızı, post’ların performanslarını Facebook Analiz kısmından ücretsiz ve pratik bir şekilde gözlemleyebiliyorsunuz.

 

Twitter Analytics

Twitter’ın analiz konsolu da yine pek kıymetli veriler sunuyor. İçeriklerinizi kaç kişinin gördüğü, kaç kişinin profilinize tıkladığı gibi birçok bilgiyi ücretsiz olarak görebiliyorsunuz.

 

Instagram Analytics

Instagram’da içeriklerinizi ve hikayelerinizin nasıl bir etkileşime girdiğini, 2 yıldan son bir saate kadar en çok tıklanan/yorum alan/paylaşılan içeriklerinizi ve daha pek çok metriği ücretsiz bir şekilde görebiliyorsunuz. Takipçilerinizin yaş aralığını, cinsiyetlerini, en çok takipçinin hangi şehirden ve hangi ülkeden geldiğini görebiliyorsunuz.

 

10. Todoist

Ücretsiz sürümün yanı sıra aylık 3 dolarlık bir planla abone olabileceğiniz Todoist, bir verimlilik aracı.

Temel olarak dijital ajanda işlevi gören Todoist, içeriklerinizi yayınlamak için bir sıraya sokma, takvimlendirme konusunda size yardımcı oluyor. Tüm sosyal medya hesaplarınızı Todoist’e bağlayarak post paylaşımlarını derli toplu olarak organize etmenizi sağlıyor.

Benzer araçlar: Wunderlist, Trello, Any.Do

 

İlginizi çekebilir

Reklam ve Pazarlama
Sosyal Medyada Reklam Nasıl Yapılır?
Durmuş BAYRAM

Yazar : Durmuş BAYRAM

Bilkent Üniversitesi "İletişim ve Tasarım" bölümünden mezun olduktan sonra DW Türkçe gibi birçok saygın kurumda online gazetecilik ve video üreticiliği yaptı. Sizler için iş fikirleri ve para kazanma yollarıyla ilgili araştırmalar yapıp rehber niteliğinde içerikler hazırlıyor.

Bir yanıt yazın

Avatar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir