Cuma, Kasım 8, 2024
Ana SayfaEk İş FikirleriEv Hanımlarına Ek İş İmkanı: Konserve Yapıp Satmak

Ev Hanımlarına Ek İş İmkanı: Konserve Yapıp Satmak

Evde ek iş yaparak para kazanmak isteyenlere özel birbirinden güzel ek iş fırsatlarını ve ek gelir imkanlarını araştırmaya devam ediyoruz. Bu yazımızda ev hanımlarına özel bir ek iş imkanından bahsedeceğiz.

Evinizde harika konserve gıdalar mı hazırlıyorsunuz? Konserve gıdalarınızı kazançlı bir ek işe dönüştürmeye ne dersiniz? Evden konserve yapıp satarak önceden tahmin edemeyeceğiniz paralar kazanabilirsiniz.

 

Konserve turşular

Konserve gıda işinde başarılı olmak istiyorsanız küçük başlayın. En iyi ürününüz salatalık turşusuysa bu noktadan başlayın ve daha sonra işlerinizi genişletin.

Hasat zamanı topladığınız ürünleri kullanarak reçelleriniz mi hazırlıyorsunuz? Konserve kapaklarının sesi kulağınıza müzik tınlaması gibi mi geliyor? Arkadaşlarınız ve aileniz muhteşem turşularınız, domates soslarınız, reçelleriniz veya diğer konserve ürünleriniz için deliye mi dönüyor? Tecrübesiniz olsanız bile bunlar güçlü sinyallerdir. Tutkunuzla konserve ürünlerinizi harmanlayın ve gelir elde etmeye başlayın.

Küçük başlayın ve deneyim kazanın. Satışlar arttıkça işlerinizi büyütebilir ve yeni stratejiler geliştirebilirsiniz.

Başlamadan önce bütün kavanozlarınızı, üretiminizi ve kullanacağınız malzemelerinizi düzenleyin. İşte sizin için hazırladığımız 10 ipucu:

 

1 – İzinler

Konserve gıdalarınızı evinizde üretecek olsanız bile almanız gereken ruhsat ve izinler olabilir. İlgili resmi kurumlara başvurun ve yapmanız gerekenleri öğrenin. Gıda üretimi yapacağınız için belli yönetmeliklere uymanız gerekebilir. Sağlık Bakanlığının internet sayfasını ziyaret ederek veya direk Bakanlığa giderek konuyla ilgili bilgi alın. Sağlık Bakanlığı hijyen ve güvenlik amacıyla üretime başlamadan önce ve üretime başladıktan sonra belli aralıklarla denetimler yapabilir.

 

2 – Konserve gıda işine küçük başlayın

Ekipmanlara yatırım yapmak ve bir sürü firmayla anlaşarak tam kapasite başlamak yerine küçük başlayın ve deneyim kazanın.

 

3 – Konserve nişinizi belirleyin

Çilek reçellerini ve salatalık turşularını düşünün. Hedef kitleniz bu ürünlerden almak ister mi? Eşsiz lezzet oluşan kombinasyonlar hazırlayın. “sınırlı sayıda” üretimler yapabilirsiniz.

 

4 – Kaliteli malzemeler alın

Kaliteli ve taze üretim yapın. Konserve gıdalarınızda kullanacağınız malzemeleri düşünün. Organik olmalarına dikkat edin. Malzemeleri tedarikçiden toptan alırsanız maliyetleriniz de düşer.

 

5 – Konserve gıdalarınızı makul şekilde fiyatlandırın

Fiyatlandırma yaparken birçok girdiyi de hesaba katmanız gerekir. Konserve ekipmanları, depolama, nakliye, pazarlama ve en önemlisi ayırdığınız vakti de fiyatınıza ekleyin.

 

6 – Hikayenizi satın

Güçlü bir pazarlama planı için hikayenizi anlatın. Yetiştirdiğiniz ürünleri gösterin ve konserve gıdalarınızın süpermarketlerde satılan topluca üretilmiş konserve gıdalardan neden daha iyi ve daha farklı olduğunu anlatın. Resimler paylaşın. Deneyimlerinizi paylaşmak için bir blog açın. Reçelinizle yaptığınız ahududulu kurabiyelerin tarifini paylaşın.

 

7 – Kaynaklarınızı ve zamanınızı yönetin

Zamanınızı etkili ve verimli şekilde kullanmanın yollarını arayın. Örneğin hava durumuna bakarak bir planlama yapın. Güneşli günlerde hasat yapın ve yağmurlu günlerde da ürünlerinizi üretin. Çalışma programınızla ilgili detaylı bir hazırlık yapın.

 

8 – Konserve gıdalarınızın tanıtımını bütün bir yıl yapın

Konserve gıda işinin en iyi tarafı bütün bir yıl boyunca satış yapabilecek olmanızdır. Sonbahardaki elişi fuarlarına katılın ve kışları da pazarlarda stant açın.

 

9 – Çocuk konserveleri

Konserve gıda işinin sağladığı bir sürü fırsat vardır. Çocuklarınız da bu sürece dahil edin. Başlangıçtan itibaren çocuklarınızdan yardım alın. ( işletme adına karar verilmesinden hangi tariflerin kullanılması gerektiğine kadar) Çocuklar zorlayıcı satış elemanlarıdır.

 

10 – Konserve yapımıyla ilgili deyimlerinizi paylaşın

Deneyim kazandıkça başkalarına da tavsiyeler verebilirsiniz. Birbirimizi bu el yapımı ve yerel gıda hareketinde ne kadar çok desteklersek bütün girişimlerimiz de o kadar büyür.

Evde ek iş yapmak istiyorum diyen ev hanımları için iş imkanlarını ve ek gelir getiren işleri araştırmaya devam edeceğiz. Sevgi ve para ile kalın.

Mutlaka Okunması Gerekenler

1 Yorum

  1. —-Ev Yapımı *Reçel* Çeşitleri —-
    __konserve ve acılı çeşitleri de yapılır__
    *Kayısı Reçeli : 20
    *Çilek Reçeli : 25
    *Vişne Reçeli : 25
    *Kiraz Reçeli : 25
    *Karadut Reçeli : 30
    *Şeftali Reçeli : 20
    *Elma Reçeli : 15
    *Ayva Reçeli :20
    *Süt Reçeli : 30
    *Kuşburnu Reçeli :25
    *Böğürtlen Reçeli 20
    *Armut Reçeli :20
    *Üzüm Reçeli : 20
    *Portakal Reçeli : 20
    *Karpuz Reçeli : 20
    *Nar Reçeli :25
    *Limon Reçeli :25
    Ankara / Yenimahalle
    Tel: 330 76 03

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

En Çok Okunanlar