Salı, Kasım 5, 2024
Ana SayfaGirişimcilikİflas Eden Girişimciler İçin Sıfırdan Başlama Tavsiyeleri

İflas Eden Girişimciler İçin Sıfırdan Başlama Tavsiyeleri

Olur da, işler kötü gider, korktuğunuz başınıza gelir ve iflas ederseniz ne yapmalısınız?

Defalarca başarısızlığa uğrayan uzman girişimciler, batmanız durumunda neler yapmanız gerektiğini sizler için açıklıyor:

 

1. Başarısızlık hikâyelerini okuyun ve çok sayıda arkadaş edinin.

İşe ilk olarak, başarısızlık hikayelerini okuyarak başlayın çünkü başkalarının deneyimlerinden yararlanmazsanız yaşadığınız başarısızlığın yalnız sizin başınıza geldiğini düşünüp yanılgıya düşersiniz. İnsanların battıklarında neler yaşadıklarını ve ardından bellerini nasıl doğrulttuklarını öğrenin.

Hayatınızda inişler ve çıkışlar olacaktır. Dibe vurduğunuzda, kendinizi dünyadan soyutlamayın. İnsanlar sosyal varlıklardır. İşler ne kadar kötü giderse gitsin, ucunda ölüm yok ya diye düşünün. Kendinize bol bol arkadaş edinin. Dara düştüğünüzde elinizde, iş kurmak için yardım isteyebileceğiniz, 30 kişi olması hiç de fena olmazdı doğrusu. Bilim insanlarının söylediğine göre bu sayede depresyon, anksiyete ve kaygının da önüne geçmiş olursunuz.

Mutlaka okuyun: İlham Veren Başarısızlık Hikayeleri

 

2. Üç gün yas tutun sonra yeniden işe koyulun.

Siz de iş hayatında herkes gibi birçok kez çuvallayabilirsiniz. Bu nedenle yeniden başlamak, size hiç yabancı gelmemeli. Bir işi batırdığınızda ya da büyük bir başarısızlık yaşadığınızda, 3 gün boyunca yas ilan edin. Ondan sonraysa kurtuluş formülleri üzerinde çalışarak sermaye arayışlarına girin.

Mutlaka okuyun: Başarısızlığı kabul etmenin ve ilerlemenin 6 yolu

 

3. Felaketleri fırsata dönüştürün.

Yıllarını verdiğiniz, büyük oranda katkı sağladığınız bir şirketten günün birinde kapı dışarı edilebilirsiniz. Böylesine büyük bir kaybın ardından kendi işinizi kurarak kendi kaderinizi yazma zamanı gelmiş olabilir. Yeteneklerime olan inancınızı asla kaybetmeyin. İşleri yoluna koymak için yeteneklerinize odaklanın. Her zaman pozitif kalın ve her zamankinden daha büyük düşünmeye başlayın.

Mutlaka okuyun: Kriz Nasıl Fırsata Çevrilir?

 

4. Frenlere asılın, yön değiştirin ve yeniden hızlanın.

Yeniden başlamak zorunda kaldığınızda bir an için durarak sakinliğinizi koruyun. Meditasyon yapar gibi sessiz bir ortamda, yeni girişiminiz için planlar yapın. İlk olarak amaçlarınızı, sonra bir strateji belirleyerek ekibinizi kurun. Ekip üyelerini seçerken, kendinize “niçin?” sorusunu sorun. Bu adamı niçin işe alayım? Ardından sırasıyla pazarlama, operasyon ve finansa geçin. Unutmayın: bu bir maratondur, 100 metre koşusu değil.

Mutlaka okuyun: İflas Etmek ve Tekrar Zengin Olmak

 

5. Sermaye kaynaklarınızı belirleyin.

Her şeyinizi kaybederseniz, önünüzde^3 seçenek vardır: ya kendinizi kaybetmek ya da kendinize dev aynasında bakmaktan vazgeçerek şu birkaç soruya cevap vermek:

“Yeniden başlamak için acilen yararlanabileceğim ne gibi kaynaklara sahibim? Bu bir kişi olabilir, entellektüel, fiziksel ya da finansal bir kaynak olabilir.”

Şunu unutmayın; hayat insana, sürekli olarak kaynaklar sunar. Önemli olan, sonuç odaklı çalışarak konuşmalarınızı düşünce ve hareketlerinizi istenilen sonuca ulaşmak üzere düzenlemektir.

 

6. Yenilikleri takipte kalın.

Bir girişimci olarak her yeni yılda yenilenmek gerektiğini bilirsiniz. Sistemlerin, çalışanların, yöntemlerin ve sermayenin yenilenmesi lazımdır.İşe ne şekilde isterseniz öyle başlayın, güçlü olduğunuz yanları öne çıkarın ve bunu yaparken pazarın ihtiyaçlarını da göz önünde bulundurun. Örneğin çekici bir video hazırlayın ve vizyonunuzu paylaşın. Yatırım yapmadan önce pazarı şöyle bir yoklayabilirsiniz.

Mutlaka okuyun: Girişimciler, Değişimlere Karşı Nasıl Dayanıklı Olabilir?

 

7. Genel giderlerinizi kısın ve bir seyahate çıkarak yenilenin.

Çalışmalar göstermektedir ki seyahate çıkmak, stresi azaltıp duygusal açıdan yenilenmeyi sağlıyor ve yaratıcılığı geliştiriyor. Bavulunuzu toplayın ve daha önce hiç gitmediğiniz farklı bir ülkeye seyahata çıkın. Dikkat dağıtan şeylerden uzaklaşmak ve yeni yerler görmek, enerji toplamanıza yardımcı olacaktır. Böylelikle, rahat bir şekilde kurtuluş planları yapabilirsiniz. Ayrıca farklı bir çevre insanlarda, taze fikirleri harekete geçirir.

Mutlaka okuyun: Başarının Gizli Anahtarı: Dinlenmek ve Rahatlamak

 

8. İşinizi kurma amacınızı hatırlayın.

Krizden nasıl çıkacağınızı belirlemek için kendinize biraz zaman tanıyın. İnsanın her şeyini kaybetmesi çok zor bir durumdur, hatta yıkıcı bir etkiye sahiptir fakat bir kaybeden gibi davranmak ve düşünmek her şeyi daha da zorlaştırır. Kendinize acımayı bırakın! Sonra kurduğunuz işi seçmenize neden olan etkenleri hatırlayın. Amacınız neydi? Bunu tespit ettikten sonra işinizi yeniden kurma konusunda motivasyon elde edeceksiniz. Kötü günler gelir geçer. Önemli olan yaşadıklarınıza karşı takınacağınız tavırdır. Düşmeye devam etmek ya da yükselişe geçmek; bunun kararı tamamen size bağlıdır.

Mutlaka okuyun: Herşeyi Kaybettikten Sonra Kendinizi Bulmanın Yolları

Mutlaka Okunması Gerekenler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

En Çok Okunanlar