Salı, Aralık 10, 2024
Ana SayfaGirişimcilikNeden Girişimci Olmalıyız?

Neden Girişimci Olmalıyız?

İnsanların geleneksel olan işçi olma fikrini aşıp girişimci olma fikrini benimsemesi için birçok neden var. Kendiniz için doğru olan hayata yalnız siz karar verebilirsiniz ama girişimciliğin belirsizliği ile birlikte muazzam bir özgürlük ve mesuliyet de sizi bekliyor.

İşte insanların girişimci olması için 6 orijinal sebep:

 

1) Yaratıcılıkları yaşammış oldukları çevreye sığmıyor

Bazen yaşadığınız çevre canınızı sıkabilir ve çevrenizdeki kültüre göre ait olmadığınızı anlarsınız.

Aslında Steve Jobs şu sözüyle bütün bu olayı en güzel özetleyen insan: “Büyüdükçe dünyayı olduğu gibi kabullenmeye başlarsınız. Ancak tek bir gerçeği keşfettikten sonra dünya sizin için çok daha farklı olabilir: Bu, hayat dediğiniz şeyin çevrenizde bulunan ve sizden daha akıllı olmayan insanlar tarafından yaratıldığı gerçeğidir. Onu değiştirebilir ve etkileyebilirsiniz.

Yani yaratıcılığınız, limitlemeler ve diğer insanların hayatları tarafından önü kesilebilecek bir şey değil.

Mutlaka okuyun: Konfor Alanınızdan Çıkmanın Yolları

 

2) Sabah 9 akşam 5 arasında kısıtlanmak istemiyorlar

Girişimcilik, yılda iki hafta tatil izni olan geleneksel sabah 9 akşam 5 işlerine göre çok daha fazla esneklik içeriyor. Ancak ortalıkta esnek bir hayat tarzı edinmekle ilgili birçok aldatıcı hikaye var. Girişimcilikte çok daha fazla ve sıkı çalışmanız gereken zamanlar olacaktır. Eski özdeyişin dediği gibi:

Girişimcilik; hayatı birkaç yıl kimsenin cesaret edemediği şekilde yaşamaktır. Bu sayede geri kalan hayatınızı hiçkimsenin yaşayamayacağı şekilde yaşayabilirsiniz.

Girişimcilik, oldukça sıkı çalışma gerektiriyor ama bu gayretle hayatınızı bir şekle sokmak pekala mümkün.

Mutlaka okuyun: Girişimciliğin Olmazsa Olmazı: Cesaret

 

3) Öğrenmeye açlar

Öğrenmenin asla bir sonu olmamalı. Birçok insan yaş, statü ve eğitimin sonlanmasıyla gelen bazı başarılarıyla yetinir. Ama öğrenmek, yaşamaktır. Girişimciler asla ellerindeki bilgi birikimiyle tatmin olmazlar, her zaman daha fazlasını ararlar.

“Çoğu insan baktığı yerdeki problemlerden başka bir şey görmez ama içimizdeki girişimci, baktığımız her yerdeki fırsatları görür. İçimizdeki o girişimci, fırsatlar ile fırsatları görememe arasındaki o ayrımı yapabilme eğilimindedir.”

Mutlaka okuyun: Hayat Boyu Öğrenmeyi Benimseyerek Başarılı Olmak

 

4) Alışılmadık fikirleri var

Girişimcilik derin bir hayal gücü, hatta bir tutam da çılgınlık istiyor. Girişimciler, dünyayı değiştirenlerdir. Dünyayı görmek istedikleri gibi görürler, olduğu gibi değil. Wright Kardeşler’i uçan bir makine yaratma fikrine iten düşünceden, Steve Jobs ve Bill Gates’i kişisel bilgisayar (PC) yapmaya iten çılgınlık… Girişimciler her zaman başkalarının delice buldukları iş fikirlerini kovalarlar.

Albert Einstein diyor ki: “Mantık, sizi A noktasından B noktasına götürür. Hayal gücüyse her yere.

Aslında girişimciler şunu anlıyorlar: Mantık sizin kapasitenize limitler koyar, ama alışılmadık fikirler her şeyi değiştirebilir.

 

5) Bir anlam bulmak istiyorlar

Bir organizasyona başlamak için en güzel sebep, bir anlam yaratmaktır. Yaşadığımız dünyayı daha güzel bir yer haline getirebilmek gibi.

Anlamın keşfi ve dünyayı değiştirecek işleri yapmak bütün girişimcileri ileri iten şeydir. Eğer yaşam standartlarınızdan memnun değilseniz ve hayatın sizi bir kenara ya da arka plana ittiğini düşünüyorsanız girişimcilik sizin için doğru yol olabilir. Girişimciler yaparak ve iştahla keşfederek öğrenirler.

Eğer mevcut durum size çok basit görünüyorsa insanların girişimci olmayı seçmelerinin orijinal sebeplerinden birini anlıyorsunuz.

Mutlaka okuyun: Fark Yaratmak İçin Elon Musk Olmanıza Gerek Yok

 

6) Dünyayı değiştirmek istiyorlar

Girişimciler sadece kendi hayatlarını değil, dünyayı değiştirmek isterler. Mark Twain girişimciliğin cazibesini anlatmak için şu sözü söylemiştir: ” Bundan yirmi yıl sonra, yaptığınız şeylerle ilgili değil ama yapmadığınız şeylerle ilgili hayal kırıklığı yaşayacaksınız. Bu yüzden halatlarınızı çözün ve güvenli olan limandan uzaklara açılın. Yelkenlerinizdeki işi yakalayın. Araştırın. Hayal edin. Keşfedin. ”

Mutlaka okuyun: 20. Yüzyılın Dünyayı Değiştiren Girişimcileri

 

İlginizi çekebilir

Doğuştan girişimci olduğunuzu gösteren 50 alışkanlık
Durdurulamaz bir girişimci olmak ister misiniz?
Berkay BABAOĞLU
Berkay BABAOĞLU
Boğaziçi Üniversitesi " Çeviri Bilimi " bölümünden mezun olduktan sonra iş hayatına atıldı. Silverline, Coca Cola gibi birçok firmada üst düzey pozisyonda çalıştı. Şimdi ise Simfer firmasında uluslararası satış müdürü olarak görev yapmakta. Sizler için iş hayatında başarı yakalamakla ilgili rehber niteliğinde yazılar kaleme alıyor.
Mutlaka Okunması Gerekenler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

En Çok Okunanlar