İş kurarken üstesinden gelmeniz gereken 10 korku

Kazanç elde eden ve her şeyi eline yüzüne bulaştıran işletme sahipleri arasındaki temel fark nedir? Korku. Sadece korkularını yenmeyi başaran işletme sahipleri başarılı olurlar.

İşte sizlere iş kurarken üstesinden gelmeniz gereken 10 korku:

 

1 – Nereden başlayacağını bilmemek

Girişimcilerin birçoğu nereden başlamaları gerektiğini bilmiyor. Öncelikle ulaşmak istediğiniz hedefe ulaşan birini bulun.

Bu kişi hakkında ve işinin yapısı hakkında bilgi sahibi olun ve tavsiye veya bilgi almak için bu kişiye ulaşın. Bu kişinin size ayıracak zamanı olmayabilir veya sizinle konuşmak istemeyebilir. Ancak unutmayın ki o başarılı olduysa, siz de başarılı olabilirsiniz.

İleriye doğru bir kaç adım atın ve mantıklı şeyler yapın. Yürümeye devam ettikçe, yolunuz açılacaktır.

 

2 – Uzman olmamak

Ürününüzle veya hizmetlerinizle alakalı yeteri kadar bilgi sahibiyseniz ve ürününüzle veya hizmetinizle alakalı sorulacak sorulara net bir şekilde cevap verebilecek durumdaysanız endişelenmenize gerek yok.

Bilmediğiniz şeyler varsa, bunların cevaplarını bulabilirsiniz. Öğrenmeye devam etmekte utanılacak bir şey yok. Aslına bakacak olursanız, bu gelişmeniz için gerekli bir şey. Öğrenmeye devam etmekten asla vazgeçmeyin. Ne olursa olsun uzman etiketini giyin ve öğrenmeye devam edin.

 

3 – Deli damgası yemek

Bazı insanlar, yeni bir iş kurmak istediğinizi duyduklarında sizin deli olduğunuzu düşünecekler. Mantıklı düşününler asla böyle bir riskler almazlar ve hayatları boyunca başkaları için çalışırlar.

Bu cümle size de komik geldi, değil mi? Çünkü siz bir girişimcisiniz ve risk almak kanınızda var: bu olmadan yaşayamazsınız.

Risk almayı seviyorsunuz, yeteneklerinize inanıyorsunuz ve başkalarının da inanacağını biliyorsunuz. Deliliğinizi kabul edin. Unutmayın ki fark yaratanlar delilerdir.

 

4 – Finansman bulamamak

Fikri olan her insan bankaya vals yaparak girse ve kredi alsa veya bir melek yatırımcıyı etkilese işletme sahibi olmak çok kolay olur. Hayal dünyasında yaşamadığımıza göre yatırımcısı olmayan girişimcilerin farklı yollar denemesi gerekiyor.

Başlangıç aşamasında yeterli sermayeniz olmasa bile, yavaş ve istikrarlı adımlarla iş kurmanın daha avantajlı olduğunu sonradan anlayacaksınız.

 

5 – Güvenilmemek

Kimliğiniz, ten renginiz, boyunuzun uzunluğu veya cinsiyetiniz yüzünden insanların size tepki vereceğine dair şüpheleriniz olsa bile, cesaretli olun ve en iyi hizmeti sunun.

İnsanlar fiziksel görünüşten etkilenebilirler ancak herkes sağlam iş ahlakını takdir eder. İlk başta kimse size inanmasa bile size inanmayı öğreneceklerdir.

 

6 – Müşterileri etkileyememek

Becerilerinizi dünyaya sunma riskine girmek ve değer verilip verilmeyeceğini bilememek korkunç bir şey. Unutmayın ki, müşteri tabanınız hazır olmadığı sürece,  kimse kapınızda sıraya dizilmeyecektir.

İşinize eğlenceyle yaklaşırsanız ve vaat ettiğiniz şeyleri zamanında yerine getirirseniz işleriniz her zaman yolunda gider. Bu süreç içerisinde pazarlama planınız üzerinde çalışın ve uzmanlık seviyenizi arttırmaya çalışın.

 

7 – Başarıyı kaldıramamak

Işıklı bir tabela koyduğunuzu ve insanların sizi görmek için kuyruğa girdiklerini hayal edin. Bu düşünce sizi korkutuyor mu? Başarılı bir işletmenin taleplerini karşılayamayacağınızdan korkuyor musunuz?

Yalnız değilsiniz. Yapılan bir araştırmaya göre özellikle kadınlar başarılı olmanın sosyal eleştirilere neden olacağına inanıyorlar. Erkekler ve benzer şekilde kadınlar ilgi odağı olurlarsa yakınları tarafından dışlanacaklarını düşünüyorlar.

Zirvede olmak yalnız kalmanıza neden olabilir ancak birinin de insanlığın gelişimine öncülük etmesi gerekiyor.

 

8 – Aile ilişkilerinin bozulması

Yeni girişiminizin aileniz tarafından desteklenmemesinden korkuyor olabilirsiniz. Ancak bu deneyim ailenizle yakınlaşmanızı da sağlayabilir.

Aile üyelerinizle konuşun. Aldığınız riskler konusunda ve işinizin başarısı için zaman ve enerji harcamanız gerektiği konusunda dürüst olun. Ailenizi en iyi şekilde hazırlayın ve bu yolculuğa onlarla birlikte çıkmak istediğinizi söyleyin.

 

9 – Yatırımı kurtaracak kadar kazanamamak

Girişimci normal finansal risklerden fazlasını alarak bir işi organize eden ve yöneten kişidir.

Yatırım yaparsanız ve hızlı geri dönüş alamazsanız, çalışmaya devam edin. Kara geçmeden pes ederseniz, asla kara geçemezsiniz.

 

10 – Her şeyin ters gitmesi

Lobutları devirmeden bowling oynayamazsınız. Peki, hepsini devirdikten sonra ne yaparsınız? Oturur ve ağlar mısınız? Hayır, lobutların tekrar dizilmesini bekler ve yeniden oynarsınız.

Lobutların yeniden dizilmesi oyunun bir parçasıdır. Problemler çıktığında, lobutları yeniden dizin. Girişimci olarak, oyunu bitirecek güce sahipsiniz. Bu nedenle lobutların devrilmesinden korkmayın. Onları tekrardan dizin.

 

İlginizi çekebilir

Her Girişimcinin Alması Gereken Riskler
İş Kurarken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Avatar

Yazar : iş kurmak

Bir yanıt yazın

Avatar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir