Çarşamba, Aralık 11, 2024
Ana SayfaGirişimcilikİşinizde riski yönetmenin 4 yolu

İşinizde riski yönetmenin 4 yolu

Bisiklet sürmeyi öğrenmekten tutun yeni bir saç stili denemeye kadar her şeyin belirli bir seviyede riski vardır. Bir girişimci olarak ilerlemeniz için de risk almanız gerekir.

“En büyük risk hiç risk almamaktır… Çok hızlı bir şekilde değişen bu dünyada başarısız olmanın en garantili yolu risk almamaktır.” – Mark Zuckerberg, Facebook’un kurucusu.

Kendi işinizi kuruyorsanız belli belirsiz birtakım riskler aldığınızın farkındasınızdır. Zeki bir girişimci olarak doğruları yanlışları tartmalı ve en iyi seçimleri yapmaya çalışmalısınız. Fakat ya işler planlandığı gibi gitmezse? O zaman daha deneyimli bir bakış açısıyla yeni bir strateji oluşturmalısınız.

Sınırlı kaynaklar ve kısıtlı kâr marjıyla risk almayı öğrenmek girişimcilik maceranızda bir öncelik olmalıdır. İşte göz önünde tutmanız gereken 4 şey:

 

1- Nakit akışınızın hesabını tutun

Şu anda ne kadar paranız var? Faturalarınızı ödeyebilir misiniz? En büyük müşteriniz başka bir yere gittiyse ne olacak? İdeal olarak harcamalarınızı karşılayacak üç ya da altı aylık bir paranızın olması gerekir. Tutumlu olun. Satıcılarınızdan ödeme yapmak için 60 ya da 90 gün isteyin. Her zaman için ister iyi ister kötü olsun parasal durumunuzu bilmeli ve bir b planına sahip olmalısınız.

 

2- Uyarıları dinleyin

Eğer doğru elemanları işe aldıysanız ve size yakın olan bir danışmanınız varsa onların şüphelerine güvenebilirsiniz. Bir anlaşmada, işçide, satıcıda ya da fırsatta endişe verici bir şey mi görüyorlar? Siz duymak istemeseniz de onlar sizin için en iyisini düşünürler. Onlara teşekkür edin ve ödüllendirin.

 

3- Hukuki olun

Gerçek şu ki hukuki olmadan büyüyüp başarılı olamazsınız. Bir muhasebeciniz ve anlaşmalarınızı gözden geçirecek bir avukatınız olsun. Evet, bu biraz paraya mal olacak fakat kendinizi koruma altına almış olacaksınız.

 

4- Bağlılıktan kaçının

Bir ofisi uzun vadeli olarak kiralamak güvenli hissettirebilir. Köklü bir şekilde işinizi kurana kadar çevik olmalı ve küçük ayarlamalar yapabilmelisiniz. Müşteriler değişir ve projelerde farklılıklar olabilir. Odak alanınızı daraltabilir veya genişletebilirsiniz. Pahalı bir anlaşma sizi zarara sokabilir. Ne olursa olsun paranız üzerinden kötü etkiye sahip olabilecek herhangi bir şeye bağlanırken dikkatli olun.

Risk sizi bir üst seviyeye çıkarmak için gerekli olan şeydir. Fakat risk almak her zaman için, dünyanın en büyük 500 şirketi arasında olsanız bile, dikkatli bir şekilde düşünmenizi gerektirir. Umarım riski yeni bir iş fenomeni olmak için kullanırsınız.

 

İlginizi çekebilir

Her girişimcinin alması gereken riskler
Düşük riskle iş kurmanın yolları
Mutlaka Okunması Gerekenler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

En Çok Okunanlar