Kusursuz İş Fikri Nasıl Bulunur?

Birçok kişi kendi işini kurmak istiyor. Ancak başarılı olacak bir iş fikrini nasıl bulabilirsiniz?

Eğer parlak bir fikir bulma zorunluluğu, kendi işinizi kurmanıza gölge vuruyorsa, tekrar düşünün. Bugünün piyasasında müşteri ihtiyacına uygun iş konsepti geliştirmek esas kuraldır. Yeni kurulan başarılı işlerin büyük bir çoğunluğu zaten var olan fikirlerin, ürünlerin ve hizmetlerin üzerine kurulmuştur. Bu var olan işlere yapılan eklemeler ve geliştirmeler insanları cezbetmek için kulanılabilecek taktiklerdir.

İş ve kişisel hayatımızda hepimizin biricik tecrübeleri vardır. Biz de bu tecrübelerden istifade etmenizi öneriyoruz. Bunu başarmak için sağlan, mantıklı ve iyi organize edilmiş bir pazar araştırmasına ihtiyaç duyacaksınız. Bu şekilde iş fikirleri şekilenmeye başlar.

Bizim önerimiz aşağıdaki 3 aşamalı yaklaşımı uygulamanız yönünde.

 

1. Ne tür becerilere sahipsiniz?

Kişisel tecrübelerinizi tekrar gözden geçirin. Kariyerinizde size özel beceriler edinmişsinizdir muhakkak. Bu da işiniz için zemin olacaktır. Buna ek olarak çalıştığınız farklı şirketleri ve sektörleri düşünün. Bazıları diğerlerinden daha eğlenceli ve ilginçtir. Bu eğlenceli ve ilginç bulduğunuz alanlarda mutlaka daha başarılı olmuşsunuzdur.

Sadece işte edindiğiniz tecrübelere saplanıp kalmayın. İş dışındaki becerilerinizi de ele alın. Özellikle iş dışında yapmaktan en çok keyif aldığınız şey üzerine düşünün. Spor, gönüllülük esasında dayanan bir etkinlik, müzik ya da başka bir hobi olabilir bu. Bu uğraşlarınız size ek yetenekler kazandırmış olabilir. Hobinizi merkeze alan bir iş geliştirmek, çok tatmin edici bir iş hayatı sunabilir.

 

2. Hangi fikir daha iyi?

Geçmiş tecrübelerinizi incelediğinize göre şu anki tecrübelerinizi iş fikri bağlamında düşünebilirsiniz.

İlham almak için büyümekte olan alanları inceleyebilirsiniz. Başarılı olan işlere bakın ve size yer olup olmadığını kontrol edin. İnsanların, ekonomik durgunluk zamanlarında bile harcama yapabildiği bir dünyada yaşıyoruz.

Benzer şekilde, ekonomik kriz zamanlarında ortaya çıkan fırsat ve değişimlere de dikkat edin. Belirli bir sektörde yeterince arz var mı yok mu, kontrol edin. Yerel basını, iş dergilerini, ticaret organizasyonlarını takip etmek yeni fırsatlar sunabilir. The London Gazette; iflas ilanlarını, açık artırma tarihlerini ve daha birçok bilgiyi düzenli olarak yayınlıyor. Gazete internet üzerinden de okunabilir. Bu tür imkanları iyi değerlendirin.

Dünya gittikçe küçülüyor. Bu da başka ülkelerdeki ürünleri getirip yerel markete arz etme fırsatlarını doğuruyor. Ayrıca yerel ürünlere ilgi duyan büyük bir müşteri kitlesi de bulunmakta.

Arkadaşlarınızı ve iş arkadaşlarınızı düşünün. Çünkü başka birinin fiziksel ve yaratıcı iş ve yönetim becerileriyle evlenmek durumunda kalabilirsiniz.

Perakende sektöründe en hızlı büyüyen alan internet üzerinden alışveriş. Sadece internet üzerinden tedarik edilen bir ürüne yönelik talebin getirebileceği fırsatları görebiliyor musunuz?

 

3. Uzun vadeli düşünün

İleriyi düşünmeyi unutmayın.

Araştırma yaparken küresel ve yerel trendleri dikkate alın. Nüfus yapısı da önemli bir unsurdur. Gelecek potansiyeli olan bir işe girmek en doğrusu olacaktır. Medya, trendleri takip etmek için güzel bir kaynaktır, çünkü sürekli moda ve gündemde olan şeyleri aktarır. Ancak önemli olan şey, kısa vadeli heveslere değil, uzun vadede başarılı olabilecek fırsatlara odaklanmaktır.

Ancak belki de en büyük ilham kaynağı kendi işinize sahip olduğunda nasıl hissedeceğinizi gözünüzde canlandırmaktır. Kendi şirketinizi yönetmenin duygusal ve finansal tatminiyle bağımsız olmanın faydalarını düşünün. Sizi ateşleyecek, motive edecek şey esas olarak bunlardır. Kişisel tecrübeleriniz biriciktir ve iş kurma teşebbüsünüzde temel bu tecrübeler olmalıdır. Bu biricikliği hafife almayın, zira bu sizin işinizi de biricik yapabilecek kuvvette bir özelliktir.

 

İlginizi çekebilir

İş Kurmak İçin Harika İş Fikrini Beklemeyin!
Kar Etmenizi Sağlayacak İş Fikirleri Nasıl Bulunur?
Para Kazandıracak İş Fikirleri

Bir yanıt yazın

Avatar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir