Müşterisi ve Alıcısı Hazır İşler

Kimileri girişimciliğin büyülü dünyasına kafalarında sağlam bir plan ve net bir vizyonla atılırlar. Hangi sektörü fethedecekleri baştan bellidir, yol haritaları ise çoktan hazırdır. Ancak, girişimci ruhların azımsanmayacak denli büyük bir kısmı içinse tam tersi bir durum söz konusudur. Böyleleri için yeni bir işe nasıl başlayacaklarını anlamak da yatırıma en uygun iş alanını belirlemek de oldukça zordur.

Siz de aynı kafa karışıklığından muzdaripseniz, sektörlerin büyüme ve rekabet güçleri, başlangıç ​​maliyetleri, giriş engelleri ya da karlılık potansiyelleri vb. faktörleri göz önünde bulundurarak hazırladığımız alıcısı ve müşterisi hazır işler listemize bir göz atın.

 

Müşterisi Hazır İşler Nelerdir?

Güçlü her fikir, sağlam bir iş planı, sıkı çalışma ve biraz da kararlılığın yardımıyla başarılı ve karlı birer girişime dönüşebilir.

Ancak, kar potansiyeli en yüksek işletmeler hızla büyümekte olan sektörlerin başlangıç ​​maliyeti nispeten düşük küçük işletmeleridir. Örneğin, teknolojinin yükselişe geçtiği günümüz koşullarında sanal asistanlık işi market açmaya kıyasla kar oranı ve başarı yüzdesi çok daha yüksek bir girişim olacaktır.

Alıcısı hazır ve kar oranı yüksek bu girişimlerin büyük bir bölümü çevrim içi işletmelerden oluşsa da birebir hizmet gerektiren işlerin sayısı da azımsanmayacak denli fazladır. Bazı iş fikirleri ise hareketten hoşlanan ve koşuşturmaları seven girişimciler için biçilmiş kaftan olacaktır.

Şimdi arkanıza yaslanın ve girişim yolculuğunuzu başlatmanıza yardımcı olacak alıcısı hazır iş fikirlerinden derleyerek oluşturduğumuz listemizi okumaya başlayın. Kendinize en uygun olanı bulacağınızdan şüphemiz yok.

 

1) Gıda kamyonları

Gıda kamyonu hareketinin yemek sektörünün yıldız iş fikirlerinden biri olduğu söylenebilir. İşin en güzel tarafı da bu işi gerçek bir restorandan çok daha ucuza neredeyse üçte birinden az bir maliyetle başlatabilecek olmanız. Bir diğer avantajsa sunacağı coğrafi çok yönlülük sayesinde her an her yerde olabilmeniz, yani kar potansiyeli yüksek bölgelere kolaylıkla ulaşabilmeniz. Üstelik bunu tamamen size ait özel bir menü oluşturarak yapıyor olma esnekliğine de sahip olacaksınız. Harika, değil mi?

Ancak, bu işe başlamadan önce gıda kamyonlarının kendine has yönetmelikleri, işletme ruhsatları ve güvenlik standartları olduğunu unutmamalısınız. Bu iş aynı zamanda gıda işletmelerine has bir sorumluluk sigortası da gerektiriyor-tam da bu yüzden ilk iş olarak bölge sağlık kuruluşlarıyla iletişime geçmeli ve başlangıç için gerekenleri ilk elden öğrenmelisiniz. İstanbul, İzmir, Ankara vb.  büyük şehirlerde rekabetin fazla olabileceğini ve çok daha zorlu prosedürlerle uğraşmak durumunda kalabileceğinizi de aklınızdan çıkarmayın-daha küçük bir metropolde, çok daha başarılı işlere imza atabilirsiniz.

Mutlaka okuyun: Yaratıcı Seyyar İş Fikirleri

 

2) Oto yıkama ve bakım hizmetleri

Sıfır araçların gelişmiş özellikleriyle birlikte gün geçtikçe artan fiyatları, sürücüleri araçlarını çok daha uzun süreler elde tutmaya itiyor. Bu eğilim otomobillerin yatırım değerinin korunmasını zorunlu kıldığından, sürece olumlu katkı sağlayacak oto yıkama vb. işletmelerin pazar değeri de aynı hızla artmakta.

İstatistik veriler de bu görüşü doğrular nitelikte. Zira son araştırmalar, sürücülerin yüzde 66’sının araçlarını ayda bir ila iki kez, yılda ise ortalama 13 kez yıkattığını gösteriyor. Sizce de bu, söz konusu pazarın gelecek vaat ettiğinin somut bir kanıtı sayılmaz mı?

Üstelik bu işi bir mobil hizmete dönüştürerek olduğundan da karlı hale getirebilmeniz mümkün. Müşteriler her daim kişiselleştirilmiş hizmetleri tercih eder(bilhassa da lüks arabaları olanlar), ayaklarına gelecek bir hizmet için daha fazlasını ödemekten gocunmazlar. Üstelik bu sayede  fiziksel bir konuma sahip olmanın yaratacağı ek masraflarından ve başlangıç ​​maliyetlerinden de kurtulmuş olursunuz.

Mutlaka okuyun: Oto Yıkama Açmak İsteyenlere

3)Oto tamiri

Günümüz insanları araçlarını her zamankinden daha uzun süre elinde tutmayı tercih ediyor. Bu, otomobil bakımı ve onarımına ilişkin iş fırsatlarının her zamankinden daha revaçta olacağı anlamına geliyor. Zira araçların değeri ancak iyi bir bakım ve onarım ile korunabiliyor.

Buna bir de yetkili servislerin fiyatlandırma sistemindeki fahişliği eklersek araç sahiplerinin tamir işlemleri için küçük işletmeleri tercih etmesi kaçınılmaz. Anlayacağınız, bugün otomobil tamiri işlerinin yüzde 70’inden fazlası bağımsız oto tamircileri tarafından gerçekleştiriliyor ki bu asla tesadüf değil.

Oto tamirinden anlıyorsanız, en karlı iş fikirlerinden birini buldunuz demektir.  Bu iş kapsamında yağ değişimi, sıvı dolumu, akü değişimi, far onarımı vb. pek çok farklı hizmeti bir arada sunabilirsiniz. Şayet genel işletme giderlerinden az da olsa tasarruf etmek istiyorsanız, mobil bir hizmet anlayışını benimser; müşterilerinizin ayağına gider, onlara kendi garajları veya ofis otoparklarında hizmet verebilirsiniz.

 

4) Kişisel antrenör/özel spor eğitmeni

Kişisel antrenör istihdamında önümüzdeki on yıllık süreçte yüzde 39 oranında bir artış öngörülüyor- ki bu diğer mesleklere kıyasla çok daha yüksek bir oran.

Dahası spor aşkınızı gerçek bir kariyere dönüştürmek ille de büyük ve kurumsal spor salonlarında çalışmak zorunda olacağınız anlamına gelmiyor- kendinize ait bir salona sahip olmanın getireceği ek masraflarla boğuşmak zorunda da değilsiniz. Bu işe başlamak için arabanızın bagajına atacağınız birkaç ağırlık, pilates bandı veya bir yoga matı yeterli olacaktır. Elinizdeki bu malzemelerle müşterilerinizin evlerine gidebilir, onlara ev konforunda bir spor hizmeti sunabilirsiniz. Dilerseniz bir bölge parkında veya toplum merkezinde grup dersleri yaparak da kendinizi tanıtabilir, akabinde özel derslere başlayabilirsiniz. Sporu erişilebilir kılmak adına atacağınız her adım hem size hem de müşterilerinize fayda sağlayacaktır.

 

5)Yeni doğan/hamilelik sonrası hizmetleri

Genç nesil ebeveynlik konusunda aceleci davranmasa da çoğu eninde sonunda çocuk sahibi olmayı hayal ediyor. Çocuk büyütmenin ne denli güç ve telafisi imkansız bir süreç olduğu düşünülürse, genç yaşta ebeveyn olacak hemen her bireyin doğumdan önce, doğum sırasında ve doğum sonrasında duygusal ve fiziksel desteğe ihtiyaç duyması kaçınılmaz. Bu da hamilelik sonrası ya da yeni doğan dönemlerine ilişkin hizmetlere, dolayısıyla bebek/çocuk odaklı hizmetler veren işletmelere ya da şahıslara duyulan ihtiyacın her geçen gün artması demek.

Günümüzde özellikle doula(doğum koçu)ve emzirme danışmanlarına yönelik talep katlanarak artıyor. Ve her iki iş seçeneği de nispeten düşük maliyetli, tabi eğitim ve sertifikasyon masraflarını saymazsak-ki bu eğitimlere ödenecek para dahi sıfırdan bir iş kurmanın oluşturacağı yekunun yanında solda sıfır kalabiliyor.

Bebekleri seviyor, bebek bakımı konusunda güçlü bir destekçi olabileceğinizi düşünüyorsanız, bu sektör tam size göre.

 

6) Ders içi/ders dışı destek faaliyetleri

Çocuk sayısı arttıkça eğitime ayrılan bütçenin otomatik olarak azalması, çocuklarını hiçbir şeyden mahrum bırakmak istemeyen aileleri ek kaynaklar aramaya itiyor. Dahası akademik başarının öncüsü dersler de müzik, beden, atletizm vb. spor aktiviteleri ile sanatsal uğraşlar da söz konusu bütçe kıtlığı sebebiyle ciddi darbeler alabiliyor.

Hal böyleyken, çocuklara yönelik ders içi ve ders dışı destek faaliyetlerinin alıcısı hazır işlerden biri olması kaçınılmaz. Zira bu sektöre yönelik ilgi hiç azalmıyor. İstatistik kurumunca hazırlanan gelir dağılımı ve yaşam koşulları raporu dahi çocukların bundan on beş yıl önce de bu tarz etkinliklere aktif katılım gösterdiklerini, ailelerinse çocuklarının ders içi/ders dışı aktiviteleri için para harcamaktan bugün olduğu gibi o günlerde de çekinmediklerini gözler önüne seriyor.

Anlayacağınız, eğitimin ve öğrenmenin sonu yok. O halde siz de bir jimnastik merkezi veya müzik okulu açabilir, yüzme eğitmeni ya da çocuk yogası uzmanı olabilirsiniz. Çocuklara öğretecek bir şeyiniz varsa bu becerinizi karlı bir girişime dönüştürmenin tam zamanı. Çocuk merkezli her aktivitenin değerli olacağını unutmayın.

 

7) Mobil uygulamalar

Yazılım geliştirmeye ilginiz mi var? O halde teknolojiye yönelik bu merakı genç kullanıcıların hizmetine sunmayı deneyebilirsiniz.

Nasıl mı?

Bir mobil uygulama geliştirmeye ne dersiniz? Çocukların/gençlerin tablet ve bilgisayar kullanımına ilişkin artan talepleri bu işi her geçen gün daha cazip hale getiriyor. Şayet geliştireceğiniz uygulama eğitim odaklı olursa kara geçmeniz kaçınılmaz olacaktır. Zira anket verileri, ebeveynlerin yüzde 60’ından fazlasının, mobil cihaz ve uygulamaların çocukların okuma, matematik, bilim/fen ve yabancı dil becerilerine katkı sağlayacağına inandıklarını gösteriyor.

Çocuklara veya yetişkinlere yönelik bir eğitim uygulaması fikriniz mi var? Vakit kaybetmeksizin hayata geçirin.

Mutlaka okuyun: İnternet Girişimcilerine Özel 40 Mobil Uygulama Fikri

 

8) Aksesuar ve kıyafet kiralama

Özgün bir moda/stil anlayışınız mı var? Eviniz çoğunluğun zevkine hitap edecek aksesuar ya da kıyafetlerle mi dolu? O halde işe başlamaya hazırsınız.

Bu, paylaşım ekonomisine dayalı bir iş fikri olup odak noktasında fazla eşya yükünden kurtulmak isteyenlerle ihtiyaç sahiplerini buluşturmak , nihayetindeyse kaynak paylaşımı yapmalarını sağlamak vardır.

İkinci el kıyafet ve aksesuarları satışa sunmak yerine alış fiyatlarının altında bir meblağ üzerinden kiralamaksa aynı envanter parçasının defalarca kez kullanılmasını sağlar. Elde edeceğiniz karı bir düşünsenize! İkinci el pazarının önümüzdeki on yıl içinde neredeyse üç kat büyüyeceğine ilişkin öngörüler de cabası! Ne dersiniz? Denemeye değmez mi?

Üstelik burada tonlarca lira harcayacağınız büyük çaplı bir moda girişiminden de bahsetmiyoruz. Küçük adımlarla ilerleyebilir, başlangıç aşamasında en sevdiğiniz aksesuarları/ kıyafetleri bir araya getirip müşterilerin beğendikleri ürünleri kiralayabileceği veya satın alabileceği bir ödünç alma partisi düzenlemeyi dahi düşünebilirsiniz. Böylece hem paylaşım ekonomisinin kaymağını yemiş hem de nakliye masrafını denklemden çıkardığınız için kar oranınızı hatırı sayılır miktarda artırmış olursunuz.

 

9) Ekipman kiralama

Komşularınız arasında çim biçme, bahçe bakımı veya tadilat işlerinde kullanılacak ekipmanlara sahip tek kişi misiniz? Durum buysa neden söz konusu ekipmanları kiralamıyorsunuz?

Ev bakım ekipmanlarını farklı insanların kullanımına sunarak kayda değer bir gelir elde edebilir, yaratıcılığınızın da yardımıyla karlı bir girişime imza atmış olursunuz. Örneğin, işleri iyiden iyiye ilerlettiğiniz vakit çok daha özel ve yüksek maliyetli ekipmanlara yatırım yapar, karınızı katlarsınız. Veya mevcut işinizi ekipman kullanımına ilişkin bilgiler içeren bir mobil uygulama hizmeti ile birleştirerek bir taraftan ekipman kullanımında zorluk çeken müşterilere yardımcı olurken diğer yandan da hizmet kalitenizi artırırsınız.

Pandeminin hayatımıza girdiği günden beri evlerimiz hiç olmadığı kadar değerli. Artan bu değer ev bakımına ilişkin harcamalarımıza da yansımış durumda. Buna bir de her geçen gün daha fazla insanın tadilat gerektiren gayrimenkullere yatırım yapmaya devam ettiği gerçeğini eklersek bu sektörde başarıyı yakalamanın hiç de zor olmayacağı söylenebilir.

 

10) Tatil evi kiralama

Turistlerin akın ettiği bir bölgede mi yaşıyorsunuz? Evinizi veya odanızı gezginlere kiralayarak para kazanmaya ne dersiniz?

Airbnb vb. çevrim içi platformlar, kullanılmayan tatil mülkleri ya da fazla yatak odalarından kazanç sağlamayı hiç olmadığı kadar kolay hale getirdi. Üstelik Airbnb’ye kaydolmak hiç de zor değil. Başlangıç aşaması için kiralayacağınız eve/odaya ilişkin temel bilgileri yazmanız ve birkaç da güzel fotoğraf eklemeniz yeterli. Tabi bu işe atılmadan evvel konut kiralama veya konaklama hizmetlerine ilişkin yasa ve yönetmelikleri incelemenizde de fayda var. Böylece olası risklerden kaçınmış olur, elde edeceğiniz gelirin keyfini sürmeye odaklanabilirsiniz.

 

11) Elektronik eşya tamiri

Günümüzde hemen herkes akıllı telefon, tablet veya bilgisayar üçlüsünden en az birine sahip. Çevrim içi ortamın sunduğu imkanlar her geçen gün çeşitlendiğinden(evden çalışabilmek, online ders alabilmek gibi) bu cihazlar artık hayatımızın merkezinde yer alıyor.

Bu da insanların olumsuz bir deneyim yaşadıkları ya da tersliklerle karşılaştıkları an olabilecek en kısa sürede destek talebinde bulunacakları anlamına geliyor. Dolayısıyla elektronik eşya tamiri kazançlı bir iş fikri olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Böylesi bir hizmetle kırık cep telefonu ekranı, bozuk Wi-Fi kartları ve can çekişen laptop bataryalarının çözümü siz olabilirsiniz. Ve şayet müşterilerin ayağına gitmekten gocunmazsanız, karınız kat be kat artacaktır. Son zamanlarda, Apple, Samsung vb. büyük firmalar müşteri bekletme sürelerinin uzunluğu nedeniyle ateş hattındalar. Neden sunacağınız erişilebilir ve hızlı hizmetle bu dev isimlerle dahi baş edebilecek, karlı bir girişime imza atmayasınız ki?

Elektronik eşya tamir işi, sarf malzemesi satın alma vb. ek maliyetleri beraberinde getirse de mobil olmak sizi fiziksel bir mağazanın olası giderlerinden koruyacak, hızla kara geçmenizi sağlayacaktır.

 

12) Çevrim içi kurslar

Pandemi günlerinden beri katlanarak büyüyen sektörlerden bir tanesi de eğitim-üstelik çevrim içi eğitimlere yönelik talepteki belirgin artışa bakılırsa daha da büyüyeceği aşikar. Öyle ki bugün herhangi bir konuda uzmanlığa sahip çoğu insan eğitim platformları aracılığıyla ya da kendilerine ait web siteleri üzerinden kurs hizmeti sunuyor ve fahiş gelirler elde edebiliyorlar.

Siz de herhangi bir konuda uzman olup pazarın bu yükselen trendine ayak uyduracak niteliklere sahip olduğunuza inanıyorsanız, çevrim içi kurs oluşturmayı denemelisiniz. Akademik başarıya ilişkin kurslar verebileceğiniz gibi (farklı sınıf düzeylerine yönelik kurslar veya sınav hazırlık kursları vb.) ebeveynlere özel bir konu tekrarı kursu dahi oluşturabilirsiniz.

Bu kursların ille de akademik başarıya yönelik olması gerekmez, belirli bir yaş grubuna hitap etmek zorunda da değilsiniz. Çevrim içi eğitimin yaratıcılıkta sınır tanımayanlar için olasılıkların gerçek anlamda sonsuz olduğu bir iş alanı olacağını unutmayın. Siyasi tarih, Budist teolojisi ya da astroloji dahi sağlam birer kurs konusuna dönüşebilir. İlgilendiğiniz herhangi bir konuya ilgi duyacak farklı insanlara ulaşmanız sandığınız kadar zor olmayacaktır.

Mutlaka okuyun: Online Kurs Hazırlayarak Para Kazanmak

 

13) Dil kursları

Bugün çoğu insan İngilizce dışında başka bir dili daha konuşmaya gayret ediyor. Farklı kültürlere olan merakımız ise her zamankinden fazla. Bu gerçek çevrim içi dil kurslarına yönelik talebi büyük ölçüde artıyor.

Anlayacağınız, söz konusu dil öğrenmek olduğunda ister İngilizce konusundaki uzmanlığınızı kullanın, isterseniz de Urduca öğretiyor olun fark etmez. O dili öğrenmek isteyen birileri mutlaka olacaktır. Hele de Çince, İspanyolca veya Arapça gibi yaygın kullanılan dillerden herhangi birini akıcı şekilde konuşabiliyorsanız, uzmanlığınızdan yararlanarak çevrim içi bir dil kursu açmak en karlı yatırım olacaktır.

 

14) İş ve pazarlama kursları

Çalışanların mevcut işlerini değiştirmeye ya da evden çalışma sistemine dahil olmaya yönelik artan eğilimleri, kariyer odaklı kurslara katılım oranlarını kayda değer miktarda arttırmıştır. Profesyonellerin buluştuğu sosyal platformlardan biri olan LinkedIn’den elde edilen son verilere göre eğitime harcanan zamanda yüzde 53’lük bir artış söz konusudur.

Artan bu eğilimi fark eden bazı şirketler çalışanlara sundukları eğitim ödenekleri ile sürece yeni bir boyut kazandırmış durumdalar. Anlayacağınız, bugün kendisini geliştirmek isteyenlerin önü hiç olmadığı kadar açık. Anketlerden elde edilen veriler de bu görüşü destekler nitelikte-anket sonuçlarına göre çalışanların yüzde 14’ünün şirketlerinin bir tür teminat veya geri ödeme yoluyla çevrim içi eğitsel faaliyetlere destek olduğunu belirtmiş, yüzde 10’luk dilimse işverenlerinin eğitim ödeneklerinin kapsamını bir hayli genişlettiğini ifade etmiştir.

Başkaları ile paylaşabileceğiniz kariyer geliştirme odaklı bir beceriniz mi var? O halde cüzi bir başlangıç ​​maliyetini göze alın ve çevrim içi kurs oluşturun. İş dünyasının popüler kurs konuları arasında defter tutma, QuickBooks muhasebe yazılımı, WordPress, grafik tasarım eğitimleri hatta ve hatta Cv oluşturma vb. ufak çaplı eğitimler dahi yer alıyor.

 

15) Sağlıklı yaşam uzmanlığı

Bir terapist, danışman, yoga eğitmeni ya da yaşam koçu musunuz? Peki, meditasyon yapar mısınız? Sağlıklı ve dengeli yaşama yönelik derin bir tutkunuz mu var? Bu tutkuyu başkalarının iyiliği için kullanmaya ve sayesinde kayda değer bir gelir elde etmeye ne dersiniz? Son yıllarda çevrim içi ortamda gerçekleştirilen sağlıklı yaşam etkinliklerine katılımda ciddi bir artış var. Dahası listemizde yer alan seçeneklerin çoğunda olduğu gibi bu sektöre dahil olmanın maliyeti de karşılanabilir düzeyde.

Her insan özüne dönmek, bedeni kadar ruhunu da iyileştirmek ister. Siz de sağlıklı yaşam konusunda yönlendirmeler yapabilecek yetkinlikte olduğunuzu düşünüyorsanız, en önemlisi de yetkinliğinizi belgelendirebileceksiniz, önünüzde kimse duramayacaktır.

 

16) Hobi geliştirme kursları

Kursların çoğu belirli konularda bilgi edinmek, kariyer basamaklarını kolaylıkla tırmanmak veya köklü yaşam değişikliklerini teşvik etmek üzere tasarlanmış olsa da, hobi veya ilgi alanlarına yönelik kurslar da bir o kadar değerli ve önemli. Üstelik yeni bir hobi edinmek için kurs kurs dolaşmanıza gerek de yok, çevrim içi platformlardan da yararlanabilirsiniz.

Örneğin, kaligrafiye ya da bira yapımına yönelik bir tutkunuz mu var? Herhangi bir video oyununda ustalaştınız ve kat ettiğiniz yolu başkalarıyla da paylaşmayı mı arzuluyorsunuz? Doğru yerdesiniz. İlgi duydukları konulara ilişkin bilgi edinmek adına tonlarca lira harcayacak insanların sayısını bilseniz şaşarsınız. İlgi duyulacak konuların çeşitliliği de bir o kadar dudak uçuklatıcıdır. Çevrim içi öğrenme platformu Udemy’nin en çok satan kurslar listesine şöyle bir göz atın; web geliştirme, etik korsanlık, kripto para birimi, Photoshop, çizim vb. birbirinden farklı pek çok konuya rastlayacaksınız.

Bu iş aklınıza yattı ama nereden başlayacağınızı bilemiyor musunuz? Çevrim içi kurs oluşturma konusunda bilgi veren kurslar dahi mevcut! İşe girişmeden evvel bu kurslardan birinden yararlanabilirsiniz.

 

17) Defter tutma ve muhasebe

Defter kaydı işletmelerin geleceği için elzem olsa da çoğu girişimci için iş kurmanın en sıkıcı yanı paranın takibini yapmaktır. Bu yüzden, söz konusu işi şirket dışından birilerine, tercihen para yönetiminde ustalaşmış muhasebe uzmanlarına teslim etmeyi tercih ederler. Bu işi yapmanız için sertifikalı bir uzman olmanız ya da muhasebe yazılımı QuickBooks’u yetkinlikle kullanabilmeniz yeterlidir. Defter tutma, muhasebe, vergilendirme, bordro hizmetleri vb. hizmetleri içeren bu sektör uzun yıllardır en karlı girişim fırsatlarından biri olmaya devam ediyor.

Bir muhasebeci olarak fatura ve bordro işleme, gelir/gider raporu oluşturma vb. farklı pek işle ilgilenebilirsiniz. Yeminli mali müşavirseniz, müşterilerinize işletmelerini kara geçirecek profesyonel tavsiyelerde bulunabilir ya da vergi dosyaları, bilançolar vb. muhasebe belgelerinin hazırlamasına yardımcı olabilirsiniz.

 

18) Danışmanlık

İş dünyasına yıllarını vermiş, tecrübeli bir iş insanı mısınız? Peki, uzmanlığınızı başkaları ile de paylaşmaya, bilgi birikiminizi danışmanlık hizmeti vermek suretiyle yeni bir iş fırsatına dönüştürmeye ne dersiniz?

Günümüzde danışmanlık hizmetlerine yönelik talep bir hayli yüksek-bilhassa da özel uzmanlık alanlarında hizmet veren küçük şirketler arasında. Danışman veya iş analistlerine yönelik ihtiyaçsa her geçen gün artıyor. Öyle ki istihdam oranının yakın gelecekte yüzde 15 oranında artacağı dahi öngörülüyor.

Bir danışman olarak işiniz sektörünüzle alakalı konferans veya etkinliklere konuşma yapmak, sektörde yeni işletmelere varlıklarını devam ettirecek kritik tavsiyelerde bulunmak veya mevcut bir işletmenin iş stratejisini yasal zemine oturtmak vb. hizmetlerden herhangi birisi olabileceği gibi beceri setinize göre bambaşka konuları da kapsayabilir.

Danışmanlık işiyle bir yandan kendi kurallarınıza göre çalışmanın tadına varırken diğer taraftansa hayal ettiğiniz gelire kavuşabileceksiniz.

 

19) Bilişim desteği

alicisi-hazir-isler-bilisim-destek-hizmetleri

Teknolojiye olan bağımlılığımız bilişim destek hizmetlerini de karlı bir iş fikri haline getiriyor–buna bir de BT uzmanlığı istihdam oranlarında gelecek on yıl için öngörülen yüzde 9’luk büyümeyi de eklersek gerisini varın siz düşünün. Bilişim destek uzmanı olarak müşterilere/işletmelere yazılımla alakalı sorunları konusunda destek hizmeti sunmanın yanı sıra güvenlik programı yükleme ya da ağ güncellemesi yapma vb. işlerden de sorumlu olabilirsiniz.

Teknolojiden anlıyorsanız ve nispeten sabırlı bir insansanız, sizin için en karlı iş fikirlerinden birini buldunuz demektir. Fark yaratıp uzun bekleme süreleri içermeyen ve müşterileri cevapsız sorularla baş başa bırakmayacak bir destek hizmeti sunmayı da başardınız mı bu sektörde sağlam bir yer edinme olasılığınız artacaktır. Bununla da yetinmeyip müşterilerinize mobil hizmet seçeneği sunar ve erişilebilirliğinizi artırırsanız, sizi kimse tutamaz.

İşe atılmak için ihtiyacınız olanlarsa ayağınızı yerden kesecek bir ulaşım aracı(toplu taşıma araçları veya şahsi aracınız) ve teknoloji konusundaki bilgi birikiminizdir. Anlayacağınız, bu düşük maliyetli iş modeli zaman içinde bir hayli karlı bir yatırıma dönüşebilir.

 

20) Grafik tasarım

Tüketicilerin dikkatini çekme konusunda birbirleriyle yarışan markaların sayısı her geçen gün arttıkça küçük işletmeler için tasarım odaklı bir anlayışı benimsemek her zamankinden daha önemli hale geldi. Grafik tasarımın yıldızı Adobe firmasınca yapılan bir araştırmaya göre tasarıma yatırım yapan şirketlerin yüzde 73’ü bu işi sırf rekabette öne çıkmak için yapıyor.

Tasarım dersi aldınız ve estetik bir bakış açısına sahip olduğunuza mı inanıyorsunuz? Adobe Photoshop, Illustrator ve InDesign programlarında yetkin misiniz? O halde grafik tasarım becerilerinizi yeni bir işe dönüştürmeye ne dersiniz? Bu işi yaparak küçük işletme sahiplerinin yaratıcı ve mükemmel pazarlama grafikleri oluşturmasına yardımcı olabilirsiniz. En önemlisi de evden çalışabileceğiniz için işletme masraflarından tasarruf edebileceksiniz.

 

21) Sosyal medya yönetimi

Bugünün müşterileri işletmelerden hem sosyal medyada aktif olmalarını hem de müşteri hizmetlerine ilişkin sorunları bu platform üzerinden çözebilecek duyarlılıkta bir tavır sergilemelerini bekliyor.

Ancak, küçük işletme sahiplerinin çoğu bu gerçeğin farkında olsalar dahi sosyal medya hesaplarını yönetmek için gereken zamana da uzmanlığa da sahip değiller.

Peki ya siz? Kalemi güçlü bir Twitter kullanıcısı mısınız? Hayat tarzınızı Facebook veya Instagram üzerinden samimiyetle yansıtabildiğinizi düşünüyor, geniş kitlelere hitap edebildiğinize inanıyor musunuz? Mevcut işinizi LinkedIn üzerinden mi buldunuz? Bu sorulara cevabınız olumluysa, zamanınızı ve yeteneğinizi işletmelere sosyal medya hesaplarını yönetme konusunda destek olarak değerlendirebilirsiniz.

Kendinize ait bir dizüstü bilgisayar, tablet ya da akıllı telefonunuz varsa ve sosyal medya platformlarında aktifseniz bu işe yok denecek denli az bir maliyetle başlayabilirsiniz. Son olarak sektördeki büyümenin önümüzdeki on yılda yüzde 11 oranında seyredeceği gerçeğini de hatırlatıp bu bölümü sonlandıralım.

 

22) Pazarlama metin yazarlığı

Kelimelerle aranız iyiyse bu yeteneği işletmeler için pazarlama ya da satış metni yazmada kullanabilir, akılda kalıcı sloganlar bulma ya da satış tekliflerini kağıda dökme vb. işlerle uğraşabilirsiniz. Yaratıcı ve sorumluluk sahibi bir çalışansanız, sizi hiçbir şey durduramaz.

LinkedIn’den elde edilen verilere göre, dijital pazarlama uzmanlarının istihdam oranı geçmiş yıllara kıyasla yüzde 33 artarken, içerik oluşturucular içinse (blog yazarlığı, yaratıcı yazarlık ve editör vb. pozisyonlar da dahil) aynı oran yüzde 49’larda seyrediyor. Ümit vaat edici, öyle değil mi?

En güzeli de freelance çalıştığınız takdirde, başlangıç maliyetlerini bertaraf edebilecek olmanızdır.  ​Ve işe başlayıp müşterilerle güçlü diyaloglar kurabildiğiniz an hızlı bir şekilde kara geçebilirsiniz.

 

23) Sanal asistanlık hizmetleri

Evden çalışan kişi sayısındaki dramatik artış ile farklı konumlara ve saat dilimlerine sahip ekiplerle çalışan küresel çaplı işletmelerin varlığı sanal asistan hizmetlerinden yararlanılmasını zorunlu kılıyor. Bu yöntemin sağladığı esneklikse paha biçilmez. Öyle ki müşteriniz Amerika’da yaşarken siz kendisine İstanbul’dan sanal asistanlık hizmeti verebilir, işletmesine, ekibine ya da şahsına ait süreçleri onun adına yönetebilirsiniz.

Sanal bir asistan olarak müşterilerinizi bizzat seçebilir, kendi programınıza göre çalışabilirsiniz. Görev tanımınızda e-postaları yönetmek, toplantıları planlamak, seyahat rezervasyonu yapmak vb. müşterilerin hayatlarını ya da işlerini sorunsuz hale getirecek farklı pek çok iş yer alabilir-bu noktada belirleyici olan uzmanlık alanlarınız ile müşterinin ihtiyaçlarıdır.

En güzeli de bu işe başlamak için ihtiyacınız olan tek şeyin bir dizüstü bilgisayar ve internet olmasıdır.

 

Yeni bir işe nasıl başlanır?

Her ne kadar alıcısı hazır ve kar marjı yüksek olarak nitelendirsek de iş fikirleri özünde farklı sektörlere ait olduklarından bambaşka başlangıç ​​maliyetleri gerektirecektir. Dahası sektörde sağlam bir yer edinmeleri de farklı sürelere tabidir. Her iki durumda da var olmanın yolu iyi bir başlangıç yapmaktan geçer.

Bu bölümde size iş fikrinizi olabilecek en sağlıklı şekilde hayata geçirmenize yardımcı olacak üç basit adımdan bahsedeceğiz.

 

1) Piyasa araştırması yapın.

Bu yazıda listelediğimiz fikirlerden birini seçseniz de bambaşka bir şey deneyecek olsanız da, yeni bir işe atılmanın ilk adamı detaylı bir piyasa araştırması yapmaktır. İş fikrinizin geçerliliğini test etmenize veya seçtiğiniz alanda ilerlemek isteyip istemediğinizi anlamanıza yardımcı olacak bir finansal fizibilite analizinin yanı sıra pazar ve rakip araştırmalarını da içeren uzun bir süreç sizi bekliyor olacak.

 

2) İş planınızı hazırlayın ve yasal prosedürü başlatın.

İş fikrinizi belirler belirlemez kapsamlı bir iş planı oluşturmaya başlamalısınız. İş planınız, işletmenize ait hedefleri ve bu hedeflere ne şekilde ulaşacağınızı ana hatlarıyla belirten bir araç olup önünüzdeki üç ila beş yıllık süreçte takip edeceğiniz yol haritasını sunacaktır- bu hem siz hem de potansiyel yatırımcılarınız için elzemdir.

İş planınızı hazırladıktan sonra küçük işletmenizi resmileştirmek için gereken yasal prosedürlere odaklanabilirsiniz. Bu aşamada ticari kimliğinizi oluşturacağınızı unutmayın.

 

3) Doğru finansmanı bulun.

Yeni bir iş fikrini hayata geçirme sürecin en zor adımı gereken finansmanı bulmaktır. Sıfırdan kurulacak bir işletme adına kredi almak bir hayli güçtür. Bu yüzden, çiçeği burnunda girişimcilere son tavsiyemiz mikro krediler, hibeler, kitle fonlamaları veya arkadaş ya da aile desteği vb. alternatif finansman seçeneklerini değerlendirmeleri olacaktır.

Ticari kredi kartı kullanımı da kısa vadeli bir finansman seçeneği olabilir. Bu, işletmelerin ticari hesabına bağlı olup işe ilişkin tüm harcamalarda kullanılabilen bir karttır. Ancak limitinin işletmenin mali verilerine bağlı olarak belirleneceği unutulmamalıdır.

Avatar

Yazar : Deniz

Bir yanıt yazın

Avatar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir