Çarşamba, Aralık 11, 2024
Ana SayfaGirişimcilikÖğrencilere Yönelik Sosyal Girişimcilik Projesi

Öğrencilere Yönelik Sosyal Girişimcilik Projesi

Örnek bir sosyal girişimcilik projesi olan Zero Bound öğrencileri, aileleri ve arkadaşları tarafından gelecek ve üniversite hayatları boyunca ihtiyaç duyacakları kredi bağışları karşılığında sponsorlu gönüllülük projeleri üstlenmeye teşvik ediyor.

Öğrenciler sıklıkla ya kendilerini yüksek eğitim masraflarını karşılama hususunda yetersiz görürler, ya da okulu bitirir bitirmez ele avuca sığmayan bir borçla tek başlarına bırakıldıklarını düşünürler. Girişimcilik prjesi Zero Bound da öğrencileri, aileleri ve arkadaşları tarafından gelecek ve üniversite hayatları boyunca ihtiyaç duyacakları kredi bağışları karşılığında sponsorlu gönüllülük projeleri üstlenmeye teşvik ediyor.

Hem hala okumakta olan öğrenciler, hem de mezun olan öğrenciler ZeroBound’a kayıtlarını yaptırabilir ve bir fon hedefi belirlemenin yanı sıra, toplum içerisinde belirli saatler boyunca gönüllü olarak görev yapacaklarına dair taahhütte bulunabilirler. Kayıt yaptıranlar ondan sonra kendi projelerine destekçi toplamak için taahhütte bulunduklarını gösteren sayfaları, kendi sosyal ağları üzerinden arkadaşları ve aileleri ile paylaşırlar. Hedef yerini bulduğu anda, öğrenciler ZeroBound listesinde ya da farklı bir yol aracılığıyla belirledikleri gönüllülük işlerini gerçekleştirmeye koyulabilirler. Görev yerine getirildiği an, öğrencinin kredi borcunun bir kısmını kapatması için kredinin alındığı kuruma para transferi yapılır. Fon hedefi amaçlanan noktaya ulaşamadığı taktirde ise bağışçılar durumdan haberdar edilip farklı bir öğrenciyi desteklemeleri ya da desteklerini geri çekmeleri gibi seçenekler sunulmaktadır. Öğrenci ve mezunlar kredi borçlarını düşürmek için istedikleri kadar sosyal ağları üzerinden fon toplama işini sürdürebilirler. Aşağıdaki video platforma dair daha fazla bilgi içermektedir:

ZeroBound hem kredi alan öğrencilere, eğitim borcu yüklerini azaltmaları karşılığında, zamanlarını hibe etmeye teşvik ederek fayda sunan bir soyal girişimcilik projesidir. Sizce bu tarz bir proje Türkiye’de de hayata geçirilebilir mi?

Tüm dünya üzerinden en güzel sosyal girişimcilik projelerini araştırıp sizlere ulaştırmaya devam edeceğiz.

Merve Tulum
Merve Tulum
ODTÜ " Endüstri Mühendisliği " bölümünden mezun olduktan sonra Boğaziçi Üniversitesinde yüksek lisans yaptı. İş hayatına hızlı bir giriş yapıp inovasyon sorumlusu, sistem ve iş analisti gibi birçok pozisyonda görev aldı. Fibabanka, Yemeksepeti ve Yapı Kredi çalışmış olduğu şirketlerden sadece birkaçı. Sizler için iş hayatında edindiği tecrübeleri sizlere aktarıyor.
Mutlaka Okunması Gerekenler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

En Çok Okunanlar