Yüzen akıllı çiflikler, şehirlerde yerini almaya hazırlanıyor!

Rotterdam’da su kenarına kurulan akıllı yüzen çiftlik, süt ürünleri tedarik zincirini azaltmak ve çiftçiler için korunum baskısını biraz hafifletmek üzere inşa ediliyor.

Çiftçiler ve girişimciler, yapılan üretim arttıkça toprak ve suyu korumada yaşanan sorunları çözmek adına gün geçtikçe teknolojiye daha sık başvuruyor. Şehirde yapılan tarımda olduğu gibi, daha ufak alanlar kullanmak ve çiftliklerin kendin pişir kendin ye hizmeti gibi işletmeleri çok kullanımlı hale getirmek şimdiye kadar bu sorunlara getirilen çözümlerden bazıları. Hollanda’nın liman kenti Rotterdam’da ilk denemesi yapılacak olan yüzen çiftlik, halka açık yaşayan bir laboratuvar olacak.

Hollandalı şirketler Courage, UitJeEIgenStad ve Beladon işbirliğiyle yapılan akıllı çiftliğin 2017’nin Ocak ayında açılması planlanıyor. Yağmur suyu, güneş enerjisi ve işlem görmüş hayvan atıkları ile çalışacak olan çiftliğin bir ziyaretçi merkezi ve fabrikası da bulunacak. Yoğurt, süt ve yağ gibi ürünleri müşteriye doğrudan ulaştırılacak ve böylece nakliye giderleri azaltılarak tasarruf edilecek. Gübre toplama ve hayvan beslemede robot teknolojisi kullanılacak. Çok katlı yapının bir katında inekler barınacak ve geçirgen zemin sayesinde idrar ve dışkılar tesis içi enerji üretiminde kullanılmak üzere toplanabilecek.

Yaratıcı girişimcilik projesi hakkında bilgi almak için aşağıdaki videoyu da izleyebilirsiniz:

Başka hangi endüstriler sürdürülebilir ve çok amaçlı kullanımlara göre yeniden düzenlenebilir?

Websitesi: www.floatingfarm.nl
İletişim: www.floatingfarm.nl/contact

 

İlginizi çekebilir

Kentsel tarım gelecek vadediyor!
Hint bilim insanları, daha az gaz çıkaran küçük inekler ürettiler!
Irmak Sueri CORA

Yazar : Irmak Sueri CORA

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sinema&TV bölümünden mezun olduktan sonra yönetmenlik koltuğunu oturdu ve birçok kısa metrajlı fime imza attı. Katıldığı festivallerden sayısız ödül topladı ve toplamaya devam ediyor. Başarı ve girimcilk konularında kendi hayatında edindiği tecrübeleri sizler için paylaşıyor.

Bir yanıt yazın

Avatar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir