Berber Dükkanı Nasıl Açılır?

Kendi işyerini açmak büyük bir karardır. Bununla birlikte yaptığınız işte iyiyseniz ve kendi berber dükkanınızı açmak niyetindeyseniz şunları düşünün:

Herkesin saç kesimine ihtiyacı vardır, en durgun zamanlarda bile berber dükkanları iş yapar çünkü saçlar ekonominin durumu ne olursa olsun uzamaya devam eder. Berber dükkanınızı açtıktan sonra bu işi kolaylıkla devam ettirebilirsiniz. Aşağıdaki adımları takip ederek berber dükkanınızı nasıl açabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

 

Berber dükkanı açmak için adımlar

1- Ustalık belgeniz yoksa berber dükkânınızı açmanda önce mutlaka alın. Berber dükkânı açmak için berber olmalısınız ve ustalık belgenizin bulunması gerekir. Ustalık belgesinden önce kalfalık belgesi almanız gerektiğini de unutmayın. Bu belgeleri tamamlamadan berberlik yapamazsınız. Kalfalık ve ustalık belgeleri için halk eğitim merkezlerine başvurun.

2- Berber dükkanı açmakla ilgili yasal koşulları araştırın. Bağlı bulunduğunuz belediyenin internet sayfasını ziyaret ederek veya direk belediyeye giderek yapmanız gerekenleri öğrenin. Dükkân büyüklüğü, ekipmanlar, elektrik ve tesisatla ilgili yasal koşulları öğrenin.

3- İlgili resmi kurumlara başvurarak gerekli olan ruhsat ve izinleri alın.

4- Bütçe hazırlayın ve sermayenizin kira, ekipman, malzemeler ve maaşlar gibi başlangıç maliyetlerini karşıladığından emin olun. Yeterli sermayeniz yoksa kredi başvurusu yapabilirsiniz.

5- Amaçlarınızı, zaman çizelgenizi, bütçenizi ve iflas olasılığına karşı çıkış planınızı içeren bir iş planı hazırlayın. Hazırladığını iş planı berber dükkânınızda işlerin yolunda gitmesine yardımcı olur.

6- Vergi levhanızı alın. Vergi levhası tedarikçilerden toptan fiyatlar almanıza yardımcı olur.

7- Berber dükkanınızı güzel bir yerde açın. Dükkân yeri oldukça önemlidir. Görünürlüğü iyi olan bir yerde dükkanınızı açarsanız insanlar sizi fark eder.

8- Berber dükkanınız için gerekli olan bütün ekipmanları ve malzemeleri alın. İhtiyacınız varsa çalışanlar alın. Her berber dükkanının da berber koltuğu, ayna, tıraş makineleri, müşteri sandalyeleri, tezgâhlar, taraklar, fırçalar, fön makineleri, havlular, bekleme koltukları, boyalar ve paspas gibi ekipman ve malzemelerin olması gerekir. Telefon sistemi kurmayı ve POS makinesi almayı unutmayın.

9- Fiyat listesi hazırlamak ve rekabet edebilmek ne tür hizmetler vermeniz gerektiğini öğrenmek için diğer berber dükkanları ziyaret edin.

10- Berber dükkanınızın isminin yayılmasını sağlamak için pazarlama araçlarından faydalanın. İnternet sitesi açın, Google haritalarında yer alın, el ilanları ve kartvizitler bastırın. Tabelanızın güzel ve rahat okunabilir olduğundan emin olun.

11- İş planını devreye sokun ve berber dükkanınızın kapılarını açın.

 

İpuçları

Randevularınızı düzenli şekilde programlamak için iyi bir takvim sistemi hazırlayın.

Ekipmanlarınızı en iyi fiyatlardan almak için satın almadan önce araştırma yapın.

 

İhtiyacınız Olanlar

Ustalık belgesi

İşletme ruhsatı

Bütçe

İş planı

Vergi levhası

Ekipmanlar ve malzemeler

Pazarlama araçları

Bir yanıt yazın

Avatar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir